måndag 20 januari 2020

Var går gränsen?

» Sport?

Låt mig ta ett citat:

- "Allt var över efter en spark från Adam mot Bertils huvud, vilket följdes upp med ett par axelattacker från Adam som bröt näsan på Bertil. Ytterligare slag och en uppföljande spark mot Bertils käke senare bröt Ceasar..."

Pengar
Jo, den här texten är hämtad ordagrant från sportsidorna i en svensk tidning. Det enda jag gjort är att jag bytt ut namnet Conor McGregor mot Adam, Donald Cerrone mot Bertil och domaren mot Ceasar. Det handlar alltså inte om en polisrapport om en grov misshandel utan istället om ett sportreferat.

Det rör sig följaktligen om ett referat från en titelmatch inom UFC (Ultimate Fighting Championship) som alltså är en amerikansk organisation inom MMA (Mixed Martial Arts). Alltså en form av blodigt gladiatorspel som jag trodde att den mänskliga civilisationen hade vuxit ifrån. Hur kan den här typen av legaliserad blodig misshandel behandlas som en idrott på tidningarnas sportsidor? Var går gränsen? Dödliga dueller med skarpladdade vapen? Gruppslagsmål med spikklubbor?

MMA och liknande blodiga gladiatorspel är INTE idrott och hör inte hemma på sportsidorna. Det är just det, legaliserade blodiga slagsmål som hör hemma i kriminalrapporteringen.

Om det hela inte bara är uppgjort i förväg för att lura åskådare och spelare?

Läs:
McGregor blixtvann i Las Vegas. - Svenska Dagbladet
McGregor blixtvann i Las Vegas. - Helsingborgs Dagblad
McGregors knock – efter 40 sekunder. - Aftonbladet
Rivalens utspel: Den här skiten är fejk. - Aftonbladet
Alfelt: Vore en stor risk för McGregor och UFC. - Aftonbladet

Inga kommentarer: