söndag 23 december 2018

Grattis på födelsedagen

» Bara åsnan kvar

Nazityskland
I dag skulle man kunnat gratulera en invandrare som fyller 75 och lyckats bli framgångsrik i vårt samhälle. Hon fick uppehållstillstånd i Sverige som anknytningsärende sedan hon gift in sig i en annan familj bosatt i Sverige men som ursprungligen kommit till Sverige som arbetskraftsinvandrare. Förfäderna rekryterades till Sverige eftersom det inte fanns någon svensk kvar som kunde sköta jobbet. Efter detta har familjen ständigt tagit sig makar från andra länder. Själv är hon född på en kontinent och har redan som barn utvandrat till en annan kontinent. Men alltså sedan återvänt till Europa. Det är en invandrarnas framgångssaga. Ett bevis för att även invandrare kan bli "folkkära" bara dom får rätt förutsättningar. Och samtidigt ett bevis för att arvet från föräldrar inte ska drabba barnen.

Jag talar alltså om Drottning Silvia Sommerlath vars faders nazistiska arv INTE ska klistras på henne. En kvinna född i Tyskland men uppvuxen i Brasilien (många nazister försvann till Latinamerika efter kriget) men som sedan gift in sig i den från Frankrike importerade kungaätten Bernadotte. Detta sedan den sista svenska tronarvingen trillat av sin häst och dött i slaganfall på Kvidinge Hed här i vad som nu är Åstorps kommun. Karl August i sig var faktiskt själv adopterad från utlandet för att trygga tronföljden. Det står ett stort mycket malplacerat Monument i utkanten av Kvidinge samhälle för att minnas den historiska händelsen. För att fjäska in sig hos Napoleon importerades istället en av hans militärer till Sverige för att skapa en ny kungaätt.

Du ska ha grattis Silvia på 75-årsdagen. Det kostar att försöka se ung ut. Jag vill samtidigt passa på att gratulera alla andra pigga 75-åringar i Sverige. Ni är alla lika viktiga och lika mycket värda! Kartan visar hur vår drottnings födelseland Tyskland såg ut när hon föddes.

Så här i juletid tänkte jag istället stjäla några rader från Bengt Silfverstrand. En kort mening som förtjänar att tänka på:

- "Om vi tar bort judar, araber och flyktingar från julkrubban, så blir det bara en åsna kvar..."

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom val, inte avel

Inga kommentarer: