fredag 5 januari 2024

Kommunikationsproblem

» Sverigedemokraterna gnäller.

Det är väl inte många som missat problemen som uppkom under veckans snöstorm på E22 mellan Hörby och Kristianstad här nere i Skåne. Nu ska huvuden rulla anser tydligen många. Om jag inte missförstått det hela var tydligen Sverigedemokraterna först ut med att kräva ansvariga på Trafikverket inför arkebuseringspatrullen. Men jag förstår att många partier (och andra) hängt på.

Själv skulle jag vilja fastslå att huvudansvaret för kaoset har vädrets makter. På andra plats kommer alla de idioter som tvunget skulle ge sig ut och köra i total snöstorm. Tydligen mängder med långtradare som nästan körde på blankslitna sommardäck som tyckte det var en god idé. Visst kunde man krävt av Trafikverket att dom helt enkelt stänger av vägarna när vädret riskerar att omöjliggöra att man kan köra säkert. Men vi kan gissa att det hade krävts samma huvud på ett fat om man från Trafikverket valt den metoden istället.

När det gäller järnvägen stänger man ofta järnvägslinjer om vädret gör att det finns risker för att något ska hända. Den extrema vinterkylan i norr gjorde att Trafikverket stängde ner all trafik på flera linjer. Man gjorde helt enkelt den bedömningen att det fanns risker med att köra och om något skulle hända så att tåget fick stanna skulle riskerna vara för stora. Här nere i Skåne är det främst två järnvägslinjer som stängs ner så fort det finns risk för stormstyrkor. Dels den s.k. Rååbanan mellan Helsingborg/Ramlösa - Teckomatorp - Eslöv. Dels handlar det om sträckan mellan Ystad och Simrishamn på Österlen. Det finns risker att träd faller över banan så att tåg riskerar att bli stående. Alltså stänger man ner trafiken av säkerhetsskäl.

Kanske finns det anledning att göra på samma sätt när det gäller vägarna? Men, trots allt så har väl bilister också ett eget ansvar? Vi kan läsa skräckhistorier om hur bilister ligger och kör om plogbilarna i full fart i snöyran. Alla de bilar som fastnade, hur stort ansvar hade alla bilister som ger sig ut och kör i full snöstorm? Hur ska Trafikverket överhuvudtaget kunna köra och ploga rent om det redan sitter fast en massa lastbilar som INTE har däck passande för vinterväglag? Trafikolyckorna i snöstormen skedde på löpande band. Längst fram i köerna på E22:an stod en massa långtradare som inte fick grepp i snön och halkan utan bara slirade.

Sluta gnäll! Man har faktiskt ett eget ansvar också. Jag hoppas att Trafikverket i fortsättningen stänger alla vägar där det finns risker. DÅ kan ni bereda er på protester.

Läs:
SD kräver svar från Trafikverket efter kaoset på E22. - SVT
Efter kaoset på E22 – ansvariga krävs på svar. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥

Sven Tycker alltid något vettigt

» IKEA har fått bekymmer.

Jag läser att högermedia i Polen uppmanar till bojkott av IKEA. Detta sedan IKEA slutat att annonsera i TV-kanalen Republika. Detta efter att TV-kanalens kommentator framfört att:

- "Flyktingar som av EU skickas till Polen kan huseras i Auschwitz och andra före detta koncentrationsläger."
Och:
- "Migranter borde chippas som hundar, eller få nummer intatuerade på händerna."

Sedan IKEA uppmärksammats på vad som framförs mellan deras reklam så deklarerade man från IKEA att man inte längre hade för avsikt att köpa reklamutrymme här. All heder åt IKEA. De konservativa grupper i Polen som uppmanar till bojkott av IKEA kan dra dit pepparn växer. Jag tror att jag ska göra en extra beställning hos IKEA!

Jag börjar förstå var vår migrationsminister Maria Malmer Stenergard får sin inspiration från!

Läs:
Polsk högermedia uppmanar till bojkott mot Ikea efter annonsstopp. - Resumé
♥ ♥ ♥
» Vår framtid.

I en debattartikel i Expressen är Martin Kinnunen (sverigedumokrat) överlycklig över att man lyckats sänka priset på bensin och diesel vid årsskiftet och på så sätt fått till stånd en ökad konsumtion av dessa petroliumprodukter. Martin Kinnunen är också helt salig över det faktum att man nu genom Tidöavtalet lyckats göra utsläppen från bensin- och dieselbilar mer klimatskadliga. Tänk så lite det behövs för att göra en klimatvägrare lycklig!

Vi kan påpeka att sedan år 2000 har priserna i kollektivtrafiken ökat med 139% medan bensinpriset ökat med 70%. Men det är alltså sänkt bensinpris som våra vänner Ebba Busch och hennes kompanjoner i SD satsar skattepengar på. Inte på att sänka biljettpriserna i kollektivtrafiken.

Runt om i Europa är annars viljeinriktningen den motsatta. Flera länder har följt Tysklands exempel och sänkt biljettpriserna i kollektivtrafiken radikalt. Stad efter stad i Europa inför i princip gratis kollektivtrafik. Men som sagt vår Brunblå sörja satsar på höjda taxor i kollektivtrafiken och sänkt bensinpris. Är det någon som fortfarande är förvånad över att denna regering i sin s.k. Klimathandlingsplan faktiskt räknar med ökade klimatutsläpp?

Läs:
Vi har klippt sönder MP:s tvångströja. - Martin Kinnunen på Expressen debatt
Sluta hata de som åker kollektivt. - Cecilia Verdinelli i ETC nyhetsmagasin

Inga kommentarer: