fredag 19 januari 2024

Årets politiska dokusåpa

» Vad pågår inom Kristdemokraterna?

Vad sysslar dom med i Kristdemokraterna? Idag blev det klart att KD väljer att placera den förra moderaten Alice Teodorescu Måwe som förstanamn på sin EU-lista samtidigt som man sparkar Sara Skyttedal. I det provval som hölls inom KD så vann faktiskt David Lega. Är det ett parti i panik? Jag kan inte tolka det på något annat sätt!

Sara Skyttedal i Israel
Sara Skyttedal har ju varit kontroversiell en tid. Det som fick Ebba Busch att slutligen avpollettera sin gamla vän var tydligen när det framkom att Sara Skyttedal i hemlighet förhandlat med Sverigedemokraterna om att ställa upp på deras lista till EU-valet istället. Det är uppenbarligen inte så långt mellan Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna längre. Bilden här till höger visar Sara Skyttedal på besök i Israel där hon får testa att skjuta från en israelisk stridsvagn. Det säger nog en del.

Idag är det Sara Skyttedal och David Lega som representerar KD i EU-Parlamentet. KD har alltså två platser men med dagens opinionssiffror riskerar man att bli helt utan efter valet. Det råder alltså panik inom Kristdemokraterna. KD valde först att nominera Sara Skyttedal på förstaplatsen på listan. När man sedan höll provval så vann David Lega detta. Men när partikongressen skulle nominera till listan valde man trots detta att placera Sara Skyttedal överst på listan. Men, nu har man alltså valt att helt stryka Sara Skyttedal sedan hon i hemlighet förhandlat med Sverigedemokraterna.

Och man har alltså helt sensationellt istället valt att placera en helt ny medlem i partiet, Alice Teodorescu Måwe, som förstanamn. Vilket som kom först, att Alice Teodorescu Måwe gick med i partiet eller att Ebba Busch valde att placera henne överst på listan framgår inte.

Kanske är det hela bara ett resultat av det som gjorde att den gamla moderaten Alice Teodorescu Måwe fick sparken från Dagens Nyheter som kolumnist nyligen. Då var motivet att hon öppet försökt värva nya uppdrag som lobbyist och bland annat använt sina kolumner i Dagens Nyheter som argument för vad hon kunde åstadkomma. DN konstaterade att hon satt sig på flera olika stolar samtidigt och gav henne sparken. Kanske är det så enkelt som att uppdraget som EU-Parlamentariker för KD bara är ännu en form av lobbyinguppdrag? Jag tar för givet att Alice Teodorescu Måwe nu även får sparken från SVT!

Vem kan lita på Kristdemokraterna efter den här såpan? Det måste råda total panik inom Kristdemokraterna!

Läs:
Teodorescu Måwe ska rädda kvar KD i EU-parlamentet genom att ta väljare från M. - SVT
SD-kontakter fällde Skyttedal – ersätts av Teodorescu. - Dagens Nyheter
Skyttedal-kaoset ger Ebba Busch ny chans. - Tomas Ramberg i Dagens Nyheter
David Lega: Hoppas pressträffen var den sista om Skyttedal. - Dagens Nyheter
Ebbas krisdrag räddar valrörelsen men hur blir det med politiken? - Aftonbladet
SD varnade KD om Skyttedals dubbelspel: Snor inte kandidater från varandra. - Aftonbladet
KD-kaoset: Sara Skyttedal petas igen – ersätts av Teodorescu Måwe. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fast Ebba Busch är lycklig.

Fast jag ser att Ebba Busch i varje fall har tid med att skaffa en ny partner. En Spotify-chef! Niklas Lundberg heter han. Grattis Ebba, kärlek är nyttigt för humöret. Jag hoppas att Niklas kan trösta dig när du känner dig förrådd av din gamla vän Sara Skyttedal.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» En annan dokusåpa.

Visst kan vi kalla den förra Sverigedemokraten Elsa Widdings affärer som en dokusåpa. Hon lämnade ju SD för en tid sedan men valde att sitta kvar i Riksdagen som partilös vilde. Nu har Elsa Widding valt att gå med i ett nytt parti som heter Mod. Ett parti som väl nästan ingen annan hört talas om. Mod står tydligen för Mänskliga rättigheter och demokrati. Vad det handlar om är ett av alla de töntpartier som finns. Att Elsa Widding valt Mod beror väl på hennes motstånd mot vaccinationer och konspirationsteorier rent allmänt. Rent formellt kan inte Elsa Widding representera partiet i riksdagen utan får fortsätta kalla sig politisk vilde.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hon klarade sig.

Romina Pourmokhtari (L) karriär inom regeringen kan väl också kallas en dokusåpa. C+V+Mp ville ha en förtroendeomröstning i Riksdagen. Hur den skulle sluta var väl ingen sensation. Den Brunblå sörjan har ju majoritet i riksdagen så hur eniga än oppositionen är så har en sådan förtroendeomröstning ingen möjlighet att gå igenom. Nu valde S dessutom att lägga ner sina röster istället för att rösta för ett bristande förtroende. Och jag tycker faktiskt att det ligger en hel del i S argumentation. Högerpartierna missbrukade systemet med misstroendeomröstningar under förra valperioden. Det var en hel del tramserier. Och man vill från S inte fortsätta med dom dumheterna. Det ska S ha heder för. Jag tycker att Romina Pourmokhtari skulle ha så mycket anständighet kvar att hon väljer att avgå självmant. Hon har totalt misslyckats med sitt uppdrag. Det går inte att föra en seriös miljö- och klimatpolitik medan man sitter i Sverigedemokraternas knä! Skaffa ett nytt jobb Romina Pourmokhtari! Ett jobb som du slipper skämmas över!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det går åt skogen.

Trafikverket har konstaterat att försäljningen av elbilar sjunker i Sverige. Anledningen är dels att den Brunblå sörjan valt att slopa stödet för inköp av elbilar. Samtidigt som man för att göra det mer förmånligt att köra bensin- och dieselbilar sänker bränslepriserna. Inte så konstigt att det går åt skogen med målet att minska utsläppen från trafiken. Utsläppen från trafiken kommer istället att öka. Ta konsekvenserna Romina Pourmokhtari! Jag tror faktiskt inte att det är ditt mål, det är en effekt av vad du tvingas till. Visa kurage! Byt jobb Romina Pourmokhtari!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: