tisdag 9 oktober 2018

Vad händer?

» Uffe, stackars Uffe

Moderaternas regeringsbildare Ulf Kristersson har i dag lämnat sin halvtidsrapport till sin moderata partikompis talman Andreas Norlén. Uffe har under den gångna veckan kommit fram till att Socialdemokraterna inte ställer upp på någon ny Decemberöverenskommelse. Det vill säga Socialdemokraterna har gjort klart att man kommer inte att ställa upp och rädda en Borgerlig regering skapad av de fyra Högerallianspartierna. Det är underligt att det tog Ulf Kristersson en hel vecka att komma underfund med att Socialdemokraterna efter att ha fått sparken av en koalition av Högeralliansen och Sverigedumokraterna skulle hjälpa Ulf Kristersson att skapa en ny egen regering.

Nu har Uffe fått gå över till plan B säger han! Vad det egentligen innebär vill inte Uffe berätta, mer än att det handlar om en Högeralliansregering utan stöd från Socialdemokraterna. Vad det i praktiken innebär är nog att Ulf Kristersson lyder råden från sina gamla kompisar som Carl Bildt, Lars Tobisson osv som gjort klart för Uffe att det nog är lika bra att bita i det sura äpplet och ge lite bete till Sverigedumokraterna så att dom stöttar upp en regering bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna. Sedan får Uffe hoppas att Centern och Liberalerna i varje fall inte röstar emot den regeringen.

Kort sagt, inget nytt. Uffe får fjäska för Jimmie Åkesson och vädja till Annie Lööf och Jan Björklund att inte sabba hans mål att bli statsminister. Så att han kan uppfylla sitt gamla löfte: - "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Ulf Kristerssons löfte

Inga kommentarer: