torsdag 13 december 2018

Pessimism

» Atjo

Snörvel, snörvel, Ah, ahhh, ahhhhhh, ahhhhtschjjoooooooooooo! Just nu är det deprimerande på högsta nivå. Eder bloggare har åkt på en rejäl förkylning och den stora undringen just nu handlar om hur kroppen egentligen kan producera så mycket snor? Var hämtar den alla ingredienser ifrån? Människokroppen är egentligen fantastisk!

Förkyld
Funderar man över politiken i vårt fosterland så blir man inte mycket mer optimistiskt. Tydligen ska våra högt ärade Riksdagsledamöter rösta en andra gång om en blivande statsminister i morgon. Stefan Löfven, som är den som har förts fram för avrättning, är så övertygad om utgången att han åker till EU istället. Stefan Löfven tycker för övrigt att man egentligen borde rösta om Ulf Kristersson istället eftersom det ju är hans budget som den blivande regeringen ska jobba med. Fast ingen verkar vilja bli statsminister. Intresset för politiken är tydligen så lågt att partiledaren för Rikets tredje största parti har åkt på semester till Thailand över jul och nyår. Antagligen ska det ses som ett klart ställningstagande i frågan om Klimatkrisen från Jimmie Åkesson. Han instämmer i Kd:s Sara Skyttedals "Flyg mera".

Och i helgen ska "debattören" Katerina Janouch (välkänd för den i dag riksbekanta "Janousch-minareten" på Helsingborgs Rådhus från 1897) återigen demonstrera mot ansvarslös invandringspolitik och maktmissbruket bland svenska politiker. Hoppas hon inte hittar fler misstänkta minareter på gamla svenska byggnader.

Snörvel, snörvel, Ah, ahhh, ahhhhhh, ahhhhtschjjoooooooooooo!

Inga kommentarer: