söndag 14 januari 2024

Lite spridda nyheter

» Utveckling åt fel håll?

Som ni kanske har märkt så är hotet mot vår säkerhet det värsta på mannaminne. Vi måste helt enkelt förbereda oss för det värsta. Förbereda oss på att den elaka ryssen kan komma att invadera vilken vecka som helst. Hela samhället måste förbereda sig på det värsta. Jag gissar att det är dessa spådomar som gör att under det senaste året (med Brunblå sörja vid styret) så har antalet skyddsrum i Sverige minskat?

Eller...

Läs:
Färre skyddsrum i Sverige sedan våren 2022. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Korkad affärsidé.

Har man slantar så är det inget som sätter stopp på galenskapen. Jag läser en liten artikel som berättar att företaget Arctic Ice börjat exportera is från Grönland till Förenade Arabemiraten. Isen på Grönland som ju komprimerats under tusentals år är av bättre kvalitet än vanligt framställd is. Alltså hackar man ut is från den grönländska inlandsisen och flyger till Förenade Arabemiraten så att dom ska få riktigt fina och exklusiva isbitar i sina drinkar. Visst är det en fantastisk affärsidé?

Är det någon som kan räkna upp de 7 emiraten som utgör Förenade Arabemiraten? Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaywayn heter dom. Visst har Förenade Arabemiraten blivit lite av en symbol för vansinne?

Läs:
Grönland fraktar is till drinkarna i Förenade Arabemiraten. - Tidningen Global
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det finns positiva nyheter.

Det är inte lätt här i livet
Jag läser att under sista kvartalet 2023 så producerades det mer elström från vindkraft än från kolkraftverk i Europa. 193 terawattimmar (TWh) från vindkraften och 184 TWh från kolkraften. Samtidigt såg jag en notis från Kina som berättade att där produceras det nu mer elenergi från solpaneler än från kolkraftverk. Det finns alltså områden där det går åt rätt håll.

Läs:
Milstolpe: Mer vindkraft än kolkraft i Europas elproduktion. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det visste ni inte.

Visste ni att Sverige importerar fossilgas från Ryssland? I dagarna kom ännu ett ryskt fartyg till Nynäshamn för att leverera LNG-gas. Det är statliga ryska Gazprom som skickat fartyget Coral Energice från gasterminalen i ryska Vysotsk för en ny leverans av fossilgas från Ryssland till Sverige. Blockad av rysk export? Nja, bara om det passar bra! Vi skickar vapen för att hjälpa Ukraina att försvara sig mot den ryska invasionen, och sedan köper vi gas från Ryssland för att hjälpa den ryska staten att finansiera sitt krig. Skäms vi?

Läs:
Rysk gastanker anländer till Nynäshamn igen. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Inspiration från Kina.

Kina är en föregångare vad det gäller att övervaka medborgarna. Utspridda kameror med ansiktsigenkänning finns utplacerade runt om i storstäderna. Allt för att hålla koll på medborgarna så att dom inte gör något olämpligt eller befinner sig på någon olämplig plats. Nu ser jag att Moderaterna och Kristdemokraterna har hämtat inspiration från Kina och vill installera kameror med ansiktsigenkänning i tunnelbanan i Stockholm. Perfekt för att hålla oss i schack. Jag tror att dom kan köpa hela färdiga paket från Kina med installation och allt till en billig penning. - "Vårt förslag leder inte till ett kontrollsamhälle" säger M och KD. Dom kan nog få färdigskrivna bevis för detta från Kina samtidigt.

Läs:
Vårt förslag leder inte till ett kontrollsamhälle. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Maria Malmer Stenergards fiasko.

För att bli av med så många hemska utlänningar som möjligt så betalar svenska staten pengar till dom hemska utlänningarna för att dom ska "återvända" hem. Återvändandebidrag kallar man det. Allt för att locka bort dom hemska människorna så att det bara finns vita, blonda etniska svenskar i vårt fina och stolta fosterland. Fast projektet har tydligen inte blivit någon stor succé. Förra året var det 1 (en) person som kunde beviljas bidraget för att sticka hem. Egentligen visar det bara att det inte är pengarna som lockar när folk flyttar till ett annat land. Det är förhållandena i Sverige och i det gamla hemlandet som avgör. Men sån't begriper inte Maria Malmer Stenergard.

Om jag ska vara uppriktig så begriper hon inte mycket överhuvudtaget.

Jag väntar fortfarande på att hon vid något svagt ögonblick kan erkänna hur viktiga många invandrare är för att Sverige ska kunna fungera. Men i Maria Malmer Stenergards värld är invandrare bara till besvär. Låt mig citera min älskade syrra som precis råkat ut för en rejäl halkolycka på cykeln och fått benet gipsat från ljumskarna till fotknölen. Hon skänker en tacksam tanke till Mohammad och Ali och....

- "Vad vore vården utan dessa ungdomar från fjärran länder? Jag är helt hjälplös."

Ett tips till Maria Malmer Stenergard, ta ett snack med min syrra. Jag kan förmedla kontakten!

Läs:
Bara en fick återvandringsbidrag. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: