onsdag 26 december 2018

Mardröm?

» Migrän eller Sverigedumokraterna

När jag vaknade i morse kände jag direkt att det var migrän på gång. Nu börjar jag bli en gammal man och det innebär för min del att den rena huvudvärken är inte så farlig längre. Jag sänder regelbundet en medlidande tanke till de som har rejäla migränanfall där ljus eller ljud är en plåga. Jag är så tacksam för att jag inte är där längre. Egentligen är jag lyckligt lockad som inte haft värre migrän än vad jag har haft. I dag är det mest en lätt malande värk som går att leva med. Men, jag blir på så dåligt humör och blir så deprimerad att jag brukar försöka ta en pilla för mina nära och älskades skull. Dom ska ju stå ut med mig. Alltså har jag inte haft så stora besvär av det hela under dagen. Nu på kvällen börjar det återvända och jag börjar bli på dåligt humör, får yrselattacker osv. Och nu kan jag inte ta min pilla. De väldigt effektiva Koffazon-tabletterna (receptfria) är inte lämpliga att ta på kvällen om man vill kunna sova. Koffein är uppiggande (och urindrivande...)! Alltså får jag (och mina nära och kära) stå ut med dåligt humör. Och även ni läsare...

Migrän
Inte blir det bättre av att det idag är andra dagen utan morgontidning. Som läsoman ger detta svåra abstinensbesvär. Att läsa nättidningar är inte samma sak. Papperstidningar går inte att ersätta. Punkt!

Vad hittar jag då i Helsingborgs Dagblads nättidning för i dag? Jo, en artikel med rubriken: - "Året då SD tog makten – i Skåne"! En artikel som tyvärr berättar om hur Moderaterna i kommun efter kommun här nere i Skåne väljer samarbete med Sverigedumokraterna. I ett antal kommuner här nere i Skåne har Sverigedumokraterna släppts fram till maktens grytor genom samarbete med Moderaterna, och i några fall några andra partier. Men, en gemensam nämnare är just Moderaterna + Sverigedumokraterna.

Samtidigt berättar Svenska Dagbladet i sin nättidning för i dag: - "Planen: Så ska SD bygga det nya konservativa blocket"! Artikeln berättar om hur Moderaternas och Kristdemokraternas agerande just nu är precis enligt den Sverigedumokratiska planen. Att skapa ett Högerkonservativt nationalistiskt block med dessa tre partier. Jimmie Åkesson ligger just nu på en badstrand i militärdiktaturens¨Thailand och gnuggar händerna. Jag hoppas verkligen att han inte glömmer sonen som var hans argument för att flyga på badsemester till Thailand.

När man läst dessa båda artiklar vet man inte vilket som är värst, att ha migrän eller att fundera på den politiska framtiden. Låt oss bädda ner oss och i morgon vakna upp från denna mardröm. För att ni kära läsare också ska bli på dåligt humör så ligger båda dessa artiklar bakom en betalvägg!

Inga kommentarer: