lördag 20 januari 2024

Förvånande notiser?

» Mer om KD:s dokusåpa.

Jag kan inte låta bli att fundera vidare över hur paniken spridit sig inom Kristdemokraterna. Som icke-KD:are så kan man ju faktiskt inte låta bli att skratta. Sedan Sara Skyttedal som ju till slut hamnade överst på den nu egentligen spikade EU-listan nu avslöjats med att ha kontaktat Sverigedemokraterna när David Lega hade vunnit provvalet och därmed stod överst på listan ett tag så har tydligen Ebba Busch ringt upp Alice Teodorescu Måwe och frågat om hon ville stå överst på listan. Att hon inte var partimedlem kunde ju lösas med att hon snabbt blev medlem tyckte Ebba Busch. Jag ser att Alice Teodorescu Måwe uppger att hon tror att hon faktiskt röstat på KD någon gång, fast hon kommer inte ihåg när.

Min undran är hur f-n fungerar partidemokratin i KD? Kan partiets ordförande bara så där ringa upp någon och erbjuda henne platsen utan att hon ens är medlem i partiet? Paniken inom KD måste vara total. Det är bara att hoppas att väljarna inte går på bluffen.

Någon som är förvånad?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vem vann på inflationen.

Jag såg en liten notis som berättade att den stora vinnaren på vår höga inflation har varit företagsägarna. Det visar sig nämligen att prisökningarna varit högre än kostnadsökningarna. Och mellanskillnaden har hamnat i företagsägarnas och aktieägarnas plånböcker. Dom har inte hamnat i de anställdas lönekuvert eller hos konsumenterna.

Någon som är förvånad?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Avhopparnas paradis.

Enligt Statistiska Centralbyrån (SCB) så har avhoppen bland förtroendevalda i de svenska regionerna satt nytt rekord det här århundradet. Redan har 7% av de som valdes in i regionfullmäktige i valet 2022 hoppat av sitt uppdrag. Högst är siffran i Östergötland och Blekinge där ca 10% hoppat av. Leder avhopparligan gör av någon anledning Sverigedemokraterna följt av Kristdemokraterna och Moderaterna.

Någon som är förvånad?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Avskaffa flygets skattebefrielse.

Inom EU blir kraven allt intensivare på att flygets skattebefrielse av flygbränsle ska avskaffas. Att så uppenbart med skatterna stödja det mest klimatfientliga sättet att transportera människor och gods är inte förenligt med EU:s klimatmål. Det är helt enkelt dags att sluta skattesubventionera flyget i konkurrensen med andra trafikslag.

Fast företrädare för flygindustrin klagar snarast på att dom får betala en obetydlig flygskatt i en del länder istället. Det är dags för flyget att sluta gnälla och istället betala för sig. Men med största sannolikhet lär inget hända. Flyget har starka lobbyinggrupper. Dessutom är beslutsfattarna överrepresenterade bland flygresenärerna.

Någon som är förvånad?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Skilj på Väder och Klimat.

Medan vi i Norden har drabbats en köldknäpp med rejäl köld så är det faktiskt varmare än normalt på resten av vår planet. Jag såg för ett par dagar sedan att staden Marble Bar i Australien under 26 dagar i rad haft en temperatur på minst 43 grader - varje dag. Fast klimatvägrarna vägrar fortfarande att inte kunna skilja på Klimat och Väder och vägrar inse att det faktiskt är akut att göra något åt utsläppen. Det går inte att göra som i Sverige där ju utsläppen ökar som en direkt följd av politiska beslut av en Brunblå sörja sittande i Sverigedemokraternas knä.

Någon som är förvånad?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fira den som är värd fira.

Vår svenska stolthet, vår statsminister Ulf Kristersson, fyller år. Han blir 60 år, en riktigt pigg yngling. Detta firade han med att flyga till Argentina och fira med familjen. Undrar om han klimatkompenserade för flygresan?

Nu ska det tydligen firas lite mer officiellt också med ett riktigt partaj i Rosenbad. 364 gäster är tydligen inbjudna. Politiska vänner, företagsledare, kändisar och finanselit. Tydligen står skattebetalarna för den största delen av kostnaden. Men visst ska vi fira att vår högsta valda befattningshavare fyller år. Han är ju trots allt vald och har inte fått sin befattning bara för att han föddes först av en viss kvinna.

Fast jag ser i listan som Expressen publicerat att jag inte är inbjuden. Varför inte det?

Någon som är förvånad?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: