tisdag 28 november 2006

Moderutterna slår till igen

Det nya högeralliansstyret i Skåne har beslutat att från nästa år avskaffa den fria sjukvården för barn. Moderaten Jerker Swanstein som är högsta hönset i Region Skåne (ordförande i regionstyrelsen) tycker att vi pappor och mammor ränner till doktorn helt i onödan bara för att det är så kul (jo, han sade faktiskt nästan exakt så i TV). Genom att ta betalt för nöjet så ska man få slut på okynnesbesöken. Sedan handlar det nog också om att få in pengar till Jerkers höjda lön. Hans lön höjdes med 17.000 i månaden till 71.500 jämfört med hans socialdemokratiska föregångare. Och det är klart, ska man fatta bra beslut gäller det att betala bra.

Uppenbart är att det är ett allmänt Högeralliansfenomen att politikerna måste få höjda löner. Även i Helsingborg var de nya makthavarnas första beslut att höja kommunalrådens månadslöner med 10.000 kronor. Men jag ska inte klaga, jag har också fått löneökning, ytterligare 600 kronor varje månad att rumla runt med. Det räcker till flera läkarbesök varje månad med ättlingarna! Samtliga regionalråd i Region Skåne har fått sina löner höjda till 55.000 (drygt 5.000 mer än riksdagsledamöterna). Dessutom har antalet ökat från 8 till 13 och antalet politiska sekreterare från 18 till 23. Tänk vad mycket bättre jobbet ska bli gjort nu!

Moderaterna har på sin hemsida utlyst en tävling. "Sveriges bästa arbetare". Första pris är en middag med Sven-Otto Littorin.... Hoppas ingen nominerar mig?

Slutligen ser jag att den ryske miljardären Suleiman Kerimov gjort en äkta Stefan Bengtsson. Kerimov köpte för någon dag sedan en ny Ferrari, som han totalkraschade kommande natt i Nice. Fast han hade råd, Enligt Forbes ligger han på 72:a plats på förmögenhetslistan med sina ca 7,1 miljarder dollar i förmögenhet. Som de flesta andra ryska miljardärerna huvudsakligen stulna från det ryska folket genom diverse fiffel och båg (kryddat med lite mutor).

Inga kommentarer: