söndag 28 oktober 2018

Bilens dag - åk kollektivt istället

» Högerextremisterna slår till

Det är väl lite oklart hur många brevbomber som Cesar Sayoc hann skicka till Donald Trumps motståndare. Tyckte jag såg att senaste budet är 13 brevbomber. Cesar Sayoc var en fanatisk Donald Trump supporter långt ute på högerkanten. Hans bil var fullklistrad med Donald Trump support och hatbudskap mot motståndare till Donald Trump. Någon kommentar från Donald Du... f'låt Trump - "The greatest President of our lifetime" - om det faktum att det var en av hans fanatiska supportrar som låg bakom alla bomberna har jag dock inte sett. Det närmaste är väl hans utfall mot media som är så stygga mot honom och ett krav på en mer anständig ton i den politiska debatten.

Bara någon dag senare slog högerextremisten Robert Bowers till i Pittsburgh. Senaste budet är 11 döda när den judehatande Robert Bowers gick till attack mot synagogan Tree of Life. Tydligt är att Robert Bowers tillhör en grupp av högerextremister som drivs av ett våldsamt judehat. Han har uppenbarligen varit mycket aktiv på olika högerextrema sajter på nätet och spritt sitt judehat. Jag såg att Donald Trumps lösning är att alla är beväpnade och att det då hade funnits beväpnade vakter. Visst vore det uppfriskande med lite nya Tombstone med en revolverduell a la O.K. Corral lite då och då?

Älska din nästa

Vad som är den verklighet vi lever i är att hotet från våldsamma högerextremister är stort - både där och här. I allt fler länder tar hatande extremister makten. Politiker som bygger hela sin kampanj på att utpeka det som inte är precis som dom själva som ett hot och som man ska hata och utrota.

Inga kommentarer: