lördag 31 augusti 2024

Slut på augusti

» Bad news for Jimmie.

TV4 har publicerat sin väljarundersökning som Novus gör för dom. Och den är nog inte goda nyheter för Jimmie Åkesson. Sverigedemokraterna är den överlägset stora förloraren, man tappar 2,6 procentenheter och eftersom Moderaterna samtidigt är den näst största vinnaren så har M nu fått ett rejält försprång över SD. Så här ser siffrorna ut:

Socialdemokraterna 34,2% (+3,6)
Moderaterna 19,7% (+1,0)
Sverigedemokraterna 17,5% (-2,6)
Vänsterpartiet 8,7% (-0,9)
Miljöpartiet 6,6% (-0,8)
Centerpartiet 5,5% (-0,2)
Kristdemokraterna 3,9% (+0,1)
Liberalerna 3,4% (±0)

Färdiga åsikter - helt gratis
Jämförelsen är gjord med juni månads undersökning. Det gjordes nog ingen undersökning i juli... Hur som helst är Socialdemokraterna den överlägset stora vinnaren. Man tar en hel del från de andra partierna inom den Rödgröna gruppen, men sammanlagt ökar det Rödgröna blocket med 1,7 procentenheter till 55,0% medan den Brunblå sörjan tappar 1,5 procentenheter till 44,5%. Dvs ett rejält försprång. Lägg därtill att både Mp och C har en rejäl säkerhetsmarginal ner till 4%-spärren medan både L och Kd fortfarande ligger under samma 4%-spärr.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Jimmie Åkesson...

Jag ser att Jimmie Åkesson tycker att Polisen ska få syssla med brottsprovokation. Det är något som Polisen INTE ska syssla med. Polisen ska alltså inte syssla med att locka människor till att begå brott och sedan döma dom för att dom har begått ett brott som inte blivit utfört om inte Polisen lurat dom till det. Det är något som de flesta demokratier har konstaterat. Att det blir allt för farligt om man ska kunna döma brottslingar för ett brott som dom inte hade begått om inte Polisen hade lockat dom till att begå brottet.

Effekten är ju att dom döms för ett brott som inte hade blivit begånget om inte Poliserna hade lockat dom till det. I sitt tal hyllade Jimmie Åkesson organisationen Dumpen där Patrik Sjöberg och Sara Nilsson sysslar med att locka män till att begå sexövergrepp mot barn. Sedan hänger man ut dom offentligt. Det hela har bland annat resulterat i ett antal självmord t.ex. Genom att hänga ut "förbrytarna" straffar man också anhöriga. Och detta för brott som alltså inte hade blivit begångna om man inte hade provocerat fram dom.

Det är möjligt att de som Dumpen hänger ut har begått andra brott, men det har vi inga garantier för. Att provocera fram brott är INTE en acceptabel metod. Att Jimmie Åkesson hyllar Dumpen förvånar dock inte. Rättssäkerhet är inget som han bryr sig så mycket om.

Kryp ner under en mörk filt Jimmie Åkesson!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Äras den som äras bör.

Rominas, Ebbas och Elisabeths förvanskning av sanningen när det gäller de svenska klimatmålen fortsätter att innehålla flera avslöjanden. Representanterna för den Brunblå sörjans ansvariga hävdade ju att de nya besluten om reduktionsplikt osv skulle innebär att Sverige klarade EU:s miljömål. Detta hävdade ansvariga myndigheter enligt de tre damerna.

Sedan framkom det att det fanns två scenarier som lagts fram. Enligt den ena kunde vi klara målen och enligt det andra så skulle vi inte alls klara målen. Men det andra scenariet höll vår Brunblå sörjas damer tyst om.

Nu har det framkommit att om det scenarie som innebar att Sverige skulle klara målen skulle vara det som infrias så beror detta inte på den Brunblå sörjans beslut, utan det beror i så fall på de beslut som den tidigare Rödgröna regeringen fattade men som alltså försämrats av den Brunblå sörjan.

Byt ut den Brunblå sörjan!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

fredag 30 augusti 2024

Om en vecka fyller jag 72

» Förklara det!

Den Brunblå sörjans förklaringar när det gäller ändringar av reduktionsplikten och möjligheterna att uppnå EU:s krav på klimatåtgärder börjar bli allt mer pinsamma. Det visar sig att gänget Romina Pourmokhtari (L), Elisabeth Svantesson (M) och Ebba Busch (KD) helt enkelt ljuger som en häst travar så dom nog inte ens själva tror på det.

Hur Sverigedemokraterna gör har jag inga förväntningar på. Men ledande företrädare för demokratiska partier i Sverige... Brunblå sörja!

Läs:
Här är siffrorna regeringen inte visar – riskerar missa klimatmålet. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Varför?

Jag har idag deltagit i något som kallas Familjedagar inom Familjen Helsingborg. För de som inte bor i Nordvästra Skåne så kanske jag ska börja med att förklara vad "Familjen Helsingborg" är. Det är ett samarbete mellan kommunerna i Nordvästra Skåne. 11 stycken. Perstorp, Örkelljunga, Klippan, Åstorp, Bjuv, Ängelholm, Båstad, Höganäs, Svalöv, Landskrona och så då alltså Helsingborg. Perstorp är minst med dryga 7.300 innevånare medan Helsingborg med nästan 152.000 innevånare är störst. Totalt bor det här så många att om man slogs samman till en kommun skulle det vara Sveriges fjärde största.

Färdiga åsikter - helt gratis
Hur som helst arrangerar man lite då och då vad man kallar en Familjedag där man träffas för diskussioner, föredrag osv. Det är både politiker och anställda. Och idag var det alltså dags för årets arrangemang. Vi fick bland annat lyssna på ett föredrag om fördelar och nackdelar med kommunsamarbeten. Alla samarbeten blir inte självklart bra.

En annan punkt var att jag deltog i en liten diskussion och information om vad Familjen Helsingborg arbetar med när det gäller kollektivtrafik och infrastruktur. Det gladde mig mycket att man hade högt prioriterat ett arbete för att få Pågatågstrafiken mellan Malmö - Åstorp på den s.k. Söderåsbanan att fortsätta den sista lilla biten till Ängelholm. Kollektivtrafiken mellan grannkommunerna Åstorp - Ängelholm är usla. Jag har via Vänsterpartiet motionerat i Åstorp om att Åstorps kommun i samarbete med Ängelholms kommun ska arbeta gentemot Skånetrafiken för att uppnå denna förbättring. På kommunstyrelsens sammanträde i nästa vecka här i Åstorp kommer frågan upp igen. Dock har jag inte hunnit se om vår motion ens nämns i det underlaget. Hur som helst finns det med högt prioriterat inom Familjen Helsingborg vilket gläder mig. Det tråkiga är att intresset från Skånetrafiken verkar dåligt. Det finns inte med i Skånetrafikens framtidsplaner - i varje fall inte den senaste version jag sett. När jag haft kontakt med Skånetrafiken svarar man att Trafikverket måste göra investeringar (mötesspår i t.ex. Spannarp osv) innan det kan bli aktuellt. När jag haft kontakt med Trafikverket svarar man att dom inte har tittat på vad som behöver göras för en utökad Pågatågstrafik eftersom Skånetrafiken inte formellt framfört det önskemålet. Däremot utreder dom vad som måste göras för utvidgad godstrafik. Om det behövs ännu mer för Pågatågstrafik vet man inte eftersom inte Skånetrafiken har framfört det önskemålet.

En tanke som slog mig EFTER den diskussionen, på tåget hem efteråt, var hur många av alla de som deltog i arrangemanget som åkt kollektivt till Helsingborg och hur många som tog bilen? Det finns direkta tåg från ALLA kommuner (förutom Höganäs, Örkelljunga och Svalöv) till Helsingborg. Från Svalöv får man byta tåg (eller buss) och från Höganäs och Örkelljunga är det direktbuss som gäller.

Hur som helst så gav jag upp arrangemanget efter lunch! Anledningen till detta var min hälsa - huvudvärk. Jag kände en liten föraning av migrän när jag tog tåget in till Helsingborg på morgonen. Men migränen har med åldern blivit mycket mildare. Det är numera mest ett litet irritationsmoment. Tar man det lugnt så påverkar det inte så mycket. Men, så inte i dag! Vid sådana här arrangemang verkar det vara så att det ska spelas musik med högsta volym och med rejäl basgång. Invigningen innehöll en del uppträdanden där det spelades en hel del musik - på högsta volym. Lätt huvudvärk kombinerad med höga basljud känns helt enkelt som att man drar igång oljudet rakt in i huvudet! Jag lyckades överleva förmiddagens arrangemang, men sedan ville jag inte utsätta mig för mer pina. Alltså valde jag efter lunchen att åka hem! Så vad som hände på eftermiddagen har jag ingen aning om. Men jag får väl på olika sätt veta detta.

Varför måste musik spelas så förbannat högt? Låter det mer professionellt då?

Läs mer:
Familjen Helsingborg.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

torsdag 29 augusti 2024

Det handlar om prioriteringar

» Astrid Lindgren vänder sig i sin grav.

1988 infördes efter en lång och intensiv kampanj från bland annat Astrid Lindgren det s.k. beteskravet. Lagen innebär något förenklat att nötdjur som är äldre än 6 månader har rätt till att beta utomhus under sommaren. Man kan alltså inte hålla kossorna inlåsta året om. De s.k. kosläppen när korna i vild glädje släpps ut är ett populärt utflyktsmål.

Kossan Mu njuter av grönbetet
2019 noterade Jordbruksverket: - "Beteskravet är en alltför viktig djurvälfärds- och djurhälsofråga för att det ska kunna tas bort."

Eller: - "Kor är djur som är anpassade för att beta. Det är hela deras biologiska grundfunktion och det kan man inte tillgodose om man håller dem inomhus, även om de går i lösdrift" säger Per Jensen som är professor i etologi vid Linköpings universitet.

Men, vad har djurens välfärd för värde när det finns en chans att spara på kostnaderna? Vad har djurvälfärd för värde när de som fattar besluten är mer villiga att lyssna på kapitalet.

Beteskravet är helt enkelt på väg att avskaffas. När vår Brunblå sörjas landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) måste välja mellan kossans välfärd eller bonden så väljer han bondens rätt att tjäna mer pengar.

Läs:
Astrid Lindgrens arv om kornas betesrätt hotas. - Tidningen Syre
Låt korna fortsätta beta utomhus på sommaren! - Naturskyddsföreningen
Förslag om att slopa grönbeteskrav: «Hämmar utvecklingen för svensk mjölkproduktion». - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» En fråga om vårt framtida klimat.

Är det någon som undrar vad vår Brunblå sörja sysslar med när det gäller bensin- och dieselpriser och den s.k. reduktionsplikten? När vår Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) förhandlar de här frågorna med Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), Finansminister Elisabeth Svantesson (M) och Sverigedemokraterna så blir det lite virrigt och inkonsekvent när slutresultatet beror på dagsformen.

Bilismen smutsar ner
Det var som sagt inte så länge sedan som reduktionsplikten sänktes radikalt och skatten sänktes för att det inte ska vara så dyrt att köra bil. Att länstrafikens taxor i Sveriges regioner har ökat mer än bensin- och dieselpriserna har ingen betydelse. Det är bensin- och dieselpriserna som ska sänkas, inte kollektivtrafikens taxor. Dom kan fortsätta stiga.

Nu har man dock kommit underfund med att man faktiskt måste höja reduktionsplikten igen för att inte få böter av EU. Men priserna ska hållas nere med sänkta skatter som nu hamnar på EU:s miniminivå. Sverige har bland Europas lägsta bränslepriser. Men vi har inte bland Europas lägsta taxor för tåg, buss, spårvagn osv. Där ligger vi högt.

Men eftersom SD rent populistiskt satsar på bilisterna så hamnar vi i klammeri med de EU-regler som vi själva varit med om att besluta. Uppenbart är dock att Elisabeth Svantesson fortfarande tror att Sverige ska lyckas uppnå de löften vi gett om att minska utsläppen. Hon vägrar dock att berätta hur det ska gå till. Sverige är idag det enda EU-land som inte fått utbetalt från den s.k. Coronafonden. Alla EU-länder har fått ut sina pengar - förutom Sverige. Det handlar om motsvarande omkring 40 miljarder kronor. Kanske är det därför som reduktionsplikten nu ska höjas igen. Och som snart måste höjas ytterligare.

Jag skrattar så gott när jag läser Expressens kritik av den Brunblå sörjans politik. Expressen tillhör normalt den Brunblå sörjans supporterskara.

Jag har ett tips till vår Brunblå regeringssörja. Sänk radikalt taxorna inom länstrafiken så ökar resandet och minskar bilåkandet radikalt. DET sänker utsläppen!

Läs:
Elisabeth Svantesson säker på Coronastöd från EU. - Expressen
Reduktionsplikten måste höjas – igen. - Expressen
Dieselflörtar lägger krokben för elnationen Sverige. - Clas Hemberg Expressen
Regeringen lurar svenska bilister. - Ledare Expressen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

onsdag 28 augusti 2024

Om Fri konkurrens

» Den fria företagsamheten och privatiseringen.

Jag hade möte med Kommunfullmäktige i Åstorp i måndags. En av frågorna handlade om att anta en upphandlingspolicy. Hur säkrar man att företag som kommunen köper tjänster och varor av är seriösa företag? Kan man t.ex. kräva att företagen har kollektivavtal? Ingen garanti, men det är i varje fall en markering. Tydligen är det så att kommuner inte får lov att kräva kollektivavtal. Det har tydligen prövats vid tidigare tillfällen. Å andra sidan så är det ju inte ens en garanti. Företaget som vinner upphandlingen kanske har kollektivavtal, men man använder underentreprenörer som använder underentreprenörer. Vilka garantier har vi för hur seriösa dessa underentreprenörer är? Kolla in byggbranschen som exempel.

Färdiga åsikter - helt gratis
På många sätt verkar verkligheten främst vara skriven för att den fria företagsamheten (seriös eller oseriös) ska ha möjligheten till att vinna upphandlingar inte för att samhällets medborgare ska få bästa service till bästa pris.

Allt ska upphandlas, oberoende av om det blir billigare för skattebetalarna eller inte. Många offentliga verksamheter lider av ett upphandlingsvansinne. Man FÅR inte utföra olika tjänster själva utan måste upphandla från olika privata bolag. Allt för att gynna den "fria företagsamheten". Men upphandlingar kostar i administration. Inte ovanligt är att de som förlorar upphandlingen överklagar beslutet. Så kostar administrationen ännu mer pengar förutom att utförandet fördröjs.

Den 3 juni öppnade en ny privat Vårdcentral i Helsingborg. Sundspärlans vårdcentral hette den. Fast vad den hade med Sundspärlan att göra vet jag inte. Den hade lokaler på Drottninggatan och Sundspärlan är något helt annat på helt annan plats i Helsingborg. Hur som helst avslöjades det för ett par dagar sedan att helt plötsligt hade nästan 250 helsingborgare helt plötsligt registrerats vid Sundspärlans vårdcentral - utan att dom hade en aning om det. Så Region Skåne började nysta i det och det tog bara någon dag så stängde Vårdcentralen ner igen efter att alltså inte funnits i tre månader ens. Så kan det gå!

HVB-hem har väl inte alltid blivit någon succé för att hjälpa ungdomar i behov av stöd. I många fall snarast tvärtom. Nu har det avslöjats att flera HVB-hem faktiskt drivits av kriminella. Har det kanske till och med handlat om att driva HVB-hemmen för att kunna rekrytera nya rekryter?

Jag har flera gånger här på Sven Tycker tyckt till om det världsunika svenska experimentet med kommersiella friskolor. Skolorna ska ha lika mycket pengar (skolpeng) som kommunen anslår till de kommunala skolorna. Men, man kan spara pengar genom att ofta ha fler obehöriga lärare, sämre skollokaler, dåligt med skolbibliotek, man slipper offentlighetsprincipen osv. Lägg till betygsinflationen för att locka till sig "rätt" elever. Marknadsskolan har INTE blivit en succé - förutom för en hel del ägare till den.

Exemplen kan göras många fler. Vi har skapat en marknad som inte är konstruerad för att ge medborgare bäst service till bäst pris utan istället är det byggt upp en marknad så att det ska finnas så många möjligheter för "entreprenörer" att tjäna en slant som möjligt. Seriöst eller oseriöst kvittar.

Läs:
Sundspärlans vårdcentral stängs och polisanmäls sedan 244 personer fellistats. - Helsingborgs Dagblad
Kristersson: Kriminella hvb-hem måste stoppas. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Drömmen som kanske spricker.

Så fort kärnkraftsfanatikerna hör SMR-reaktorer så får dom något drömskt i blicken. SMR, Små modulära reaktorer, är ju det som ska rädda kärnkraften. Dom finns ju inte än, men i det här fallet tror entusiasterna utan förbehåll på vetenskapen och forskarna.

Det amerikanska företag som kommit längst i forskningen på SMR-reaktorer, Nuscale, lade för omkring ett år sedan ner hela projektet - det blev för dyrt konstaterade man. Nu läser jag att franska kärnkraftsjätten EDF (Electricité de France) skrotar sina planer på en SMR-reaktor. Det blir för dyrt.

Men Ebba Busch och hennes drömmande vänner fortsätter att drömma om SMR-reaktorer.

Läs:
Kärnkraftsjätte skrotar SMR-planer – börjar om från början. - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hatbrott.

Vi kan notera att Salwan Momika nu åtalas för "hets mot folkgrupp" för fyra olika koranbränningar under förra året. Hans aktion handlade inte bara om att utnyttja sin yttrandefrihet, det han gjorde var en brottslig handling när han hetsade mot muslimer.

Däremot tycker tydligen fortfarande polismyndigheten att den 68-åriga man från Småland som under lång tid gett utlopp för hat mot palestinier och rent allmänt gett utlopp för direkt rasistiska åsikter och sedan tog bilen till Borås där han medvetet körde rakt in i ett palestinskt demonstrationståg att detta inte är ett terroristdåd. Men man har tydligen konstaterat att det trots allt var ett hatbrott. Han anhölls men har tydligen släppts fri igen. Gissningsvis är det så att för att kunna klassificeras som terroristbrott så måste den som utför attacken vara islamist!

Läs:
Salwan Momika åtalas efter koranbränningar. - Aftonbladet
Salwan Momika åtalas efter koranbränningar. - Sydsvenskan
Salwan Momika åtalas efter koranbränningar. - Skånska Dagbladet
Efter bilattacken i Borås – 68-åringen misstänks för hatbrott. - Flamman

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tisdag 27 augusti 2024

Spännande sanningar

» Vem gynnas.

Visste ni att Sverige uppenbarligen är ett land där det är mycket förmånligt att bli extremt rik. Antalet miljardärer i Sverige stiger snabbt. Faktum är att vi är det land inom OECD som är mest rika på miljardärer. I hela världen finns det faktiskt bara 5 länder som är mer miljardärrika än Sverige. Det finns alltså bara fem länder där andelen miljardärer på en miljon innevånare är fler!

Vilka länder tror ni att det är? Kanske är det egentligen så att vi ska skriva "länder" inom citationstecken? De fem länderna är nämligen Monaco, Saint Kitts & Nevis, Liechtenstein, Guernsey och Hongkong. Sedan på sjätte plats kommer Sverige. Det finns några skattesmitarparadis att konkurrera med alltså.

En annan intressant jämförelse man kan göra är att titta på hur stor förmögenhet dessa miljardärer totalt har. Lite förenklat kan man tänka så här. De svenska miljardärernas totala förmögenhet är densamma som hela Sveriges totala statsbudget - under 3 år.

Men de här miljardärerna och riskkapitalisterna har ju problem. Dom tvingas ju betala skatt. Och den blir högre än för en sjuksköterska. Regeringen är därför på väg att göra beskattningen av riskkapitalisternas inkomster förmånligare. Dom har nämligen gnällt över att dom får betala alldeles för mycket i skatt. Det blir ju inte tillräckligt många miljoner över när skatten har betalts. Vi kan förstå vad Elisabeth Svantesson ska prioritera när hon nu har 60 miljarder att spendera. Förutom militären, sänkt flygskatt och sänkt bensin- och dieselskatt alltså.

Färdiga åsikter - helt gratis
Egentligen är det en fascinerande filosofi man har inom den Brunblå sörjan. Medborgare som har enorma förmögenheter och tjänar enorma summor pengar kommer att jobba ännu mer om dom får behålla mer av sina pengar efter att skatten är dragen.

Däremot så gäller det att sjuka, arbetslösa och andra med låga inkomster blir bara lata om dom får för mycket pengar att röra sig med. Man måste därför hålla deras inkomster låga så att dom lockas till en högre arbetsinsats.

Visst är det fascinerande?

Läs:
Antalet miljardärer i Sverige ligger på rekordnivåer: Reformerna som gynnat de superrika. - Proletären
Miljardärer kan få lägre skatt. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om att göra bort sig.

En minister vi har som är duktig på att göra bort sig måste vara vår finansminister Elisabeth Svantesson. Jag brukar ju påminna om hennes folkbokföringsfiffel där hon som riksdagsledamot "råkade" folkbokföra sig i familjens sommarstuga medan resten av familjen var folkbokförd i familjens bostadsrätt i Stockholm. Som av en händelse råkade detta innebära att hon fick extra slantar från oss skattebetalare eftersom hon ju tvingades till dubbel bosättning för att kunna fullgöra sitt riksdagsarbete - i Stockholm. Hon är inte ensam om att ha avslöjats med liknande val. Men alla andra som avslöjats med liknande fiffel har fått se sin politiska karriär avslutad. Dock inte moderaten Elisabeth Svantesson, hon har blivit upphöjd till finansminister efter att tidigare förstört socialförsäkringen som Socialförsäkringsminister så sysslar hon nu bland annat med att jaga folkbokföringsfifflare...

Hur som helst så har Elisabeth Svantesson deklarerat att hon i och för sig har en favorit i det amerikanska presidentvalet: - "Jag håller absolut på någon, vem det är vill jag inte avslöja här. Regeringen håller inte på någon." Sedan fortsätter hon med: - "Men att Joe Biden hoppat av till förmån för Kamala Harris ser hon som något positivt. Jag är glad att de kommer med en ny kandidat på andra sidan."

Observera, "på andra sidan"! Hon kan ju lika gärna berätta att hon håller på Donald Trump och inte på andra sidan. Jag vet inte om Elisabeth Svantesson kan sjunka djupare än tidigare, men kanske. Hålla på Donald Trump...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dessa Sverigedumokraterna.

Senast vi hade SD i Sölvesborg och Louise Erixon uppe var i lördags. Då tyckte jag till om det faktum att Louise Erixon under sin föräldraledighet hade fortsatt att få utbetalt nästan 5.000 kronor i månaden som ersättning för att hon var gruppledare för sitt parti i kommunen. Ja, hon var ju inte gruppledare eftersom hon var föräldraledig. Men hon fick ersättning för detta. När media uppmärksammade henne på detta uppgav hon att hon fört över pengarna till Mats Gunnarsson som vikarierat för henne. Fast han visste inget om några pengar först. Men sedan när han och Louise pratat sig samman så var versionen istället att Louise Erixon betalt tillbaka pengarna till Sölvesborgs kommun, eftersom kommunen gjort ett misstag.

Nu avslöjar Dagens Samhälle att Sölvesborgs kommun faktiskt fått besked från Sverigedemokraterna och Louise Erixon att pengarna skulle betalas ut som tidigare till henne. Det är inte Sölvesborgs kommun som gjort några misstag, det är Louise Erixon som ljuger!

Sverigedumokraterna!

Läs:
Kommunen: SD:s fel att Louise Erixon fick arvode under ledighet. - Dagens Samhälle

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

måndag 26 augusti 2024

Vill Liberalerna överleva

» En politikers uppgift.

Vad är det viktigaste man kan kräva av en politiker? Kan det vara att hen uppfyller sina löften till väljarna? Jag tycker faktiskt det, och det är oberoende av politisk färg. Men man ska inte lova saker och sedan strunta i att uppfylla löftet utan någon specifik anledning. Förhållanden kan dock förändras så att man tvingas medge att man måste göra annorlunda.

Ibland kan man verkligen undra
I december förra året lovade vår klimatminister Romina Pourmokhtari (L) att det skulle tillsättas en utredning som skulle komma med förslag på hur Sverige skulle kunna minska utsläppen från transportsektorn. Detta sedan man från regeringen av rent populistiska skäl valt att välja att uppfylla Sverigedemokraternas vallöften om sänkt pris på bensin och diesel genom att fatta beslut som skulle öka utsläppen från bilismen och samtidigt göra de utsläpp som gjordes mer miljöskadliga än tidigare.

Sedan dess har det gått januari, det har gått februari, det har gått mars, det har gått april, det har gått maj, det har gått juni, det har gått juli och nu har det snart gått augusti men någon sådan utredning har inte tillsatts. Det handlar alltså inte om att utredningen inte har kommit med några förslag, det handlar inte om att man inte hunnit sammanställa utredningens förslag till konkreta förslag. Det handlar om att man inte ens har kunnat tillsätta en utredning som man alltså lovade för mer än 8 månader sedan.

Det enda som hänt inom området är mer eller mindre löften om att man även ska öka utsläppen från flyget genom att göra det billigare att flyga.

Romina Pourmokhtari, anser du att du är en lämplig Klimatminister? Tycker du att du får lov för dina överordnade som Ebba Busch (KD) och Sverigedemokraterna att föra en politik som har en god klimatpolitik som mål? Skäms du inte? Vill du i själva verkat arbeta för att utplåna det Liberala partiet?

Läs:
242 dagar senare – ännu ingen utredning om utsläppsminskningar. - Tidningen Syre
237 dagar senare: ännu ingen klimatutredning. - Klimatgranskaren
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fruktansvärd vardag.

Jag läser en artikel i Svenska Dagbladet om svensken Micke Vinitsky som bor i norra Israel och nu lever i skräck för raketer från Hizbollah i Libanon. - "Det är vad vi väntar på nu, att bli attackerade." Man lever i skräck för att det ska komma nya attacker. Jag förstår, krig är hemskt. Att leva i skräck för att det ska falla bomber eller raketer över där man bor måste vara hemskt.

Jag undrar om Micke Vinitsky samtidigt skänker en tanke på de som bor på Gazaremsan. Dom har levt i den skräcken i snart ett år. Bomberna, granaterna, raketerna och stridsvagnarna arbetar dagligen. Mer än 40.000 människor har dödats. Eller kanske de som bor på den av Israel ockuperade Västbanken där under samma tid ungefär 500 palestinier har dödats i attacker från bosättare, militär och polis.

Krig är något hemskt! Detta oberoende av vilken sida av konflikten man befinner sig. De som får lida mest är de oskyldiga civila. Allt för att maktgalna ledare inte värderar människoliv högre än sin egen makt. Och det kvittar på vilken sida dessa oskyldiga civila befinner sig. Det är ändå dom som får lida för makthavares makthunger.

Läs:
Fruktansvärd vardag som vi måste leva i. - Svenska Dagbladet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

söndag 25 augusti 2024

En Brunblå sörja ska spendera

» Hur många miljarder?

Det var väl inte så många av er som missade vår finansminister Elisabeth Svantesson (ni vet hon med folkbokföringsfiffel) när hon nu lovade de lyckliga dagarna med 60 miljarder att strö ut över oss stackars svenskar som fått försaka länge nu när man bekämpat inflationen. Tänk så lyckliga vi ska bli nu när man strör ut 60 miljarder.

Fast frågan är hur mycket det är? Med tanke på den inflation vi har haft under de senaste åren så är kanske inte 60 miljarder så mycket som det var för bara några år sedan. Hur som helst så kan det vara spännande att se vad man använder slantarna till.

Vi kan läsa i Näringslivets husorgan Dagens Industri en ledare som ger en liten föraning om vad pengarna kommer att användas till. Mer jobbskatteavdrag kan vi nog räkna med. Dvs en ytterligare straffbeskattning av sjuka, arbetslösa och funktionshindrade. För det är ju just det som jobbskatteavdrag handlar om. Dvs att den som jobbar ska betala mindre i skatt, men det får inte den som är sjuk, som är arbetslös, som har olika former av funktionshinder eller som helt enkelt är för gammal för att jobba som får behålla en högre skatt. Det här är alltså grupper som redan innan har lägre inkomster. Men, det låter ju fint att kalla det avdrag...

Brunblå sörja
Sänkt skatt på s.k. ISK-sparande. Dvs ännu förmånligare att inte få sin inkomst från arbete utan från kapital. Om man har slantarna på speciella ställen. Redan idag är det lägre skatt på kapitalinkomster än på arbetsinkomster. Den skillnaden ska alltså utökas - för vissa kapitalinkomster.

Sedan vill naturligtvis Dagens Industri att deras läsare ska få betala mindre i skatt så att dom kan leva ett lite rikare liv. Eller ska vi uttrycka det som att man ska sänka marginalskatten så att de med mycket höga inkomster får behålla mycket mer av inkomsten.

Dagens Industri skriver inget om det, men vi kan räkna med att generalerna och alla dom andra i grönt osv kommer att få en ganska stor andel av de där 60 miljarderna. Nu när vi har fått gå med och leka med de riktigt stora grabbarna så får vi ju se till så att vi har tillräckligt med leksaker.

Kan vi gissa att man i varje fall kommer att skryta med att man satsar miljarder på underhåll av vårt järnvägsnät och vägnät som har en enorm underhållsskuld som byggts upp under åren. Lite blir det nog.

Vad kan vi gissa på mer? Naturligtvis måste man öka det mer miljöskadliga flygets konkurrenskraft gentemot miljövänligare transporter. Min gissning är att man helt slopar flygskatten. Och eftersom flyget redan helt slipper betala skatt på flygbränslet så ska väl flyget kunna få lite bättre konkurrenskraft gentemot främst järnvägen. Det vore ju bra om det inte var så trångt på tågen utan svenskarna tar flyget istället.

Kanske inte det bästa beslutet rent miljömässigt. Men sådana frågor struntar den här regeringen i. Sänkta skatter på bensin och diesel och sänkta krav på inblandning av biobränsle har ju gjort bilresandet billigare redan och minskat intresset för att resa mer miljövänligt eller att köpa en ny trots allt miljövänligare elbil. Det har kostat ett antal miljarder i skatteinkomster, men det kan vi ju leva med. Nu har vi ju 60 miljarder att leka med.

Fast vad man inte berättar är att det kostat ytterligare ungefär 40 miljarder. Sverige är nämligen nu det enda EU-land som inte fått ut sina miljarder från den s.k. Coronafonden. Sverige har ju fattat politiska beslut som gör att vi inte kommer att kunna uppfylla de mål som satts när det gäller att minska våra utsläpp. Vi ökar istället våra utsläpp och kan helt enkelt inte söka om att få utbetalt från den s.k. Coronafonden. Det är 40 miljarder kronor det handlar om. Det var helt enkelt viktigare att öka bilutsläppen. Och för att gardera oss så att vi verkligen inte ska kunna få utbetalt dessa 40 miljarder så ökar vi troligtvis utsläppen från flyget också.

Med Ebba Busch och Elisabeth Svantesson för ett hårdare Sverige - men kanske lite varmare trots allt.

Tror ni att det blir några pengar till sjukvården? Till skolan? Till olika myndigheter så att man kan sköta sin service till medborgarna inom rimlig tid? Till Naturvårdsverket så att dom kan städa våra Nationalparker?

Nä, tror inte det!

Läs:
Om inte högsta skatten sänks nu – så när? - Dagens Industri ledare
Sverige har tappat i välståndsligan i 30 år. - Expressen debatt
Busch duckar EU-kraven: Står för att utsläppen ökar. - Altinget
Kritiken mot regeringens planer: Flyget måste betala för sina utsläpp. - Sveriges Radio
Priset för Ebba Buschs hemläxa – 40 miljarder kronor. - Dagens Nyheter

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

lördag 24 augusti 2024

Om fyra månader kommer tomten

» Dessa sverigedum... f'låt demokrater.

Louise Erixon har ju nu återvänt till politiken och SD:s lokalavdelning i Sölvesborg efter sin föräldraledighet. Detta har resulterat i massavhopp från SD-skaran i Sölvesborg. Hela styrelsen för SD i Sölvesborg har hoppat av. Det är även avhopp från fullmäktigegruppen på löpande band. Om avhoppen beror på missnöje med Louise Erixon eller beror på direkta uppmaningar från Louise Erixon råder det delade meningar om. Min gissning är att det är en kombination!

Sölvesborg och Sverigedumokraterna
Senaste nytt är att det uppmärksammats att Louise Erixon fått utbetalt närmare 57.000 kronor i ersättning som gruppledare för SD:s fullmäktigegrupp från Sölvesborgs kommun - även under tiden hon varit föräldraledig och inte utfört uppdraget. Den första spontana reaktionen från Louise Erixon när hon informerades av media var att det hade hon inte uppmärksammat, men hon har omedelbart skickat pengarna vidare i somras till sin ersättare Mats Gunnarsson som skött uppdraget under hennes föräldraledighet. Men Mats Gunnarsson reaktion är att: - "Som gruppledare i Sverigedemokraterna har jag inget betalt." Han har inte fått några pengar! Lite senare när han och Louise pratat sig samman så är versionen lite annorlunda då har istället Louise Erixon rättat till "löneavdelningens misstag" genom att skicka tillbaka pengarna till Sölvesborgs kommun.

Jag för min del tycker det verkar vara ganska bra betalt som "gruppledare" för fullmäktigegruppen, närmare 5.000 kronor i månaden. Undrar hur mycket man betalar i Åstorp? Vad Louise Erixon och Sverigedemokraterna sysslar med i Sölvesborg känns allt mer som något jag verkligen inte vill veta. Det hela verkar mest vara en parodi på demokrati. Det får verkligen bli Sverigedumokraterna i fortsättningen när vi pratar om SD i Sölvesborg!

Sölvesborg som SD:s skyltfönster? Dra en norgevits istället!

Läs:
Louise Erixon (SD) fick arvode när hon var föräldraledig. - SVT Blekinge
BLT avslöjar: Louise Erixon fick 50 000 kronor i arvoden under föräldraledigheten. - Blekinge Läns Tidning
M-toppen om Erixons felaktiga arvode: «Ironiskt». - SVT Blekinge
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Giriga banker.

xxxxx
Jag såg ett inslag på TV:n som berättade om hur bankerna reagerar med sina räntor på Riksbankens ändringar av reproräntan. Det visar sig då att det finns en gemensam reaktion sedan länge att när Riksbanken höjer reproräntan så höjer bankerna direkt utlåningsräntan med samma belopp men dröjer med att höja inlåningsräntan. När Riksbanken däremot sänker reproräntan så sänker man direkt inlåningsräntan med motsvarande belopp men är sparsam med sänkningar av utlåningsräntan. Det är inte så konstigt att de svenska storbankerna ligger i topp inom EU när det gäller vinster. Inte heller så konstigt att bankerna inte vill prata med SVT när dom rapporterar om det och vill ha kommentarer.

Om vi vill se ett ansikte för girighet så är en titt på svenska storbanker det ideala motivet.

Men det är säkert lönsamt för bankdirektörerna!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Läget i vårt land.

Vi kan notera att arbetslösheten fortsätter stiga i Sverige. Vi har idag EU:s tredje högsta arbetslöshet när vi tittar på statistiken. Det är uppenbart att den Brunblå sörja som styr vårt land inte har låg arbetslöshet som ett prioriterat mål. Det är nog snarast så att man resonerar på så sätt att om arbetslösheten är hög och paniken bland de arbetslösa att få jobb är stor så är dom mer medgörliga och lyder snällt.

Någon som är förvånad över den situationen med ett Brunblått styre i landet?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

fredag 23 augusti 2024

Köttbullens dag

» Skillnad i människovärde.

Hur många av er har missat rapporteringen om lyxjakten Bayesians förlisning. Lyxbåten förliste i måndags utanför Sicilien i en storm. 6 personer, bland annat den amerikanska miljardären Mike Lynch, dog i samband med att båten gick till botten.

I veckan förliste tydligen även en båt med flyktingar på floden Drina mellan Serbien och Bosnien-Hercegovina. Minst 10 döda.

Hur många har läst och hört om det förstnämnda? Hur många har läst och hört om det sistnämnda? Kan vi konstatera att människors liv är olika mycket värda?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om kontanters bevarande.

Med jämna mellanrum drivs det kampanjer med krav på att vi måste vidta åtgärder så att vi bevarar bruket av kontanter. Det finns minst två argument för detta. Dels handlar det om att det finns medborgare som av olika anledningar inte kan eller vill göra sig beroende av kort och andra ännu mer avancerade elektroniska betalningssystem. Först och främst äldre men även människor med olika former av funktionshinder kan ha svårt att göra betalningar utan kontanter. Det finns också en grupp människor som lever ett begränsat liv i vårt samhälles utkant som helt enkelt inte kan bli beviljade ett kort eller liknande.

Ett annat argument är frågan om beredskap. Vad gör vi den dag ingen i princip har kontanter, det går i princip inte att få tag på kontanter och så kraschar våra fina IT-system. Det kan vara krig, det kan vara virus, det kan vara elsystem som kraschar osv. Vad gör vi den dag affärerna har slutat ta emot kontanter och människor är utlämnade till att använda kontanter?

Bevara kontanterna
Jag ska erkänna att jag själv i allmänhet betalar med kort. Jag har lockats av bankernas och affärernas lockbeten med bonusar, rabatter osv. Men jag använder kontanter ibland. Jag gör det även medvetet för att bevara kontanterna om inget annat. Jag har en huvudprincip att jag till stor del bojkottar affärer som vägrar ta emot kontanter. Dom finns och dom blir allt fler. På de ställen där jag frågat så handlar det i allmänhet om att man skyller detta på bankerna som vägrar ge tillräcklig service med kontanter. Kontanter är ingen bra affär för bankerna, det är bara besvär utan inkomster. Det är mer lönsamt med kort och annat som dom kan ta avgifter för.

De digitala slantarna som vi tvingar in de gamla i har också blivit en bra födkrog för kriminella. IT och Bank-ID bedrägerier har blivit ett vardagsbrott. Ofta gamla människor som blir frånlurade alla sina pengar.

Jag vet därför inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser ett debattinlägg från två moderata politiker, Christofer Fjellner som är oppositionsborgarråd i Stockholms stad och Fredrik Kärrholm som är riksdagsledamot från Stockholms stad, som argumenterar för att affärer ska sluta ta emot kontanter. Man tar NK i Stockholm som ett stort föredöme. Motivet är uppenbarligen att förhindra att kriminella shoppar loss för svarta pengar. Men jag tror faktiskt att ni båda är ute och reser i tron att det skulle förhindra att shoppa loss statusprylar för "blodspengar".

Fjellner och Kärrholm vill visserligen fortsätta att skydda pensionärer och andras möjlighet att kunna handla i affärer. Men vad ni har gjort med ert korkade debattinlägg är helt enkelt bara att öppna fördämningen. Nu kommer bankerna att intensifiera påtryckningarna på affärerna att vägra kontanter. Och använda just detta argument.

Jag tycker vi alla använder kontanter lite då och då så att affärerna känner ett tryck att bevara dessa. Att affärerna känner att dom måste säga Nej till bankernas intensiva arbete för att avskaffa kontanterna. Låt affärer som vägrar att ta emot kontanter klara sig utan dig. Jag har full förståelse för att man inte använder kontanter när man köper ny bil eller liknande stora investeringar. Men om du handlar "dagligvaror" som man använder dagligen så ska man kunna handla med kontanter - om man vill. Vill affären inte har våra kontanter så kan dom slippa oss som kund!

Läs:
Stoppa gängen – neka kontanter i butikerna. - M-politiker på Aftonbladet debatt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

torsdag 22 augusti 2024

Är det hösten som kommit nu?

» Vem är terrorist?

Nu har en 60-årig smålänning som förra helgen medvetet körde rakt in i en pro-palestinsk demonstration i Borås anhållits. Mannen som gjort sig ökänd för att sprida hat mot palestinier körde fullt medvetet rakt in i demonstrationståget. Till all lycka var det ingen som skadades allvarligt. Men, om detta inte är ett terroristbrott, vad är det då? Hade det varit en IS-sympatisör som medvetet kört rakt in i en folksamling i Stockholm hade det omedelbart klassats som terroristbrott. Här har man än så länge inte kommit längre än kalla det "hatbrott".

Är det så att det inte kan kallas "terroristbrott" eftersom mannen är svensk och inte utlänning? Är det så att det inte kan kallas "terroristbrott" eftersom han är placerad långt ut på högerflanken och inte är muslim? Är det inte "terroristbrott" eftersom han inte lyckades mörda någon? Var ligger skillnaden?

Mannens åsikt om palestinier är "slå ihjäl skiten och använda som gödsel ... det enda som man kan ha dem till ... gärna svälta ihjäl".

Läs:
Körde in i Palestinademo – misstänkt hatbrott. - Helsingborgs Dagblad
Man anhållen – körde in i demonstrationståg. - Expressen
Körde in i demonstration med bil – efter högerextrema inlägg. - Flamman
Boråsmannen fortfarande inte gripen av polisen: Arbetar intensivt. - Flamman
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Pangat skyltfönster.

Håll Sverige rent
Det var en gång som man benämnde Sölvesborg som Sverigedemokraternas skyltfönster. Jimmie Åkesson är ju från Sölvesborg och det var ju Jimmies f.d. Louise Erixon som bestämde inom SD i Sölvesborg - och i Sölvesborg. Efter valet 2022 valde Moderaterna att dra sig ur samarbetet med Sverigedemokraterna. Man var helt enkelt trötta på SD och Louise Erixon. Istället styrs numera Sölvesborg av ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Louise Erixon blev av med sitt heltidsjobb som kommunalråd och det blev rejält upprörda känslor.

Nu har Louise Erixon återvänt till politiken i Sölvesborg efter att ha varit föräldraledig. Effekt? Hela den gamla styrelsen för Sverigedemokraterna inledde den här veckan med att avgå. Ett antal av SD:s kommunfullmäktigeledamöter har nu avslutat veckan med att lämna sina platser i fullmäktige. Finns det ersättare så det räcker? Man kan uttrycka det som att när Louise Erixon kommer in igen så utbryter åter total kalabalik i partiet lokalt. Det Sverigedemokratiska skyltfönstret har kraschats totalt.

Någon som är förvånad?

Läs:
Efter SD-turbulensen: Flera avhoppare lämnar fullmäktige. - SVT
Efter Louise Erixons uppmaning – flera avhoppare lämnar fullmäktige i Sölvesborg. - SVT Blekinge
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Sifferfrosseriet - politikavdelningen.

Dags för nästa väljarundersökning att frossa i. Denna gången handlar det om Demoskops undersökning som dom gör för Aftonbladet. En stor vinnare har undersökningen, Socialdemokraterna! Och tre lite mindre förlorare som delar på förlusterna. Så här ser siffrorna ut jämfört med förra månaden:

Socialdemokraterna 33,7% (+2,2)
Sverigedemokraterna 19,6% (-0,7)
Moderaterna 19,5% (+0,4)
Vänsterpartiet 8,5% (-0,9)
Miljöpartiet 6,1% (-0,7)
Centerpartiet 4,4% (-0,1)
Kristdemokraterna 3,8% (+0,7)
Liberalerna 2,7% (-0,4)

Ett övertag för de fyra Rödgröna partierna med 52,7% (+0,5) mot den Brunblå sörjan som samlar ihop 45,6% (±0). Eftersom både L och KD ligger under spärren så skulle den Brunblå sörjan bara få ihop 39,1% i riksdagsvalet.

Vi kan notera att Socialdemokraterna är den stora vinnaren, men det största stödet plockas från kollegorna i den Rödgröna gruppen. Den Brunblå sörjan står helt stilla, men KD och i allra högsta grad L ligger under spärren. Paniken inom främst L borde vara utbredd. Partiet måste i princip fördubbla sitt stöd för att rädda sig kvar i Riksdagen. Kan man säga att partiet håller på att begå självmord? Vi kan också konstatera att Moderaterna nu i princip är ifatt Sverigedemokraterna.

Läs:
Klockan tickar för SD och MP gynnas av tystnaden. - Aftonbladet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

onsdag 21 augusti 2024

Internationella dagen för terrorismens offer

» SD svamlar.

I en debattartikel som Aftonbladet haft vänligheten att publicera så försöker Alexander Christiansson, som är kulturpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, förklara varför Sverigedemokraterna driver kravet att Socialdemokraterna ska förbjudas att sälja lotter för att finansiera en del av partiets verksamhet. Han lyckas inte så bra!

Om man vill angripa spelmissbruk och att personer skuldsätter sig på dobbel så måste jag säga att man lyckas inte så bra med en sådan åtgärd. Det finns sådant som är mycket värre. Varför just politiska partier inte ska få sälja lotter lyckas man inte heller så bra med att förklara. Det handlar ju i praktiken helt enkelt om att man är avundsjuka på Socialdemokraterna vars A-lotterier är mycket framgångsrika medan andra partiers försök i allmänhet har misslyckas totalt.

Hade man varit ärliga i sina uppsåt så hade man ju angripit de faktorer som man tycker är fel, inte lotteriförsäljandet som sådant.

Det handlar om möjligheten att sälja lotter på kredit, som man hävdar att privatägda lotterier inte får. Vi prenumererar själva på Bingolotter. Det sker på kredit! Vi får alltså lotterna hemsända med ett inbetalningskort. Men betalningsdatum är efter det att lotterna har börjat gälla. Alltså på kredit. Förbjud gärna alla former av kredit på spel. Dvs fakturan ska vara betald innan lotterna börjar gälla. Naturligtvis ska det då gälla ALLA former av spel. Inklusive nätspel och liknande.

Nästa invändning handlar om skattefrihet. Om man nu tycker att det är fel att lotter som säljs av ideella organisationer inte betalar skatt på överskottet så avskaffa skattefriheten för ideella föreningars lotteriverksamhet. Om man nu tycker att PRO eller Nykterhetsrörelsen eller idrottsföreningar eller kulturföreningar eller... ska betala skatt på det dom tjänar på lotterier så inför en beskattning av detta.

Om man nu tycker det är fel att man kan prenumerera på lotter som betalas via autogiro så förbjud detta. Men då gäller det också Bingolotto eller Postkodlotteriet eller...

Om man nu tycker att det dåligt framgår på lotterna osv att pengarna går till Socialdemokratiska partiet så kräv av alla former av spel och lotterier att det mycket tydligt framgår vem som tjänar överskottet. Men det ska gälla alla former av spel! Då ska vi kräva av nätkasinona att dom berättar vilka de stora ägarna är som tjänar pengar på spelen. T.ex. Bingolotto skryter ju gärna att överskottet går till föreningslivet. Men, som sagt, kräv av alla former av spel och lotterier att man berättar detta med stora bokstäver. Om SD tycker att man behöver förstoringsglas för att se vart pengarna går från A-lotterierna så beror det nog på dålig syn. Men kräv gärna större text - överallt på alla former av spel.

Men allt detta kräver man inte. Man kräver att just politiska partier inte ska få sälja lotter. Inte att idrottsföreningar ska förbjudas, att kulturföreningar ska förbjudas, att pensionärsorganisationer ska förbjudas. Och verkligen inte att kommersiella aktiebolag registrerade på Malta ska förbjudas att tjäna pengar på spel och dobbel. Nä, just politiska partier ska förbjudas!

Färdiga åsikter - helt gratis
Det är så genomskinligt att det är förvånande att man ens vågar argumentera.

Läs:
S, ni utnyttjar vanligt folk med era lotterier. - SD på Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vår ljuva framtid.

Hur tror ni det går i presidentvalet i USA? USA genomlider just nu en särdeles smutsig valkampanj. Amerikanska valkampanjer är rent generellt "smutsigare" än t.ex. i Sverige. Och med Donald Trump inblandad blir det ännu värre. Jag vill inte påstå att jag tycker Kamala Harris är den ideala kandidaten. Men hade jag bott i USA så hade jag inte behövt tänka många minuter innan jag bestämt mig.

Det som förvånar mig är att en så stor andel amerikaner faktiskt stödjer Donald Trump och hans vicepresidentkandidat JD Vance. Det här är ett team långt ute på högerkanten som i Sverige (och större delen av Europa) skulle hamnat till höger om Sverigedemokraterna och deras broderpartier i andra Europeiska länder. JD Vance är en riskkapitalist som bland annat har hyllat Viktor Orbán i Ungern, motsatt sig amerikanskt stöd till Ukraina och som inte tror på klimatkrisen. Donald Trump har ju en bakgrund i att mer eller mindre försökt göra en statskupp, vägrat acceptera ett valresultat och har avslöjats med att ha betalt mutor och diverse andra tvivelaktiga affärer.

Att jag tar upp den här typen av handlingar beror naturligtvis på att det är en smutsig valkampanj i USA. Det senaste mest komiska inslaget måste vara att Donald Trump hävdat att han är en mycket vackrare kandidat än Kamala Harris. Vad det nu har för betydelse. Kan ni tänka er att Ulf Kristersson skulle gå ut med ett utspel som går ut på att han är vackrare än Magdalena Andersson som argument i valrörelsen? Ska man skratta eller gråta?

För övrigt handlar tydligen valkampanjen i USA om att Kamala Harris egentligen inte borde få ställa upp eftersom hon inte är äkta amerikan. Föräldrarna kommer ju från Jamaica och Indien. Hon borde diskvalificeras eftersom hon fuskar med hjälp av AI med att överdriva sin publik. Jag hoppar över de värsta övertrampen!

Jag konstaterar att amerikaner uppenbarligen inte är riktigt kloka!

Läs:
Smutskastningskampanj mot Kamala Harris – så agerar hon. - Resumé
Trump risas för att ha hånat USA-soldater. - Aftonbladet
Trump och Musk hånas för «den dummaste klimatkonversationen genom tiderna». - Tidningen Global
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Nyhet som inte är en nyhet.

Jag såg ett inslag på SVT:s Rapport från Luleå där det framställdes som en nyhet med fastighetsnära insamling av förpackningsmaterial. Villaägare i Luleå skulle få testa lite olika former av "soptunnor" där man ska kunna sortera sitt avfall. Om några år är Sveriges kommuner skyldiga att ordna fastighetsnära insamling av förpackningsmaterial.

Men det är faktiskt inget nytt. I mitt Åstorp har vi haft detta sedan gissningsvis ca 10 år. Vi har till villorna två olika tunnor med totalt 8 fack. Plastförpackningar, Tidningar, Pappersförpackningar, Metallförpackningar, Färgade glasförpackningar, Ofärgade glasförpackningar, Matavfall och Restavfall. Det är ingen nyhet. Det har vi som sagt haft länge här i Åstorp, och det fungerar bra.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Strejkbrytare.

Elon Musk och Tesla fortsätter att flyga in strejkbrytare till Sverige för att bekämpa den strejk som genomförs för att Tesla ska göra vad som är en självklarhet i Sverige - teckna kollektivavtal.

Läs:
Konflikten på Tesla: Nya strejkbrytare flygs in till Sverige. - Arbetaren

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tisdag 20 augusti 2024

Det är inte synd om dom

» SD-kalabalik i Sölvesborg.

Någon som är förvånad? Det är tydligen full kalabalik i Sverigedemokraterna i SD:s skyltfönster Sölvesborg - igen. Vi har vant oss vid det!

Hela partiets styrelse i Sölvesborg har i dagarna meddelat att dom avgår. Något som tydligen inträffar precis när Louise Erixon kommer tillbaka från sin föräldraledighet. Jag påstår inte att det finns något samband... Men det finns dom som hävdar detta. Det har ju inte gått så bra för partiet på senare tid. Moderaterna valde ju för en tid sedan att lämna samarbetet med Sverigedemokraterna. Man hade helt enkelt tröttnat på att samarbeta med Louise Erixon och Sverigedemokraterna och deras maktfullkomlighet. Moderaternas beslut fick det till att slå slint helt hos Sverigedemokraterna. Som väl egentligen fortfarande inte har helt accepterat verkligheten.

EU-valet blev sedan ett riktigt fiasko för SD i Sölvesborg. Större än för SD i landet!

Nu får man välja en ny styrelse. Tydligen är Louise Erixon intresserad av att ställa upp igen. Ack ja, även skyltfönster kan gå kras.

Läs:
Hela SD:s styrelse i Sölvesborg hoppar av. - SVT
Erixons ledarstil påstås vara orsaken till SD-styrelsens avhopp i Sölvesborg. - SVT
Hela SD-styrelsen avgår i Sölvesborg – gruppledare: «Hedervärt». - Aftonbladet
Louise Erixon om kaoset i SD: Styrelsen har misslyckats. - Aftonbladet
I Sölvesborg verkar en hund ligga begraven. - Aftonbladet
SD-bråk i Sölvesborg. - Expressen
Här är förklaringen till att SD:s skyltfönster havererat. - Expressen
SD-bråk i Sölvesborg – styrelsen hoppar av. - Sydöstran
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» De' bidde fel.

Jag läser att den moderata EU-parlamentarikern Jessica Polfjärd blivit lite väl Eufierad. Finns det ordet? Hur som helst har hon fått ett skattetillägg på närmare 104.000 kronor. När hon skulle fylla i sin inkomst på deklarationen skrev hon 120.000 i arvode från EU-Parlamentet. I och för sig rätt belopp. Men det var 120.000 Euro, inte 120.000 kronor. Det är istället så där 1.400.000 kronor! Så nu får hon betala ytterligare 104.000 kronor i skattetillägg.

- "Då det skulle redovisats i svenska kronor har det tyvärr blivit fel och ska självklart rättas till."

Ja, så kan det gå om man blir fartblind. Jag måste dock säga att jag hade nog märkt det själv om siffrorna skiljt sig så kraftigt.

Min första tanke var, att varför gnäller man över marginalskatterna om man bara får betala ytterligare 104.000 kronor i skatt om inkomsten ökar med mer än 1,2 miljoner kronor. Men sedan läste jag det hela lite mer noggrant. Det känns lite mer tillfredsställande så. Skattetillägget är ju "böterna" för felaktiga uppgifter, inte den ytterligare skatten.

Men Jessica Polfjärd fixar det nog. Undrar om hon gjorde avdragen också i Euro?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Från Gaza rapporteras att den israeliska militären fått in en ny fullträff på en skola i Gaza. Minst 12 döda och 15 skadade. Att läggas till de nu mer än 40.000 döda än så länge.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ulf Kristerssons löfte.

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten"

Det löftet gav vår nuvarande statsminister Ulf Kristersson (M) för ett antal år sedan i början på sin politiska karriär.

Idag såg jag ett inslag på Rapport om ökade väntetider för sjukpenning hos Försäkringskassan. Målet är 30 dagars handläggningstid, men väntetiderna ökar och ligger nu på minst 40 dagar - och ökar. Försäkringskassan har minskat antalet anställda från 14.700 till 13.000 jämfört med för ett år sedan.

Någon som undrar över ökade handläggningstider? Sveriges socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) har inga löften att ge. Men som sagt, Ulf Kristersson har ju lovat att avveckla välfärdsstaten så vi ska nog inte förvänta någon förbättring. Socialförsäkringen ska slaktas - som andra myndigheter!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

måndag 19 augusti 2024

En dag med supermåne

» Det finns kurage också.

Jag ser att Norrtälje fått ett nytt styre. Liberalerna har nämligen visat kurage i Norrtälje. När TV4 avslöjade Sverigedemokraternas hemliga och anonyma konton på sociala medier gjorde man från Liberalernas sida klart för Sverigedemokraterna att om dom inte omedelbart slutade med detta så skulle man lämna den Brunblå sörja som styrde i Norrtälje. Alltså Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och alltså Liberalerna.

Som vi alla vet var inte Sverigedemokraterna intresserade av att arbeta öppet. Först förnekade man ju det hela, och när det inte längre gick så var man trots detta inte villiga att sluta med hemlighetsmakeriet. Alltså valde Liberalerna i Norrtälje att visa kurage och lämnade samarbetet i den Brunblå sörjan.

Nu har det istället bildats ett mittenstyre i Norrtälje bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och alltså Liberalerna. Genom stöd från Vänsterpartiet har det nya styret majoritet i kommunfullmäktige.

Den Brunblå sörjan
Här i min egen kommun Åstorp ställde Liberalerna aldrig upp på den Brunblå sörjan utan tillhör oppositionen. Tyvärr har SD+M+KD majoritet ändå.

Läs:
Efter Liberalernas SD-protest – de tar makten i Norrtälje. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Men man borde skämmas.

När det gäller miljö- och klimatpolitik är det svenska ryktet inte det allra bästa inom EU för tillfället. Sverige har ju helt enkelt utmärkt sig genom att besluta om ökade utsläpp. Något som vi är mer eller mindre ensamma om. Det har stått helt tydligt att den svenska regeringen är helt beroende av ett politiskt parti som inte tror på vetenskapen. Ett parti som ställer sig frågande till om det är någon nytta med att minska utsläppen. Alltså har den svenska officiella politiken blivit att vi kan öka utsläppen. Sänk priset på bensin och diesel så att förbrukningen ökar och därmed utsläppen. Gör utsläppen skadligare genom att sänka reduktionsplikten. Det senaste är att sänka skatten på flyget för att öka flygets konkurrenskraft och alltså öka flyget och dess utsläpp. Att flyget redan är extremt gynnat genom att flygbränslet är skattebefriat glömmer vi av.

Sveriges regering lovade dock när den Brunblå sörjan drev igenom ökade utsläpp från trafiken att tillsätta en utredning som skulle komma med förslag på hur man skulle kunna minska utsläppen från transportsektorn. Kan ni gissa hur det har gått med den utredningen?

Det har gått månad efter månad efter månad utan att det tillsatts någon utredning. Nu har det gått mer än 8 månader och inget har hänt hemma hos Ebba Busch och Romina Pourmokhtari. Dom har annat att göra kan vi förstå.

Det svenska ryktet skulle kunnat bli lite bättre.

Läs:
Dåligt klimatrykte för Sverige i EU. - Aktuell Hållbarhet
242 dagar senare – ännu ingen utredning om utsläppsminskningar. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ska man inte planera för semestern?

Här i Skåne har semestrarna skapat stora bekymmer för tågresenärerna. I Skåne är det finska VR som kör de lokala pendeltågen, Pågatågen. VR betyder Valtionrautatiet som översatt till svenska blir Statsjärnvägarna. Det är alltså ett bolag VR-Group Abp (VR-Yhtymä Oyj) som ägs av de finska statsjärnvägarna som vann senaste upphandlingen att sköta Pågatågen i Skåne.

Det har inte gått så jättebra under sommaren!

Omkring 2.000 tåg har ställts in under sommarmånaderna. I de flesta fall pga att det saknats en lokförare till att köra tåget. VR har alltså valt att inte ha en personalbemanning så att man kan upprätthålla trafiken när några lokförare ville ta ut sin lagstadgade semester. Man har ställt in tåget! Ungefär som om du kom till affären för att handla och möts av en skylt som berättar att man tyvärr håller stängt en timme eftersom kassörskan är på semester.

Jag har flera gånger under sommaren själv fått ändra mina planer eftersom det visat sig att det inte skulle gått något tåg dit jag skulle trots att det skulle gjort detta enligt tidtabellen. Nu får VR betala ett "vite" till Skånetrafiken på 15.000 kronor för varje gång man inte kör tåget pga eget fel. Men vad jag förstår blir det billigare för VR att betala det vitet än det skulle kostat att se till att man hade personal tillräckligt för att utföra sitt uppdrag enligt tecknat avtal.

Det har funnits tillfällen när jag har kunnat se att nästan hälften av tågen här i Åstorp varit inställda. En vanlig vardag på dagtid så går det fyra olika tåg i timmen i tre olika riktningar från Åstorp. Det ökar till fem tåg under "rusningstid" och minskar till 3 tåg på helgerna.

Under somrarna säljer Skånetrafiken ett speciellt "Sommarkort" som gäller under 2 månader och som kostar mindre än ett vanligt "Månadskort". Mycket populärt för att göra utfärder osv under sommaren i hela Skåne. I år sålde man "Sommarkortet" extra billigt. Jag har nu förstått att Skånetrafiken uppenbarligen gissade att det skulle vara mycket inställda tåg så för att gardera sig mot kritik så sänkte man priset - utan att förvarna resenärerna.

Pågatåg i Åstorp

Jag tycker att moderaten Carina Zachau som är högsta politiska ansvarig för Skånetrafiken i Region Skåne ska fundera lite över sin framtid!

Läs:
Trots miljonviten för inställda Pågatåg – nej till ökad bemanning. - SVT

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

söndag 18 augusti 2024

Never give up day

» Fler siffror avslöjas.

Allt fler av de siffror som fick vår sverigedemokratiska migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M/SD) att gå på moln börjar avslöjas. Hennes lycka punkteras allt mer skulle man kunna uttrycka det som.

Maria Malmer Stenergard (M/SD)
För några dagar sedan kallade hon ju till presskonferens och berättade jublande att nu hade Sverige nettoutvandring. Det var fler som utvandrade än det invandrade hit så'na där hemska utlänningar. Hon poängterade speciellt att när det gällde Somalia, Irak och Syrien var utvandringen högre än invandringen. Maria Malmer Stenergard var överlycklig. Det har äntligen genomförts ett "paradigmskifte i migrationspolitiken". Hennes uppdragsgivare Sverigedemokraternas vallöfte om "mitt Europa bygger murar" var nästan genomfört. Även om muren inte finns för övriga Europa så finns det uppenbarligen runt Sverige i varje fall - menar Maria Malmer Stenergard (M/SD) alltså.

Vad Maria Malmer Stenergard (M/SD) inte berättade var att samtidigt har Skatteverket genomfört en storstädning i folkbokföringen. Nästan 20.000 personer som lämnat Sverige men inte tyckt att det viktigaste då var att ändra folkbokföringen har städats bort från registren. Det blev alltså en hel del som "utvandrade" första halvan av året... Vad Maria Malmer Stenergard (M/SD) inte berättade var att också när det gällde Kina så var det fler som utvandrade än invandrade. Men dom tyder väl på lite högre "status" än så'na där muslimer från Syrien, Irak eller Somalia. För övrigt var det tydligen också fler indier som utvandrade än t.ex. syrier och somalier.

För övrigt så var det tydligen allra flest svenskar som utvandrade...

Vi fick också noterat att Maria Malmer Stenergard (M/SD) och Sverigedemokraterna inte var nöjda med resultatet av den utredning som migrationsforskaren Joakim Ruist fick i uppdrag att göra. Han konstaterade att det inte alls vore någon bra idé att muta dom där hemska "utlänningarna" med en massa pengar för att dom ska lämna Sverige. Han konstaterade i sin utredning att väldigt få skulle nappa på erbjudandet, men det skulle bli dyrt för skattebetalarna. Dessutom skulle det snarast försämra integrationen av de som stannar i Sverige. Maria Malmer Stenergard vill tydligen fortsätta att driva att de svenska skattebetalarna ska erbjuda 350.000 kronor för att locka "utlänningar" att återvända hem.

Jag tycker Maria Malmer Stenergard (M/SD) ska fundera ett steg till. Vi föder allt färre barn också och vad händer med ett samhälle som drabbas av befolkningsminskning?

Jag för min del upprepar mitt förslag. Låt oss samla ihop 350.000 att erbjuda Maria Malmer Stenergard (M/SD) för att hon ska lämna regeringen och göra något mindre skadligt. Hon kan nog få jobb inom den kommunala hemtjänsten någonstans. Visserligen får hon ju gå ner i lön ordentligt, men hon kommer att få mängder med trevliga arbetskamrater - från många olika länder.

Läs:
Regeringen mixtrar med siffrorna för att få vind i seglen. - Annie Croona ledare Dagens ETC
Utredningar levererar inte alltid de svar politikern ville ha. - Evelyn Schreiber ledare Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Att observera
» Mördandet fortsätter.

En palestinsk handelsman i Gaza sökte skydd i en byggnad i al-Zawayda på Gazaremsan tillsammans med alla sina barn och stor del av sin släkt. Totalt fanns det 40 personer i byggnaden när tre israeliska raketer för någon dag sedan träffade byggnaden. 18 personer dog i ett svep, de flesta barn! Bara lite fler siffror adderade till de nu mer än 40.000 palestinier som mördats i Gaza av israeliska raketer, bomber, granater, stridsvagnar eller helt vanliga skjutvapen.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» En bra affär.

Friskolan Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall är tydligen en bra affär. När skolan fick 14 miljoner i retroaktiv skolpeng från kommunen valde de 5 styrelsemedlemmarna att dela pengarna mellan sig, 2,8 miljoner vardera. Totalt har genom åren 24 miljoner delats ut till styrelsemedlemmarna. Tänk vilken kompetent styrelse den friskolan har som är värda dom pengarna från skattebetalarna.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

lördag 17 augusti 2024

Har man rättigheter bara för att man har miljarder?

» Mördandet fortsätter.

Medan man fortsätter att vänta i Israel på att Iran ska hämnas på Israel för Israels mord på en palestinsk ledare inne i Iran så försöker man från USA, EU osv övertala Iran att INTE genomföra någon hämnd. Men samtidigt arbetar tydligen Israel aktivt på att ytterligare provocera fram en iransk attack. Senaste nytt är en israelisk bombattack mot ett bostadshus i en liten by i Libanon som dödade ett 10-tal libaneser.

Om vi ska kunna få en fredlig utveckling i Mellanöstern ligger i stort sett nästan helt i staten Israels politiska lednings händer. Tyvärr styrs Israel av en ultraortodox högerextrem grupp som förespråkar ett Storisrael där det israeliska styret ska styra helt över både staten Israel och det som enligt FN:s resolution ska utgöra staten Palestina. Men det ska inte vara en demokratisk stat där alla innevånare, judar som muslimer och kristna ska ha samma rättigheter.

Det är dags för världen att på allvar göra klart för det israeliska styret att FN:s resolutioner gäller. Och nu är det dags att följa dessa resolutioner i Jerusalem. NU!

För övrigt ser jag att Joe Biden är optimist. Han måste veta mer än resten av världen.

Läs:
Biden: Närmare vapenvila än någonsin – men inte där än. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Rasismens älsklingsportal.

För inte så länge sedan spreds det falska uppgifter om mordet på tre unga flickor i Southport i Storbritannien. Enligt de falska uppgifterna som ursprungligen spreds på X (fd Twitter) och som mycket snabbt fick spridning skulle den skyldige vara en muslimsk asylsökande. Falska uppgifter som mycket snabbt provocerade fram kravaller och attacker mot muslimer och moskéer runt om i Storbritannien.

Färdiga åsikter - helt gratis
I själva verket var den misstänkte född i Storbritannien men hans föräldrar kom från det främst kristna Rwanda.

Nu har tydligen exakt samma ursprungliga källa på X (fd Twitter) spridit den falska uppgiften att de misstänkta flickorna till det brutala mordet i Landskrona nyligen var muslimer. Mycket tyder på att den ursprungliga falska källan kontrolleras från Ryssland men de falska uppgifterna får mycket snabbt spridning bland rasistiska grupper.

Och X (fd Twitter) gör inga som helst försök att stänga ner källor som medvetet sprider falska uppgifter och som försöker sprida hat. Det verkar helt enkelt vara en medveten strategi från X (fd Twitter) sedan Elon Musk tog över. X (fd Twitter) har helt enkelt utvecklats till vårt samhälles största pest- och hatspridare. Det är faktiskt dags att lämna X (fd Twitter) åt sitt öde! NU!

Läs gärna Petter Larssons rader i Helsingborgs Dagblad. Och följ sedan hans (och mitt exempel) och lämna X (fd Twitter) åt sitt öde. De som fortsätter att sprida sig via X (fd Twitter) förlorar allt mer i trovärdighet med tanke på allt skit som sprids där bredvid.

Risken är väl att det går lika illa för Petter Larsson och mig som det gick för den amerikanska annonsörsorganisationen Global Alliance for Responsible Media (GARM) som samlade annonsörer som valde att bojkotta X (fd Twitter) för att inte behöva dyka upp bredvid all skiten. GARM stämdes av Elon Musk och X (fd Twitter) för att ha brutit mot konkurrenslagarna genom att uppmana till bojkott.

Lämna Elon Musk åt sitt öde!

Läs:
Vi servar Musk och hans extremism som dumma får. - Petter Larsson i Helsingborgs Dagblad
Vi kan börja med att stänga ner X. - Tidningen Syre

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

fredag 16 augusti 2024

Berätta ett skämt dagen

» Det här är tydligen inget skämt.

Igår skrev jag lite om ett inlägg från en Rutger Brattström som kallar sig projektledare inom ideologi på Timbro som tyckte vi kunde bygga billigare hyreslägenheter i Sverige genom att bygga en del av dom utan kök. Det finns en standard när det gäller hyreslägenheter, men den tycker han man kunde spara in pengar på genom att slopa köket på en del. Vi kan ju gå ut och äta istället? Jag måste erkänna att när jag läste debattartikeln så undrade jag om det inte var ett skämt. Då någon dag innan var "Skämtdagen".

Men tydligen var det inte så. Idag svarar S-debattören Linn Svansbo på Rutger Brattströms dumheter. Hennes rubrik: - "Svenska folket bör aldrig sänka sig till Timbros nivå" är faktiskt ett sanningens ord som inte bara gäller i detta ämnet. Det är dags för Timbromaffian att växa upp!

Läs:
Svenska folket bör aldrig sänka sig till Timbros nivå. - Altinget debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Denna Maria Malmer Stenergard.

Är alla invandrare i Sverige ett stort problem bara för att dom är invandrare? Den minister som har ansvar för de här frågorna, Migrationsminister Maria Malmer Stenergard, ser åtminstone bara problem. Men med tanken på att vi väl nästan alla är invandrare ursprungligen om vi går tillräckligt långt tillbaka i tiden så vet jag inte riktigt hur hon resonerar. Min mammas släktforskning visade att vi bland annat härstammar från Valloner som kom hit till Sverige i början av 1600-talet. Idag är det nästan fint att ha vallonska gener. Jag skryter gärna om det. Det finns visst ryska gener, tyska gener och polska gener också. Och naturligtvis danska!

Maria Malmer Stenergard (SD/M)
När valloner kom hit tillförde dom värdefulla kunskaper när det gäller järnhantering. Så har det varit med många av de olika invandringsvågor som kommit hit under historien. Och så gäller också dagens invandrare som ofta hamnar inom yrkesområden där vi "infödda" svenskar inte räcker till eller vill vara. Det är inom många yrkesområden där vi skulle haft stora problem om det inte fyllts på med invandrare. Låt mig citera min storasyster igen som jag nog gjort tidigare:

- "Om inte hemtjänsten kunde bemannas med invandrade personer, så skulle vi bara få ett besök om dagen istället för fyra. Eller finns det en kö av etniska svenska ungdomar, som vill hjälpa gamla gubbar med duschen, eller städa toaletten."

Hur vill då vår sverigedemokratiska migrationsminister (jo, jag vet att hon formellt är moderat) lösa det problem som hon inbillar sig finns? Jo, hon vill betala en mindre förmögenhet till invandrare för att dom ska åka tillbaka "hem". Hon vill betala 350.000 kronor till den som lovar att åka "hem" igen. Så att vi får lite färre busschaufförer, hemtjänstpersonal, affärsbiträden eller vad dom nu jobbar som. Den utredning som gjorts gissar att ett sådant belopp skulle locka ungefär 700 personer att återvända. För 245 miljoner kronor skulle vi alltså få 700 färre innevånare! Den utredning som genomförts anser inte att man ska använda alla dessa pengar till detta. Det är fel använda pengar som dessutom inte är effektiva. Men Maria Malmer Stenergard ger sig inte. Hon, tillsammans med sina kumpaner inom det öppet rasistiska Sverigedemokraterna, tycker det är en bra affär.

Jag tycker vi gör en insamling och samlar ihop 350.000 kronor och erbjuder dom till Maria Malmer Stenergard om hon hoppar av sitt uppdrag som minister och sysslar med något annat mer vettigt.

Läs:
Dina siffror är ett misslyckande för Sverige, Malmer Stenergard. - Centern på Altinget debatt
Utan invandring stannar Sverige. - Akademikerförbundet SSR på Svenska Dagbladet debatt
Ministern som är stolt över att människor hindras från att få hjälp. - Magasinet Paragraf
SD och M vill öka bidragen till invandrare – missnöjda med utredning. - Magasinet Paragraf
Utredningen skulle få fler invandrare att återvända – «har misslyckats». - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Antalet döda i Gaza har nu tydligen officiellt passerat 40.000. Varje gång det rapporteras brukar man poängtera att det är siffror från det Hamas kontrollerade hälsodepartementet. Dvs ungefär som om siffran skulle vara felaktig. Det har vid några tillfällen kommit rapporter från FN-organisationer också, och dom har legat på ungefär samma siffror. Det brukar påpekas att siffrorna från de Hamas-kontrollerade organen faktiskt är tillförlitliga.

När nu siffran passerat 40.000, så innebär det att var 50:e person i Gaza nu har dödats av israeliska bomber och stridsvagnar. Var 50:e svensk skulle inneburit kanske cirka 200.000 svenskar. Och mördandet fortsätter!

Jag såg att man från USA vädjat till Iran att inte genomföra någon hämndaktion mot Israel. Än så länge har Iran hållit tillbaka, kanske för risk att en hämndaktion skulle utöka kriget. Men Israel fortsätter att mörda, inte bara i Gaza. Jag såg en notis som berättade att en svensk i Libanon hade dödats sedan en israelisk bomb hade träffat den bil han färdades i. Han har redan tidigare framfört till svensk media att han vill lämna Libanon. Men han hade helt enkelt inte råd just nu. Nu var han död efter israeliska bomber över Libanon.

På Västbanken läser vi hela tiden om nya attacker från israeliska bosättare och israeliska soldater som dödar fler palestinier som bor i det ockuperade Västbanken där israeliska bosättare i brott mot alla internationella lagar flyttar in och driver bort de palestinier som bor där. Med hjälp av militären!

Det är dags för världen att ställa ett direkt krav på Israel att man avbryter mördandet i Gaza, att man drar sig tillbaka från ockuperad mark. OCH att man ställer krav på palestinska grupper att inte attackera civila israeler och omedelbart släppa den gisslan man har.

Men det vågar dom inte! För då riskerar dom att bli beskyllda för antisemitism, och det vågar man inte riskera. Lite islamofobi är däremot inget problem!

Läs:
Nya skräcksiffror från Gaza: Israel har dödat 40 000. - Arbetaren
Palestinian killed as Israeli settlers torch West Bank village. - BBC
Blinken: Bön vid al-Aqsa får inte upprepas. - Epoch times

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

torsdag 15 augusti 2024

En torsdag med surströmmingspremiär - om det finns någon

» Låt mig glädjas.

Det känns som om väljarundersökningarna har haft semesterlov. Hur som helst så publiceras idag Verians mätning som dom gör för SVT. Jag måste erkänna att jag gläds lite åt resultatet. Men måste också erkänna att jag skäms lite eftersom min stora glädje handlar om skadeglädje! Det sägs ibland att den enda sanna glädjen är just skadeglädje. Men DET håller jag inte med. Det finns mycket annan glädje som är ännu mer sann och viktig. Men lite skadeglädje känner jag. Så här ser det ut:

Socialdemokraterna 32,7% (±0)
Moderaterna 20,0% (+0,9)
Sverigedemokraterna 19,9% (+1,0)
Vänsterpartiet 8,1% (-0,4)
Miljöpartiet 6,1% (+0,5)
Centerpartiet 4,9% (-0,5)
Kristdemokraterna 3,6% (-1,0)
Liberalerna 2,9% (-0,4)

De fyra Rödgröna partierna leder över den Brunblå sörjan med 51,7% mot 46,4%. Lägg till att både Liberalerna och Kristdemokraterna ligger under 4%-spärren och skulle åkt ur Riksdagen om dessa siffror blev ett valresultat. Då skulle de Rödgröna vinna över de Brunblå med 51,7% mot 39,9%.

Hur länge ska Liberalerna låta sig utplånas genom att fortsätta tillhöra en Brunblå sörja?

Läs.
SVT/Verian: MP-stöd håller i sig. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Terrorattack i Borås.

Färdiga åsikter - helt gratis
I lördags körde en bilist rakt in i ett demonstrationståg för Palestina som hölls i Borås. Det är helt uppenbart att han körde in i demonstrationståget helt medvetet. En man i 60-års åldern accelererade och körde rakt in i demonstrationståget med sin Saab. Man demonstrerar i Borås varje lördag i solidaritet med palestinierna. Polisens utredning handlar om vårdslöshet i trafik.

Mannen som körde bilen (som kommer från Småland) är känd för att sprida högerextremt innehåll på sociala medier. Han betecknar sig själv som "fullständigt konservativ och anti-vänster". Förutom muslimer, miljöaktivister och socialdemokrater riktar han särskilt sitt hat mot palestinier. I somras skrev han på X: - "Slakta på. Palestinier är bäst döda." Tidigare har han bland annat skrivit: - "Utplåna palestinier" något han beskriver som "en välgärning mot mänskligheten".

Det vill säga, hans attack mot ett demonstrationståg var ett uppenbart terroristdåd.

Läs.
När ska vi kalla ett terrordåd för terrordåd? - Tidningen Syre
Efter bilattacken i Borås: Han vill utrota palestinier. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ska man ta Timbro på allvar?

Ibland när man läser olika debattinslag från företrädare för näringslivets lobbyingorgan Timbro så undrar man om man ska ta det på allvar eller det är satir. Ibland är det så korkat att man inte kan ta det på allvar. Nu läste jag en debattartikel från en Rutger Brattström som kallar sig projektledare inom ideologi på Timbro som handlar om hur man ska kunna bygga billigare lägenheter. Rutger Brattström har kommit underfund med att marken i storstäderna är så dyr så att om man lät bli att bygga kök i lägenheterna så kunde dom bli billigare. Varför ska vi laga mat när vi kan äta ute? Kaffebryggaren kan ju stå på soffbordet. Vad ska vi ha kylskåp och frysskåp till om vi ändå går och äter på restaurang?

Än så länge har Rutger inte kommit fram till att vi inte heller behöver dusch eller en toalett. Det går också att fixa på annat sätt. Varför överhuvudtaget bygga en dyr lägenhet när vi kan sova i ett tält eller om vi är riktigt lyxiga, i en husvagn.

Väx upp Rutger Brattström!

Läs:
Timbro: Ta bort kravet på kök i bostäder. - Altinget
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dessa Sverigedemokrater.

Jag läser om Sverigedemokraterna i Gagnef kommun. Vid valet 2022 fick SD fyra mandat till kommunfullmäktige i Gagnef. "Tyvärr" (eller snarast lyckligtvis...) hade man bara två namn på kommunlistan. Alltså har två platser stått tomma hela tiden sedan valet. Nu har den ena ledamoten, Stefan Blomkvist, lämnat SD och blivit politisk vilde. SD har alltså själva nu bara en plats av de fyra man fick i valet bemannad. Bakgrunden är bråket om distriktsstyrelsens bokföring, revisionsberättelse och ansvarsfrihet. Något som jag har skrivit om tidigare. Läs gärna det jag skrev den 2 juli.

Vad är det som gör att det är just inom Sverigedemokraterna sådant här händer med jämna mellanrum?

Läs:
Sverigedemokrat blir vilde – saknar förtroende för distriktet. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Denna kärnkraft.

Jag såg en liten notis som berättade att man nu äntligen lyckats laga ett problem i den ena reaktorn i Forsmark. Det har tagit fyra år... Men, nu har man fixat problemet trots allt, och reaktorn Forsmark 1 kan nu gå upp i full effekt. Det tog alltså fyra år!

Läs:
Jättepjäsen lagad – nu höjer Forsmark effekten. - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Värmen är farlig.

Enligt en granskning gjord av Barcelona Institute for Global Health och som publicerats i Nature Medicine så dog förra året nästan 50.000 personer pga hettan i Europa. I år har det varit ännu varmare!

Läs:
Ny studie: Nästan 50 000 döda av värmen i Europa under 2023. - Tidningen Syre

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

onsdag 14 augusti 2024

World Calligraphy Day

» Jag var orättvis mot Maria Malmer Stenergard.

Regelbundna läsare av Sven Tycker har nog märkt att jag har ett mycket lågt förtroende för ovan nämnda Maria Malmer Stenergard. Hon har fått titeln Migrationsminister och är enligt mig Sverigedemokraternas främsta företrädare i den Brunblå regeringssörja som styr vårt land. Jag vet att hon främst utsetts till minister som representant för Moderaterna. Men hennes politik, hennes argumentation, hennes sätt att arbeta gör att hon håller sig mer på den sverigedemokratiska planhalvan. Hon har tagit efter SD:s främlingsrädsla, rasism och hat mot icke-ariska svenskar. Jag tror helt enkelt att hon trivs bättre i sverigedemokratiska kretsar än i sina egna regeringspartiers sällskap.

Vad bottnar då min starka motvilja mot Maria Malmer Stenergard i? En starkt bidragande orsak är med största sannolikhet det faktum att jag jobbade mina sista dryga 5 år innan pensionen på Migrationsverkets Förvar här i Åstorp. Jag har alltså under drygt fem år hela tiden träffat de personer som Sverige utvisar eller avvisar. Det är inte samma sak! Jag har under de åren träffat många som jag är ganska glad och tacksam över att personerna inte längre är kvar i Sverige. Det kan röra sig om personer som begått grova brott. Ofta personer som rest till Sverige just i syfte att begå brott. Under den perioden hade vi ganska många personer förvarstagna som kommit till Sverige från t.ex. Kosovo och Albanien för att jobba. Vitt om det gick, svart om det inte gick, och brottsligt om inget annat gick. Det fanns alltså en hel del som jag inte kände något motstånd mot att dom utvisades eller avvisades.

Men, jag träffade samtidigt på minst lika många där jag skämdes över hur Sverige behandlar människor. Redan på den tiden kändes det nästan som om de som fattade besluten hade som direktiv att hellre fälla än fria. Vi har regler som säger att om man vill söka asyl i Sverige så måste man ta sig hit till landet fysiskt. Man tvingas använda alla möjliga, legala eller illegala metoder, för att ta sig hit. Farliga vägar osv. Men vill man söka asyl i Sverige så måste man ta sig hit fysiskt. Däremot gäller att om man vill söka uppehållstillstånd pga anknytning så måste man istället söka detta från sitt hemland. Så om man befinner sig i Sverige och kanske bor tillsammans med sin make/maka och barn så måste man åka hem till sitt hemland för att på svenska ambassaden där söka uppehållstillstånd för att förena sig med resten av familjen. Sedan måste man vänta på en utredning som kan ta kanske ett halvår eller mer för att Sverige ska utreda om förhållandet är seriöst. Under de här åren träffade jag på upprepade exempel där vi utvisade killar från olika afrikanska länder som varit i Sverige och jobbat eller studerat, träffat en svenska, gift sig och skaffat barn. När dom nu vill få ett stadigvarande uppehållstillstånd för att bo ihop med sin fru och barn så måste dom skiljas från familjen i kanske ett halvår eller mer i väntan på ett beslut i hemlandet. Det är många hejdlöst gråtande barn som tvingas ta farväl av pappa för att han ska åka till andra änden av världen och kanske inte få komma tillbaka. Visst måste man utreda om det är seriöst, men det kan man väl göra medan dom befinner sig i Sverige.

Jag skämdes! Jag är fullt övertygad om att Silvia Sommerlath var inte tvingad att åka till Brasilien för att på svenska ambassaden lämna in en ansökan om uppehållstillstånd och sedan sitta där och vänta i ett halvår för att utreda hennes förhållande med Tjabo. Det är skillnad på människor!

Jag har också träffat mängder av intelligenta, företagsamma unga killar från t.ex. Afghanistan som tvunget måste skickas hem till Afghanistan. Inte för att dom inte hade varit av värde för Sverige, utan för att man måste ju upprätthålla reglerna. Jag skämdes!

Maria Malmer Stenergard (SD/M)
Lägg till att Sverige under Maria Malmer Stenergard så har Sverige kraftigt skurit ner mottagandet av kvotflyktingar. Detta är extra viktiga flyktingar som FN:s organisationer valt ut i flyktingläger. Detta så att dom inte ska behöva ta sig hit för att söka asyl. Men vår Brunblå sörja till regering har kraftigt skurit ner dessa.

Lägg till att jag nyligen engagerat mig i Amnestys besöksgrupp till Förvaret här i Åstorp. Kul att träffa gamla trevliga arbetskamrater. Både av svenskt ursprung och av utländskt ursprung. Tyvärr sitter det fortfarande mängder av personer inlåsta på Förvaret månad efter månad efter månad utan att det händer något. Jag skäms fortfarande!

Jag blir så illa berörd när Maria Malmer Stenergard och Sverigedemokraterna inte kan göra något annat än prata illa om invandrare. Inte kan se något annat än problem med invandrare. Men det är mina grannar man sprider skit om. Det är mina gamla arbetskollegor som man sprider skit om. Det är personer jag träffar i samhället, i föreningar osv som man sprider skit om. Det är min tandläkare, det är min läkare, det är min kassörska i affären, det är lokföraren på tåget jag åker med, det är busschauffören på bussen jag åker och jag kan fortsätta uppräkningen. Det är alla dessa hårt arbetande, trevliga människor som Maria Malmer Stenergard och Sverigedemokraterna ständigt pratar skit om och bara ser problem med. Den övervägande majoriteten av alla invandrare jobbar och sliter precis som vi infödda svenskar. Arbetslösheten är lite högre, men den stora majoriteten jobbar och sliter. Det är alla dessa som jobbar och sliter som dom här rasisterna bara kan se problem med.

FY FAN!

Men, det var ju att jag har varit orättvis mot Maria Malmer Stenergard jag satte som rubrik. Det var för en vecka sedan som jag reagerade på att Maria Malmer Stenergard gick som på moln i glädje över att vi faktiskt sista kvartalet hade haft en nettoutvandring. Det var alltså fler som utvandrade från Sverige än det var som invandrade till Sverige. Kombinerat med att vi föder rekordfå barn så innebär detta att vi riskerar att hamna i ett läge där vi får en befolkningsminskning. Ett förhållande som om det blir varaktigt kommer att skapa en katastrofal situation med brist på arbetskraft. Vem ska ta hand om oss när vi blir gamla och befolkningen minskar och det helt enkelt inte finns tillräckligt många som kan ta jobben. Det är inget att jubla åt Maria Malmer Stenergard, du borde vara ytterst orolig.

Men, faktum är att det faktiskt inte är så illa som det låter. Maria Malmer Stenergard har inte så stor anledning att jubla som hon gav sken av. De höga siffrorna för utvandring beror helt enkelt på att Skattemyndigheten städat i folkbokföringen. Personer som återvänt hem under en lång tid men som inte tyckte att det viktigaste var att anmäla flyttning till Folkbokföringen har helt enkelt städats undan nu. Den verkliga utvandringen har alltså inte varit riktigt så hög som Maria Malmer Stenergard har jublat åt. Men i befolkningsstatistiken är risken stor att vi hamnar i en situation med folkminskning. DET är farligt. Mindre skatteinkomster, brist på arbetskraft, tomma hus och lägenheter och vi kan fortsätta uppräkningen.

Läs:
Den minskade invandringen – en illusion. - Fokus
Utvandringssiffror väcker kritik: Invandringsfientlig. - Expressen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥