onsdag 31 januari 2024

Upp och Hoppa, Sverige!

» Mycket ska man höra innan öronen trillar av.

Jag läser att Näringslivets egen lobbyinggrupp, Timbro, är missnöjda med vår sittande regerings miljöpolitik. Och det kan man ju i och för sig förstå. Det är inte många som inte är det! I en debattartikel berättar därför några av Timbros anställda att Timbro ska starta ett eget Timbro miljöinstitut. Så här inleder man sin debattartikel:

- "Den borgerliga regeringen saknar effektiva miljöpolitiska idéer. Den vet vad den är emot men inte vad den är för. Resultatet är att vänstern dominerar miljöpolitiken – så kan det inte fortsätta. Med nya Timbro miljöinstitut ska vi ta tillbaka ledartröjan och ta fram nya verktyg för en ny politik."

Sedan får vi väl erkänna och medge att det inte kan vara lätt att driva några "effektiva miljöpolitiska idéer" samtidigt som man sitter i Sverigedemokraternas knä. Men det är ju precis det som Timbro har velat hela tiden, dvs att våra s.k. "borgerliga partier" skulle plocka in SD i värmen. Att SD kommit in i värmen har gjort att de andra tre partierna fått ett ytterst knöligt knä som dom måste sitta i.

Jag tycker faktiskt att PM Nilsson (ni vet han med ålafisket osv), Hanna Stenegren och Simon Wakter trots allt är lite fel ute när man benämner Ulf Kristerssons regering som "den borgerliga regeringen". Där är väl inte så mycket "borgerligt" över denna Brunblå sörja! Jag kan bara glädjas åt att man från Timbro i varje fall har insett att det "är vänstern som dominerar miljöpolitiken". Och så kan det naturligtvis inte fortsätta om inte Näringslivet ska tvingas till åtgärder för att rädda vår planet.

Den Brunblå sörja som styr Sverige
Hur som helst så är det väl inte så mycket annat än att önska Timbro miljöinstitut lycka till. Tror ni att ni kan påverka dagens Brunblå sörja till att göra något vettigt på miljöområdet samtidigt som man sitter i SD:s knä så är ni nog överdrivet optimistiska.

Dessutom blir jag lite orolig när man i debattartikeln tar upp Ronald Reagan och Margaret Thatcher som idoler och inspirationsgivare. Det får mig att få en orolig känsla i magen!

Läs:
Svenska högern har tappat miljöfrågan. - Timbro på Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vi ska kanske vara tacksamma trots allt.

Jag ser att de som bestämmer i vårt semesterparadis Thailand är missnöjda med att ett stort politiskt parti hade som vallöfte att reformera lagstiftningen för majestätsbrott. I Thailand gäller att den som förolämpar eller på annat vis hotar monarkin kan dömas till fängelse i upp till 15 år. Några sådana idéer kan man naturligtvis inte tillåta i ett paradis där majestäten och armén har total makt. Pak Khao Klai (Framstegspartiet) hade som vallöfte att reformera lagstiftningen och fick 39% av rösterna och blev största parti vid valet 2023.

Något sådant kan naturligtvis inte tillåtas i ett militär... f'låt semesterparadis. Nu har den av militären kontrollerade Högsta Domstolen beordrad Framstegspartiet att sluta ställa sådana hemska krav. Så se till så att du inte säger fel och säger "Knugen" när du ligger på playan, sitter i baren och dricker eller besöker en liten hemtrevlig massagesalong vid ditt nästa besök i Thailand. Då kan det gå illa.

Det är skönt att vi lever i en någorlunda demokrati även om vi har kvar en otidsenlig knugatradition.

Läs:
Thailands HD: Sluta kräva reform av majestätslagar. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dags igen.

Jag ser att en kvinna i grannkommunen Örkelljunga (nåja, nästan grannkommun i varje fall) blivit svårt biten av en "stor hund". Det blev iltransport till sjukhuset med allvarliga skador.

Återigen dags att fundera på var gränsen går för hundägare? Ska vissa hundraser förbjudas? Ska vi införa hundkörkort? I varje fall för vissa hundraser?

Läs:
Hundbiten kvinna i 45-årsåldern allvarligt skadad. - Helsingborgs Dagblad

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Till Dagens Sverigedumokrat får vi utnämna den 50-åriga SD-politiker som nu dömts till 3 års fängelse för flera fall av vapenbrott och vapensmuggling. Han hade bland annat beställt hem tårgaspistoler, distraktionsgranater och rökgranater. Lyckligtvis fastnade ett paket i tullen. Vid husrannsakan hittades bland annat ett 300-tal skarpa patroner till olika vapen. Mannen har varit ledande SD-politiker i sin hemkommun i Blekinge i ett tiotal år fram till 2022. Under den tiden var det flera skandaler med rasistiska och sexistiska uttalanden från mannen. Men SD vidtog inga åtgärder utan lät honom sitta kvar.

I mannens hustrus bostad hittades fler vapen, men dom bedömdes vara mannens. Hustrun är regionpolitiker för Sverigedemokraterna.

Visst kan vi väl vara överens om att han förtjänar titeln Dagens Sverigedumokrat! Är det någon som är förvånad över att ännu en sverigedemokrat dömts för den här typen av brott?

Läs:
Tidigare toppolitiker smugglade vapen – döms till fängelse. - SVT
Tidigare lokal SD-topp åtalas i vapenhärva. - Expo
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

PS. Om ni undrar över vad "Upp och Hoppa, Sverige" i huvudrubriken betyder, så är det idag faktiskt Upp och Hoppa, Sverige dagen. Så se till att röra på er mer!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: