måndag 22 januari 2024

Intelligenta funderingar

» Trafikdöden - varför inga radikala åtgärder?

Antalet dödsoffer i trafiken fortsätter att öka. Förra året skördade trafiken 232 dödsoffer. 7 barn under 15 år. 86 pensionärer över 65 år. 29 motorcyklister, 26 cyklister, 24 fotgängare osv. En majoritet satt dock i en personbil/lastbil osv. Dvs trafiken skördar många fler dödsoffer än vad t.ex. gängkriminaliteten gör, eller mord och dråp överhuvudtaget.

Så alla ni som är rädda för att gå ut av rädsla att råka ut för något brott borde kanske fundera en extra gång innan ni överhuvudtaget ger er ut i trafiken? Det är farligare - mycket farligare!

Var är de drastiska åtgärderna från politikerna för att få stopp på döden på våra vägar? Var är de hårda tagen mot trafikdöden? Kraftigt sänkta hastigheter på vägarna! En kraftigt ökad satsning på kameror, polisövervakning och kontroller i trafiken! Kraftigt skärpta straff för trafikbrott! Dra körkortet direkt vid fortkörning! Mycket kunde göras för att få slut på döden på våra vägar. Men vågar ni inte politiker?

Läs:
Fler människor dör i trafiken – ökat de senaste tre åren. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Kristdemokraterna och terrorism.

Jag läser att i augusti åkte 10 kristdemokratiska riksdagsledamöter till Israel på en veckolång resa. Dom var inbjudna och resan arrangerades av en israelisk bosättarorganisation. Dvs en organisation som ligger bakom vad internationella lagar betecknar som en illegal verksamhet. Där alltså staten Israel låter israeliska medborgare flytta in på ockuperad mark i brott mot internationella lagar. Där dom tränger bort de innevånare som redan bor där. Ofta genom ren terrorism och förföljelse.

Som ett resultat av propagandaresan lades ett antal motioner till stöd för den israeliska ockupationspolitiken fram av KD-ledamöterna. Dvs ett lyckat PR-trick från den israeliska bosättarorganisationen Keren Kajemet LeYisrael, KKL – även kallad Judiska nationalfonden.

Till råga på allt lät man de svenska skattebetalarna via Riksdagen betala hela resan. Jag tolkar det hela som att Kristdemokraterna stödjer den israeliska ockupationen och annekterandet av palestinska områden. Och att man genom detta tar avstånd från FN:s resolution om en tvåstatslösning med en stat Israel och en stat Palestina som kan leva grannar i fred med varandra?

Är det så Kristdemokraterna?

Läs:
Riksdagen betalade KD-resa med israelisk bosättar­organisation. - Arbetaren
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Party-Uffe.

Jag ser att Alex Schulman i Dagens Nyheter tycker att vår statsminister Ulf Kristersson (Party-Uffe kallad) är lite för generös med att hålla fester både i Rosenbad och på Harpsund. På skattebetalarnas bekostnad ofta. Tyvärr har jag ju ingen erfarenhet av det här. Jag är ju aldrig inbjuden och dessutom läser jag mycket lite av kändisnytt och kändisskvaller där det kanske rapporteras om det hela.

Hur som helst tycker jag faktiskt att vi ska låta Ulf Kristersson ha lite kul. Det kan ju inte vara särskilt kul att leda en regering som är beroende av ett extremt islamofobiskt populistparti med nasserötter och som dessutom ovanpå allt stjäl hans väljare. Då kan han väl få ha rätt att slå runt och mingla med kändisar, näringslivsprofiler och annat fint folk lite då och då för att pigga upp humöret. De vanliga väljarna verkar ju inte vilja veta av honom! Egentligen är det ju dags för Moderaterna att byta ut honom!

Läs:
Idiotiskt av Party-Uffe att låta oss betala hans 60-årsfest. - Alex Schulman i Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Richard Jomshof slår till igen.

Att Sverigedemokraterna är ett islamofobiskt parti är ingen nyhet. Nu har tydligen den sverigedemokratiska ordföranden för riksdagens justitieutskott (tydligen med stort stöd från alla partierna i den Brunblå sörjan) uttalat att symboler för islam bör förbjudas i det offentliga rummet. Inte judiska, hinduiska, buddhistiska, kristna eller symboler för några andra religioner. Nä, just islamska symboler ska förbjudas. Är det så konstigt om många i den muslimska världen faktiskt tror på påståendena om att Sverige är ett islamofobiskt land när en ledande representant för riksdagen uttalar sig på det viset. Och uppenbarligen har regeringspartiernas ledamöter fullt förtroende för honom. All heder åter Centerpartiets ledare Muharrem Demirok som i varje fall reagerar.

Det är det här partiet som vår regering sitter i knät på!

Läs:
Centerpartiet: SD sår splittring och hat. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: