tisdag 9 januari 2024

Några små korta funderingar

» Mer Folk och Försvar.

A/ Jag funderade ju lite igår över det faktum att varje gång det är dags för Folk och Försvars rikskonferens så verkar det utbryta någon sorts kamp om vem som kan hota med krig, kräva mer pengar till militären och beskriva jordens undergång mest. Det slår aldrig fel. I år var det värre än vanligt.

Jag är i varje fall inte helt ensam om denna fundering. Jag ser att Svenska Freds (som också deltar i konferensen) förundras över att inte en enda gång har ordet "fredsförebyggande" nämnts. Det är en enda lång radda av krigshetsande uttalanden.

Till och med i Ryssland har den svenska krigshetsen nått fram. Jag ser att Aleksej Pusjkov som är ordförande för informationsutskottet i det ryska överhuset har uttalat sig: - "Ibland verkar det som att vissa svenska militärer och journalister nästan drömmer om krig. Tydligen har de inte kunnat lugna sig sedan nederlaget vid Poltava…" Nu ska man kanske inte ta uttalanden från Ryssland allt för bokstavligt, men kanske ska en del deltagare i Folk och Försvar konferensen lugna ner sig lite. Ni får en ny chans till nästa år! Hur som helst så har man verkligen lyckats skrämma upp svenska barn såg jag!
♥ ♥ ♥
» Fel tänkt.

B/ Det är alltså den svenska Brunblå sörjan som tänker fel. Och det är väl inget som förvånar? Jag ser att vår Brunblå sörja skär ner på anslaget till UNRWA. För de som inte vet så är UNRWA FN:s organ för humanitärt bistånd i de palestinska områdena, främst i Gaza. När behoven ökar där pga katastrofala förhållanden så skär den Brunblå sörjan alltså ner på anslaget. Jag vet inte om Liberalerna tänkt använda de inbesparade slantarna för att skicka militärt bistånd till Israel. Det ville man ju göra i början på krigandet.
♥ ♥ ♥
» Om solidaritet och dess motsats.

C/ Inför Folk och Försvar konferensen lät Aftonbladet Demoskop fråga svenska folket om deras inställning till det svenska militära stödet till Ukraina. Och det finns ett mycket starkt stöd bland svenskarna för detta stöd till Ukraina. Det är bara 10% av svenskarna som vill minska stödet. Det är långt fler som vill öka stödet ytterligare. Det är bara en grupp som vill minska stödet - Sverigedemokrater! Någon som förvånas? SD:s kopplingar till Ryssland är bevisad många gånger!
♥ ♥ ♥
» Nytt värmerekord.

D/ När vi precis har lämnat en rejäl köldknäpp i vädret så kan det kännas lite udda att påminna om värmerekord. Siffrorna visar tyvärr att 2023 var det varmaste år som uppmätts på vår planet om man tittar på medeltemperaturen runt om i vår värld. Det visade sig att 2023 var det första året sedan man började göra mätningar som varenda dag under året var mer än 1 grad varmare än under den förindustriella perioden. Vi håller på att förstöra vår planet, men i Sverige är det inga bekymmer. Vi måste öka förbrukningen av bensin och diesel och göra utsläppen från dessa mer klimatförstörande. Verkligheten är den att ALLA måste göra vår insats. Och störst insats måste de göra som förorsakar störst utsläpp per person. Och det är VI!
♥ ♥ ♥
» Avskaffa dumheterna.

E/ Jag noterar att när nu danska drottning Margrethe ska lämna över hela härligheten till kronprins Fredrik så ska tydligen inte någon representant för det svenska kungahuset närvara. Varför inte? Ni brukar ju gilla att resa runt och visa upp er. Det är ju det som är er hela uppgift, att visa upp er och vinka!
♥ ♥ ♥
» Så kan det gå.

F/ Jag såg på Rapport ett inslag där dom visade kurvor över BNP-utvecklingen (per medborgare) de senaste 20 åren (tror jag det var). En kurva för Euro-länderna, en kurva för USA och en kurva för Sverige. Kurvan visade att den svenska BNP-utvecklingen var den bästa - ända tills vi fick en Brunblå sörja i styret. Nu pekar det nedåt!
♥ ♥ ♥
» Så har det hänt igen.

G/ Jag ser att en 7-årig pojke i Göteborg blivit svårt biten av en lösspringande hund. Tydligen var inte ägaren i närheten - eller också smet hen. Man har tydligen från polisen "stoppats" från att offentliggöra vilken ras det handlade om. Hundföreningar och uppfödare ville tydligen inte ha spritt att det var "deras" ras. Vi kan ju alla misstänka ungefär vad det handlar om. Det är mycket möjligt att risken för att bli biten av en hund är ganska lik oberoende av ras. Men konsekvenserna av ett bett blir mycket värre om det handlar om en hund som är framavlad som kamphund eller liknande. Jag förstår inte viljan av att ha en hund som andra blir rädda när man ser den. Fast det är kanske just det som lockar...
♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: