onsdag 15 januari 2020

Extraval?

» Dagens gapskratt

Ja, dagens gapskratt måste var det jag fick när jag såg att moderatledaren Taxi-Uffe Kristersson nu tydligen ska satsa på att få till stånd ett Extraval. Det är uppenbart att Ulf Kristerssons anpassning till den Brunblå sörjan och Sverigedumokratin nu nått så långt att han satsar på att få bli vice statsminister under Jimmie Åkesson. Det är bra Uffe att du nu är ärlig och uppriktig och inte försöker slå några (brun)blå dunster i svenska folket, men...

Det står alltså klart att Ulf Kristersson satsar på att få ihop en regering bestående av Jimmie Åkesson och Sverigedumokraterna, Ulf Kristersson och Moderaterna och Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna. Är du verkligen villig att spela andra fiol Ulf? Är verkligen drömmen om att få sitta i en regering så stark att du är villig att skapa en regering ledd av Jimmie Åkesson? Lycka till!

Fast jag tror att vännen Ulf saknar tillräcklig majoritet för att tvinga fram ett Extraval. Det kräver nämligen att även Vänsterpartiet stöttar ett misstroendevotum mot Stefan Löfven. Är du villig till det Jonas Sjöstedt? Och sedan ska ju de här tre partierna lyckas få godkänt av de andra partierna i en ny Riksdag? Du har aldrig varit så där väldigt i kontakt med verkligheten Uffe!

Jimmies nya Brunblå sörja

Inga kommentarer: