onsdag 24 januari 2024

Elva månader kvar till Julafton

» KD-såpan.

Jag ska erkänna att jag INTE är objektiv när jag kommenterar den såpa som utvecklingen inom Kristdemokraterna utvecklats till. Jag är stark motståndare till dagens Kristdemokraterna som utvecklats till ett extremt hycklande högerparti som mer eller mindre håller Sverigedemokraterna under sina armar. Detta är en utveckling som jag lägger huvudskulden för på Ebba Busch. En politiker som jag i princip kan sägas förakta!

Egentligen är det förvånande att inte Ebba Busch fick lämna toppolitiken sedan hon dömts för grovt förtal i samband med hennes konflikt med en 90-årig man om en fastighet. Hade hon varit ledande politiker i ett mer seriöst parti som inte bara fungerade som en personlig megafon så hade hon med största sannolikhet fått lämna politiken efter en sådan dom. Men Ebba Busch har kunnat fortsätta med att driva Kristdemokraterna som sin egen lilla lekstuga.

Med Ebba över högerkanten
Inget annat parti har väl hunnit avverka så många andra politiker efter olika skandaler. När Sara Skyttedal gick ut med sitt utspel om legalisering av narkotika och sitt erkännande av att hon själv brukat droger så var hennes första interna konflikt igång. Nåja, det var kanske inte den första... Hur som helst så fick hon rädda sin position genom att beskylla partiets partisekreterare Johan Ingerö för ett nästan 10 gammalt påstått sexuellt ofredande. Då offrade Ebba Busch Johan Ingerö och kompisen Sara Skyttedal fick bli kvar. Men när KD lät medlemmarna hålla provval inför EU-valet så placerade dom trots detta David Lega på förstaplatsen istället.

Men Sara Skyttedal gav sig inte, för att försöka rädda sin eventuella plats i EU-Parlamentet. Men för säkerhetsskull så var hon tydligen i kontakt med Sverigedemokraterna också. Tydligen blev Jimmie Åkesson orolig över att riskera få Sara Skyttedal på halsen så han skickade ett SMS till Ebba Busch och varnade henne. Hur som helst brydde sig tydligen inte Ebba Busch om det då, hon var ju hennes bästa kompis. Och när partikongressen valde att placera Sara Skyttedal överst igen så var problemen borta. Då gav David Lega upp.

Fast något måste ha hänt. Helt plötsligt flera månader efter att Ebba Busch fått varningen från Jimmie Åkesson valde hon att gå ut med det hela offentligt och sparka kompisen Sara Skyttedal och istället be en annan av sina personliga kompisar, Alice Teodorescu Måwe, om hon kunde tänka sig att ställa upp i EU-valet för Kristdemokraterna. Alice Teodorescu Måwe fick snabbt läsa in sig på KD:s partiprogram så att hon någorlunda ställde upp på vad där stod och sedan betala in medlemsavgiften till KD. Alice Teodorescu Måwe hävdar att hon faktiskt har röstat en gång på KD, men hon minns inte när det var. På frågan om hon kommer att rösta på KD om hon INTE blir invald i EU-Parlamentet så hävdar hon att det får hon se då.

Vi ska kanske påpeka att Sara Skyttedal inte riktigt håller med om Ebba Buschs beskrivning av det hela. Hon tycker nog att hon blivit mycket elakt förrådd av sin gamla kompis Ebba Busch. Helt uppenbart är att Ebba Busch verkar driva Kristdemokraterna som sin egen lilla lekstuga. Vittnesmålen om detta och kritiken mot detta har varit ganska så intensiv. Lars Adaktusson sågade Ebba Busch jäms med fotknölarna. Även tidigare partiledaren Göran Hägglund har ju haft en del att säga.

Finns det verkligen någon som tar Kristdemokraterna under Ebba Buschs ledning på allvar numera? Egentligen tycker jag att hon borde ge upp och lämna över till någon mer kompetent och demokratiskt sinnad. Men om jag ska vara uppriktig så är det bara bra om hon sitter kvar och drar ner KD så att vi kan glömma dom. Hur som helst så bjuder jag på en del tips på läsning här under.

Läs:
I KD kan ingen förvänta sig förlåtelse och en andra chans. - Susanne Nyström i Dagens Nyheter
Skyttedal: Känner mig klar med partipolitik. - Svenska Dagbladet
Skyttedal om Busch: Har agerat bedrägligt. - Expressen
Busch om Skyttedals kritik: Utgått från hennes egna ord. - Expressen
Skyttedal: Känner mig klar med partipolitik. - Aftonbladet
Ebba Busch: Det är Sara Skyttedals egna ord vi utgått ifrån. - Aftonbladet TV
Partihögern sluter upp bakom Ebba Busch. - SVT
För KD-kvinnorna handlar det bara om privilegier. - Moa Berglöf i Helsingborgs Dagblad
Skyttedals motangrepp: Busch visste allt. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Girighetens ansikte.

Medan svenska folket i allmänhet fått en försämrad ekonomi finns det andra som verkligen tjänat på den ekonomiska situationen. Stigande räntor har skapat stora problem för många. Men det finns de som verkligen tjänat multum på stigande räntor. Giriga banker har passat på att tjäna rejält med slantar på skillnaden mellan de räntor dom tar ut från oss kunder och de räntor dom betalar på de pengar vi lånar ut till dom. Bankerna har satt rekord i vinster. Girigheten har helt enkelt visat sitt fula tryne!

Bankernas girighet har varit så genomskinlig att till och med politiker på den högra planhalvan, som vår finansminister Elisabeth Svantesson (M), har reagerat. Bankernas argumentation har bland annat handlat om att dom måste samla på sig så att dom har en buffert för dåliga tider så att inte Staten ska behöva gå in och rädda bankerna då.

Hur falsk den argumentationen är kan vi se nu när Swedbank rekordhöjer utdelningen till sina ägare!

En gång i tiden var detta lokala sparbanker och kollektivt ägda jordbrukskassor. Men girigheten har tagit över och Swedbank är inte mindre girig än de andra girigbukarna i form av banker.

Jag tycker bankerna skulle använda en del av sina övervinster till att investera i ökad säkerhet så att bankbedrägerierna minskar istället för att hela tiden öka. Men ni struntar totalt i kunderna, bara ni kan tjäna mer pengar på oss!

Läs:
Stark rapport från Swedbank – delar ut 15,15 kronor per aktie. - Dagens Juridik
Swedbank chockhöjer utdelningen. - Sveriges Radio
Swedbanks vd: Ren slump att vi följer ministerns utspel. - Dagens Industri
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Veckans sverigedumokrat.

När Kommunfullmäktige i Lidingö skulle ta ställning till en motion (från S, Mp och L) om att uppkalla ett torg efter Dawit Isaak fick vi ett nytt bevis på den sverigedumokratiska intelligensen. Dawit Isaaks frihetstorg var förslaget. Dawit Isaak är en svensk-eritreansk journalist som suttit fängslad i Eritrea sedan 2001. Han är född 1964 och kom till Sverige 1987 som flykting från inbördeskriget och blev 1992 svensk medborgare. Han återvände sedan till Eritrea och startade där landets första oberoende tidning. 2001 greps han dock av regimen i Eritrea "för brott mot rikets säkerhet" och har suttit fängslad sedan dess. Sverige och olika internationella organisationer har arbetat för att få honom frigiven.

- "Vi kommer inte att ha någon rättegång och vi kommer inte att frige honom. Vi vet hur vi ska handskas med honom och andra som honom."

Så lyder responsen från de eritreanska myndigheterna. I Lidingö föreslog alltså S, Mp och L att ett torg skulle uppkallas efter honom. Men detta tyckte uppenbarligen inte en majoritet. Lidingö styrs av en minoritet bestående av Moderaterna och ett lokalt parti. Men det spännande var den sverigedemokratiska ledamoten Iréne Bergenviks argumentation mot att uppkalla torget efter Dawit Isaak.

- "Det kan ju vara efter att ha suttit i så många år i ett fängelse i Eritrea, att man har blivit torterad, misshandlad, mår väldigt, väldigt dåligt psykiskt… han släpps, kommer till Lidingö, mördar någon. Då har vi ett torg uppkallat efter honom."

Onekligen en spännande argumentation mot att hedra någon. Jag tror att Iréne Bergenvik förtjänar min utmärkelse: Veckans Sverigedumokrat!

Rasism och populism

Läs:
SD-ledamot emot att uppkalla torg efter Dawit Isaak: Kan komma hit och mörda någon. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: