måndag 8 januari 2024

Tankar på en konferens

» Folk och Försvar.

Den regelbundet återkommande konferensen Folk och Försvar är igång. Det innebär att våra politiker och makthavare frotterar sig med kungligheter, militärer och diverse lobbyister inom vapenindustrin. Det brukar utmynna i att en slutsats är att snart är det krig, vi måste rusta vår militär med mer pengar och vi måste alla göra oss beredda på att kriget bryter ut i nästa vecka när den elake ryssen anfaller hela världen.

Jo, jag vet att jag överdriver, men faktum är att det alltid i samband med den här konferensen (som ju inte är något annat än en lobbyingträff för militärivrare) så dyker det upp den här typen av påståenden i media. Det är inget undantag i år. Vi får debattartiklar, uttalanden och liknande i media som går ut på att läget är akut. NU måste vi ytterligare kraftigt öka våra militära utgifter, försvarsindustrin måste få fler beställningar och stöd från oss skattebetalare, värnpliktsåldern måste höjas och fler måste kallas in för militär grundutbildning.

Vi får veta att det var alldeles nödvändigt att vi upplåter våra svenska militära installationer till den amerikanska armén som får stationera vad dom vill där, göra vad dom vill och vi behöver inte oroa oss för detta. Bara att kriget snart är över oss är något vi behöver oroa oss för.

Mer vapen löser inte alla problem

Inga kommentarer: