måndag 15 januari 2024

Ännu fler spridda nyheter

» Kärnkraften.

Igår kunde vi ju glädjas åt att i Europa har nu el från vindkraft passerat el från kolkraft och i Kina har el från solkraft passerat el från kolkraft. Nu läser jag att el från kärnkraft inom EU har minskat, detta samtidigt som antalet reaktorer i bruk i Europa har minskat. Enligt EU:s statistikkontor Eurostat har elproduktionen från kärnkraft minskat med 16,7% från 2022 till 2023. Större delen av minskningen beror på problem med kärnkraften i Frankrike. Ni vet den där planerbara kärnkraften som fungerar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och 365 dagar om året. Men 3 reaktorer i Tyskland och 1 i Belgien har lagts ner. Efter att en ny reaktor i Finland har kommit till (dom fick igång den till slut ju) har antalet reaktorer minskat från 106 till 103.

Av kärnkraftsproduktionen, som står för 21,8% av EU:s elproduktion, så står Frankrike för 48,4%, Spanien för 9.6% och Sverige för 8,5%. Men, vi ska ju bygga ut rejält i Sverige i Ebba Buschs drömmar. Om hon nu kan hitta någon som kan bygga i Sverige. Kanske får hon vända sig till Kina eller Ryssland?

Läs:
EU:s elproduktion från kärnkraft minskar. - Aktuell Hållbarhet
Finns ingen som kan bygga kärnkraft i Sverige. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Bad luck för Elon Musk.

Visste ni allt detta
Tydligen går aktiekursen för Tesla inte så riktigt bra. Än så länge i år har börskursen sjunkit med 11,9%. Det motsvarar nästan 1000 miljarder kronor. Fast jag tror inte att Elon Musk lider. Förra året steg aktiekursen med nästan 130%. Tyvärr går mina egna aktieinvesteringar inte lika bra. Kan man reklamera en aktie som inte utvecklats som man hade tänkt sig?

Läs:
Tesla har tappat nästan 1 000 miljarder. - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Pengar styr.

Ni har väl inte missat att Friends arena nu är ett minne blott. Det ska inte finnas någon Friends arena mer. Tydligen är det så att den där norrbaggen Petter Stordalen betalt en massa pengar så nu ska hela bygget heta Strawberry arena istället. Jag undrar om det ska målas rött också? Jag ska erkänna att jag trodde det var ett felpublicerat aprilskämt först!

Läs:
Friends arena blir Strawberry arena – Stordalens namnkupp kritiseras av experterna. - Resumé
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Terror och terror.

Den svenske FN-toppen Carl Skau befarar att vi inom några veckor har en fruktansvärd svältkatastrof i Gaza. Den israeliska terrorn mot Gaza som hämnd på palestinierna för Hamas terrorattack har blivit blodig. Idag har mer än 24.000 människor dött. De flesta helt oskyldiga civila. Men den israeliska terrorn fortsätter.

För att vinna propagandakriget har nu Israel hävdat att Hamas planerar terrorattacker mot israeliska och judiska mål i Europa. Bland annat pekas den israeliska ambassaden i Stockholm ut. Hamas förnekar naturligtvis det hela. Om det varit sant så hade det varit något helt nytt. Hamas är en terrororganisation, men man har aldrig tidigare riktat aktioner mot mål utanför Israel/Palestina. Jag tror faktiskt att de israeliska uppgifterna mest ska ses som påhittade lögner för att motivera sitt folkmord i Gaza. Fast Magnus Ranstorp går naturligtvis igång på alla cylindrar!

Svensk FN-topp: Veckor från en svältkatastrof. - Dagens Nyheter
Terrorexpert: Har passerat alla röda linjer. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: