söndag 19 november 2006

Smekmånaden över

En stor del av gårdagens eftermiddag tillbringade Kevin och jag på Åstorps Kulturhus Björnen. Åstorps Fotoklubb presenterade resultatet av årets Kretsfoto-tävling. 6 klubbar i nordväst deltog (Åstorps Fotoklubb, Örkelljunga Fotoklubb, Höganäs Fotoklubb, Tyringe Fotoklubb, Helsingborgs Fotoklubb Pärlan och Fotoklubben Kamera i Ängelholm). Att säga att Åstorps Fotoklubb sopade mattan med resten av klubbarna är kanske att överdriva, men 2 av 7 individuella segrar och 5 av 7 lagsegrar tycker jag att vi ska vara stolta över (nja, dom andra som tävlar alltså). Fototävlingar är roligt så länge man inte tar det för allvarligt. Jag är fullständigt övertygad om att resultatlistan ser helt annorlunda ut om en annan jury hade bedömt bilderna. Och även om samma jury hade bedömt bilderna en månad senare. Men, tar man det på skoj är det roligt att läsa kommentarer till bilderna.

I dag söndag tänkte Kevin och jag ta en längre skogspromenad. Vädret ser utmärkt ut med solsken och i stort sett vindstilla. Vi får hoppas att utlovat regn dröjer. Släpar vi kameror med oss så lär vi inte fota, men om vi inte har dom med kommer vi att vid flera tillfällen ångra att vi inte tog med dom. Sån't är live'. Det är bara att välja, släpa på onödiga kilon eller ångra att man inte släpade på dom där onödig kilona.

Förtroendet för Högeralliansregeringen (Fredriks Pudelkennel) fortsätter att rasa. Den senaste SIFO-undersökningen som kom i dag visar på ett ras på 4% sedan valet till 43,8% för de fyra högerpartierna. Alla fyra partierna har tappat kring en procent vardera (moderaterna och kristdemokraterna mest). S + V + Mp har ökat med sammanlagt 4,8% till 51,2%. Det är alltså en stabil "vänstermajoritet". Sossarna har ensamma ökat med nästan 4% men även Mp har gått upp medan V:s ökning är minimal. Smekmånaden blev kort. Och jag tror att äktenskapsproblemen snart kommer upp till ytan.

Inga kommentarer: