tisdag 23 januari 2024

NATO-såpan

» Den fortsätter ett tag till.

En intressant fundering är var Tobias Billströms guttaperkahoppande mungipor befinner sig just nu. Befinner dom sig i ett övre läge eller ett nedre läge? Om jag förstått det rätt så har tydligen frågan kommit så långt i Turkiet att frågan just när jag skriver detta diskuteras i det turkiska parlamentet.

NATO minskar den svenska säkerheten
Det kan vara intressant att se om sverigedumokraten Richard Jomshofs hat mot miljarder muslimer kan komma att påverka den debatten. I Turkiet återstår sedan (om vi utgår ifrån att Parlamentet faktiskt säger Ja trots Richard Jomshofs insats) så ska ju Mr Erdogan of Turkey också godkänna det hela. Han håller god koll på vad Richard Jomshof och Jimmie Åkesson hittar på. Men, Tobias Billströms mungipor befinner sig nog i ett övre läge just nu med tanke på debatten i Turkiet.

Sedan har vi situationen i Ungern. Där har tydligen Viktor Orbán krävt att Ulf Kristersson ska komma till Budapest för att förhandla. Samtidigt som Tobias Billström själv inte tycker att det finns någon anledning att förhandla. Han har väl tröttnat på att krypa på knä inför trilskande utländska ledare.

Tyvärr blir det nog ett Ja till NATO så småningom från både Turkiet och Ungern. Jag tror att Tobias Billströms mungipor får hoppa upp och ner som en guttaperkaboll ytterligare ett litet tag.

Jag tycker faktiskt att vi ska satsa alla de där miljarderna på att öka vår IT-säkerhet istället.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: