måndag 1 januari 2024

Välkomna till ett helt nytt år

» Några väl valda tips på nyårslöften.

Benjamin Netanyahu - "Jag lovar inför det kommande året att jag ska inse att det inte blir fred när jag mördar så många palestinier som möjligt. Ju fler palestinier jag mördar desto större stöd får de som vill mörda judar. Jag lovar fundera på om det kanske inte är dags att låta palestinierna få sin egen stat enligt FN:s resolution."

Ebba Busch: - "Jag lovar att jag ska inleda året med att ta en titt i den Heliga boken för att se vad där står om att visa solidaritet med andra människor som kan ha det svårt och att även se vad det står i Guds tio bud om att man inte ska ljuga. Jag lovar sedan att föra en politik baserad på solidaritet med andra istället för egoism."

Elon Musk: - "Jag lovar inför det kommande året att jag ska inse att bara för att jag har så mycket pengar att jag inte kan räkna dom så innebär det inte att jag bestämmer allt. Jag lovar att jag ska följa de regler som gäller i andra länder och att jag ska inse att de som jobbar för mig är nödvändiga för att jag ska tjäna pengar."

Älska din granne
Gunnar Strömmer: - "Jag lovar att jag under det kommande året även ska lyssna på de som berättar att hårdare straff och fler i fängelser bara är ett mycket dyrt sätt att inte lösa problemet med kriminalitet. Jag lovar att fundera på om inte mer slantar till skolan kan göra att man fångar upp barn med problem - Innan!"

Jimmie Åkesson: - "Jag lovar att jag under det kommande året ska erkänna att jag egentligen bara är en helt vanlig reaktionär rasist som en gång i tiden valde att gå med i ett obskyrt politiskt parti med klara nazistiska rötter eftersom jag tyckte att det lät spännande."

Johan Pehrson: - "Jag lovar att under det kommande året slå upp vad liberal politik innebär i praktiken. Sedan lovar jag att jag under det fortsatta politiska arbetet under året förespråka en liberal politik istället för att låta Jimmie Åkesson styra över mig genom det s.k Tidöavtalet."

Magdalena Andersson: - "Jag lovar att under det kommande året ta en liten titt i det socialdemokratiska partiprogrammet och se vad där står om solidaritet och socialt ansvar. Sedan lovar jag att förespråka en sådan politik istället för att bara anpassa mig till den Brunblå sörjans reaktionära idéer."

Maria Malmer Stenergard: - "Jag lovar att jag under det kommande året ska inse vad alla invandrare som kommit till Sverige har gjort för att skapa ett bättre Sverige. Jag lovar att inse vilken betydelse för vårt samhälle alla dessa invandrare har som sliter för vårt land istället för att bara tala illa om invandrare."

Pål Jonson: - "Jag lovar inför det nya året att fundera på om mer pang-pang till generaler verkligen alltid är den enda lösningen på konflikter. Jag lovar också att fundera över om de svenska militärerna verkligen är i behov av 1.200 nya skinande sablar. Kunde pengarna använts vettigare?"

Tobias Billström: - "Jag lovar att jag under det kommande året ska fundera på om inte alla människors liv är lika mycket värda. Oberoende av om dom är ukrainare, israeler, palestinier eller kanske till och med helt vanliga svenskar. Jag lovar också att inte ta ut någon seger i förskott."

Ulf Kristersson: - "Jag lovar att under det kommande året föra en moderat politik istället för att förnedra mig med att följa Tidöevangeliet och låta Jimmie Åkesson bestämma över mig. Jag lovar också att ta klart avstånd från de regelbundna övertrampen från landets många sverigedumokrater."

Vladimir Putin: - "Jag lovar inför det nya året att jag inte bara ska lyssna på Ja-sägare som säger vad dom tror att jag som diktator vill höra. Jag lovar att jag ska lämna över makten i mitt land till någon som har mer vett i knoppen än vad jag själv uppenbarligen har."
♥ ♥ ♥
» Apropå den planerbara kärnkraften.

Som jag skrev i lördags så har den planerbara kärnkraften drabbats av ett oplanerat problem i reaktor 2 i Forsmark. Ett oplanerat fel i en generator gör att reaktorn går på mindre än halv effekt. Enligt ställföreträdande presschef i Forsmark Anna Ek så planeras reaktorn återgå i full effekt vid midnatt mellan 3-4 januari. Om nu inget oplanerat händer med den planerbara kärnkraften alltså.

Inga kommentarer: