måndag 10 december 2018

Rapport från sandlådan

» Sikta in er på Extraval

Det är tydligt att det inte verkar bli någon form av uppgörelse mellan Annie Lööf och Centerpartiet med Stefan Löfven och Socialdemokraterna. Det är uppenbart att Annie Lööf har drabbats av någon form av hybris. Hon verkar tro att hon som företrädare för ett 8%-parti kan diktera villkoren i förhandlingar med ett 28%-parti. Samtidigt som hon tydligen kräver att S ska säga upp bekantskapen med ett annat 8%-parti (V) för att kunna få stöd av hennes eget 8%-parti.

Annie Lööf och makten
Ett litet tips till Annie Lööf. Eftersom 28% + 8% + 4% är en aning mer än 8% + 5% så kan inte den minsta parten kräva total underkastelse av den stora parten. En förhandling innebär att BÅDA parter är villiga att ge och ta. Passar inte den galoschen så är det bara för Annie Lööf att återvända till det konservativa och reaktionära högerblocket med Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor. Om Annie Lööf tycker att det är mer inbjudande så tycker jag att hon ska göra detta. Eller också får hon inrikta sig på ett Extraval som jag hoppas straffar de som inte visat vilja att lösa problemen. Tyvärr börjar även jag luta åt att använda begreppet sandlåda trots att jag tidigare varit optimist och haft förtroende för våra politiker och försökt undvika denna beskrivning. Annie Lööf skulle kanske bett om råd från några av sina egna kommunpolitiker?

Mitt tips till Stefan Löfven är att nu strunta i Annie Lööf. Har hon så dålig verklighetsanknytning så är det upp till henne att nu ta konsekvenserna. Vill hon hellre vända sig till det konservativa och reaktionära högerblocket under ledning av Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson med Ebba Busch Thor som fripassagerare och bli en ny fripassagerare där så låt henne göra detta. Satsa på nästa val istället. Om detta blir ordinarie val 2022 eller ett Extraval 2019 kan vi låta Annie Lööf bestämma.

Det är tråkigt att behöva acceptera att Moderaterna i sedvanlig ordning strösslar ut pengar i ofinansierade skattesänkningar samtidigt som alla löften om utgiftshöjningar ska infrias. Och att en Högerregering som vanligt lämnar efter sig stora budgetunderskott och ökande statsskuld. Men det är bättre att låta dom själva föra den politiken och ta ansvar för den än att tvingas av andra att föra den politiken ändå och dessutom tvingas ta ansvar för den.

Låt Annie Lööf bestämma sig nu! Hon har själv valt.

Annie Lööf

Inga kommentarer: