onsdag 17 januari 2024

Tokstollarnas paradis

» Vi behöver mer ojämlikhet.

Ja, det är i varje fall vad Näringslivets egen lilla (nåja, ganska stora om vi ska vara ärliga) lobbyingorgan Timbro tycker. I en debattartikel i Expressen går Fredrik Kopsch, som kallar sig chefsekonom på Timbro, upp till kamp för ökade klyftor i vårt samhälle. Enligt Kopsch så har tydligen de välbärgade i Sverige det alldeles för knapert medan de fattiga längre ner på samhällsstegen har det på tok för bra ställt. Om man ökar ojämlikheten så kan de välbärgade i ännu mer ökad omfattning ägna sitt liv åt att konsumera varor och tjänster vilket ju ökar behovet av en kader av människor villiga att passa upp. På så sätt får man också dom stora fattigare massorna längre ner på samhällsstegen till att bli villigare att verkligen slita så att dom får ihop pengar till mat och kläder. Då kan man få dom att acceptera lägre löner och sämre förmåner så att det blir mer över till de redan tidigare privilegierade.

Allt enligt Timbros styrande ideologi. Det är bra Fredrik att du uttrycker det så tydligt.

- "Sverige behöver mer ojämlikhet – inte mindre"

Läs:
Sverige behöver mer ojämlikhet – inte mindre. - Expressen debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vi har det alldeles för bra.

Inne på ungefär samma spår är de båda bortskämda spolingarna i LUF (Liberalernas Ungdomsförbund), Anton Holmlund och Martin Norrby. I en debattartikel i Svenska Dagbladet tycker dom att vi vanliga anställda har det alldeles för bekvämt.

- "Sveriges arbetsmarknad är stel och tyngd av regler och byråkrati."

Ta bara en så korkad byråkratisk idé som att det i lagen är reglerat att vi har rätt till semester ett visst antal veckor. Rent dåraktig byråkrati! Det måste väl ändå vara arbetsgivaren (observera att det är han som alltså är så snäll så att han GER dig arbete) som får bestämma sådant. Om det uppkommer perioder då det kanske inte är så mycket att göra så kan ju arbetsgivaren i ren tjänstvillighet ge dig ledigt några dagar. Och om du jobbar riktigt duktigt och rapporterar eventuella uppviglingsförsök bland din arbetskamrater till arbetsgivaren så kanske du också förtjänar att få några dagar extra ledigt.

En annan korkad byråkratisk regel är den som i lag reglerar arbetstiden. Vad är det för dumheter? Vad har staten med det att göra. Det måste väl ändå vara arbetsgivaren som bestämmer vilka tider han vill ge dig ett arbete. Det kan inte finnas byråkratiska regler som förhindrar att om jobbet kräver det att du får lov att jobba 7 dgr/vecka en period eller kanske 10-12 tim/dag om det är så mycket att göra.

Det är dags för knegarna att växa upp och inte gömma sig bakom en överbeskyddande Statlig byråkrati. Sätt igång och jobba och sluta gnäll!

Läs:
Avskaffa lagarna om semester och arbetstid. - Svenska Dagbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Då är dom väl nöjda.

Jag såg en liten notis som berättade att världens fem mest förmögna personer (ni vet Elon Musk och dom där) har fått sin förmögenhet fördubblad sedan 2020. Samtidigt lever alltså miljarder människor i total fattigdom. Så då är väl dom där på Timbro och i LUF egentligen nöjda? Dom borde ju vara det! Dom får ju precis som dom vill, så varför gnäller dom?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vår statsministers innersta löfte.

Med ovan nämnda debattartiklar från Näringslivets Timbro och Liberalernas LUF i åtanke så kan det ju vara en lämplig tidpunkt att påminna om vad vår statsminister Ulf Kristersson lovade en gång i tiden som ung MUF-spoling. Han håller ju bara på och jobbar hårt för att uppfylla sitt gamla löfte.

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: