söndag 7 januari 2024

Sven tänker och funderar

» Mördandet fortsätter.

Jag läser att den israeliska militären nu hävdar att man "nedmonterat" Hamas kommandostruktur i Gaza. Detta har skett till priset av att snart 23.000 människor dödats varav de flesta vanliga civila, kvinnor och barn. Tre månaders intensiva bombningar av Gaza har förstört större delen av bebyggelsen och infrastrukturen. På Gazaremsan bor mer än 2 miljoner människor på en yta som är mindre än en tredjedel av Ölands yta. Remsan är till ytan lite större än Stockholms stad och är mer tättbefolkad än Stockholms stad.

Att tre månaders intensiva bombardemang av en så liten yta får katastrofala följder för befolkningen behöver vi inte förvånas över. För den israeliska militären är palestinska liv inte mycket värda. Målet verkar vara (förutom att oskadliggöra Hamas organisation) att hämnas på det palestinska folket så hårt att dom kan fördrivas från de palestinska områdena och fortsätter sin flykt till något annat land. Detta så att israeliska bosättare kan ta över marken från palestinierna, inte bara på Gazaremsan utan även på Västbanken.

Vi ska ha i åtanke att den högerextrema regering som Benjamin Netanyahu idag leder i Israel är helt beroende av extremnationalistiska högerpartier som "Judisk makt" och "Religiös sionism" som har sin huvudbas just bland bosättare på ockuperade Västbanken. Bosättare som under de tre månadernas krig på Gazaremsan intensifierat sina attacker mot sina palestinska grannar för att tvinga dom att flytta.

De israeliska terrorbombningarna mot Gazaremsan har också fått enorma humanitära konsekvenser för den palestinska befolkningen. Som idag lever i flyktingläger dit dom fördrivits av den israeliska militären och där det råder brist på allt. Från mat och vatten till medicin och alla andra förnödenheter. FN har förklarat att Gazaremsan idag i princip är obeboelig.

Under tiden som denna terror pågår mot den palestinska befolkningen håller västvärldens politiker och organisationer mer eller mindre tyst av rädsla för att kunna bli beskyllda för antisemitism. Det finns fortfarande en skam (och det ska det finnas) för den antisemitism som länge präglat västvärlden. En antisemitism som har sitt ursprung från den kristna kyrkan. Den fick sin kulmen i Nazitysklands försök att mer eller mindre utrota judar, men det har funnits (och finns fortfarande kvar) på många andra håll. Nazityskland behandlade romer/zigenare på samma sätt som man behandlade judar. Men detta är något som inte fått samma efterverkningar. Det har glömts bort. Nazitysklands Förintelsen var bara en del av den rasism som präglade nazismen och som fortfarande präglar dagens grupper och partier med sina rötter i nazismen.

Men denna skam får inte hindra att man kritiserar staten Israel för deras egen rasism - mot palestinier! Men, man kan inte göra judar som grupp ansvariga för vad staten Israel gör. Det är därför viktigt att man noga poängterar att det är staten Israel man kritiserar, inte judar som grupp. Precis som det är viktigt att man kritiserar terrorgrupper som Hamas osv men poängterar att det är dessa gruppers politik man kritiserar, inte palestinier eller muslimer som grupp.

Det är många som har mycket att lära. På båda sidor!

Läs:
Israel: Vi har nedmonterat Hamas. - Aftonbladet
Tre månader av krig: Enorm förödelse i Gaza. - Aftonbladet
FN: Ingen humanitär hjälp till norra Gaza. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥

Svens tankar och funderingar

» En epidemi av indragna bidrag.

En utmärkande följd av vår Brunblå sörjas makt är en kraftig neddragning av bidrag osv till civilsamhället. T.ex. det nya presstödet som ska inriktas på att stödja de stora tidningskoncernernas lokala tidningar istället för udda tidningar som företräder lite olika idéer. Allt från vänsterpublikationer (som Dagens ETC), miljöpublikationer (som Tidningen Syre) eller Kyrkans tidning eller... Uppräkningen kan bli lång och det är naturligtvis en metod för att tysta udda röster. Det handlar om indragna bidrag till studieförbunden, till folkhögskolor osv. Indraget bidrag till världens äldsta fredsförening Svenska Freds och Skiljedomsföreningen. Det handlar om indragna bidrag till arbetet mot invasiva arter. Jag såg nu senast att Stiftelsen Håll Sverige Rent har fått sina bidrag indragna. Uppräkningen kan fortsätta egentligen hur länge som helst. Civilsamhällets olika organisationer osv får hitta nya finansiärer eller helt enkelt lägga ner. I en debattartikel försvarar bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell varför man drar in bidrag som t.ex. går till de politiska partierna för internationellt stöd för en demokratisk utveckling. Det motiveras med att Socialdemokraterna har ju beviljats mer stöd än Sverigedemokraterna för internationellt demokratiarbete. Något som ju kanske kan förklaras av att Sverigedemokraterna kanske inte gjort sig kända för internationellt arbete på annat sätt än samarbeten med diverse högerextrema grupper. Överhuvudtaget så dras internationellt bistånd ner av vår Brunblå sörja. Stödet till civilsamhället ska helt enkelt dras in!

Det är ett tystare och tråkigare samhälle som eftersträvas.

Läs:
Nytt dråpslag för Håll Sverige Rent. - Aktuell hållbarhet
S fick 36 miljoner – SD fick noll kronor. - Expressen debatt
♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Dagens hederstitel vill jag ge till den SD-politiker i Falkenberg, Halland som dömts till 80 dagsböter á 100 kronor efter att ha varit uppe i först Tingsrätten, sedan Hovrätten och nyligen fått avslag på överklagan i Högsta Domstolen. Han blev även fråntagen sin vapenlicens. Han blev arg på grannen och ringde på beväpnad med kniv och en liten medlemsbok i en karateförening som visade att han hade svart bälte i karate. Vår SD-politiker hävdade att han, med hänvisning till sin karatebok, hade befogenhet från polisen att döda de misshagliga grannarna. Han berättade att han efter att han intagit några glas vin fick ett infall att uppsöka sina grannar beväpnad med sin karatebok och en kniv som han hittade i en sopcontainer på vägen dit.

Mannen har nu frivilligt lämnat sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg har uppmanat Sverigedemokraterna i kommunen att ta tag i sina interna problem. Varje mandatperiod är det alltid minst någon av SD:s politiker som tvingas avgå. Det måste ligga något bakom att den inventering som gjordes under förra mandatperioden i Sverige och som visade att Sverigedemokraterna var kraftigt överrepresenterade när det gällde valda ledamöter för de olika partierna som hade kriminell bakgrund.

Läs:
SD-politiker döms för att ha hotat granne. - Expo
SD-politiker hotade med kniv och karatebok – avgår. - Expo

Inga kommentarer: