lördag 25 januari 2020

Med Fokus på något

» Vem f-n e' de'?

Jag såg att tidningen Fokus nu utsett årets svensk. Han heter visst Jens Ganman.

Jag undrar
"Utmärkelsen Årets svensk ska tilldelas en person som under året stuckit ut på ett sätt som förändrat Sverige till det bättre. Det kan, men måste inte innebära att personen gjort sig känd i offentligheten. Det centrala är att vinnaren visat prov på självständighet och originalitet i ett land som på gott och ont gillar det samstämmiga och välanpassade. Det är naturligt om Årets svensk har gjort sig fiender, inte bara vänner, för det är svårt att åstadkomma något värt att belöna, utan att det har ett pris."

Jag har uppenbart missat vem Jens Ganman är. Fast jag har nu fått förklarat att det tydligen är en provokatör som främst rör sig långt ute på högerflanken. Kanske inte så förvånande trots allt om man tänker efter, med hänsyn till den resa ut på högerflanken som tidningen Fokus också gjort på senare tid.

Själv är jag lite tveksam till om en person som kallar Fredrik Reinfeldt för psykopat och Stefan Löfven för gubbjävel, skelande huvudfoting och cuckboy är värdig att kallas årets svensk. Men tydligen finns det dom som är överförtjusta, tydligen hittar vi dom i SD-närstående grupper. Jag har i varje fall missat Jens Ganman!

Jag satsar på att bli utnämnd till årets svensk 2020. Alltså vill jag passa på att kalla Fokus chefredaktör Johan Hakelius för knäppgök och horliknande luder samt Magnus Ranstorp (som sitter i juryn) för lögnfis! Vad tror ni? Har jag en chans? Jag tror inte det! Jag är nog FÖR okänd.

Jag vill poängtera att det mycket välformulerade uttrycket "horliknande luder" inte är något som jag själv hittat på. Jag lärde mig det av ett av mina befäl när jag gjorde lumpen. Det var ett av de uttryck han använde om mig vid en utskällning.

Läs här:
Årets svensk 2019: Jens Ganman, samhällsdebattör. - Fokus
Bildspecial: Välfyllt Fotografiska när Årets svensk 2019 delades ut - Fokus
Var det här verkligen årets svensk? - Andreas Magnusson, Magasinet Para§raf

Inga kommentarer: