tisdag 30 oktober 2018

Rosenbad i behov av upprustning

» Det är dags att bestämma sig nu Annie

De svenska regeringsförhandlingarna drar ut på tiden. Något vi ska komma ihåg snarast har blivit regel och rutin i Europa på senare tid. Vi utmärker oss alltså inte på något sätt. Efter att Ulf Kristersson efter 14 dagar insåg att han inte skulle kunna få ihop det fick ju Stefan Löfven uppdraget. Efter ytterligare 14 dagar gav även Stefan Löfven upp. Initiativet är alltså tillbaka till talmannen Andreas Norlén som nu tydligen själv ska försöka övertala någon form av regeringskoalition att enas.

Annie Lööf
Den stora bromsklossen är faktiskt Centerpartiet och Annie Lööf. Hon har klart deklarerat att hon inte ställer upp och stödjer en Högeralliansregering som är beroende av stöd från Sverigedumokraterna. Alltså är det omöjligt för Ulf Kristersson att få ihop en majoritet. Hon har sedan deklarerat att hon inte ställer upp på en fortsatt regering med Socialdemokraterna. Alltså är det omöjligt för Stefan Löfven att få ihop en regering.

Fråga gärna Annie Lööf hur hon hade tänkt att det då skulle se ut? Om jag förstått Annie Lööf så anser hon att de fyra Högerallianspartierna ska bilda regering och sedan ska Socialdemokraterna efter att precis ha fått sparken av en union mellan Högeralliansen och Sverigedumokraterna och som riksdagens största parti lova att inte rösta emot den borgerliga regeringens förslag! Du är inte lite naiv Annie, eller hur hade du tänkt?

Annie Lööf har helt enkelt målat in sig i ett hörn. Hon måste nu antingen klä av sig i strumpesock och ta sig ut genom att trampa i det nymålade golvet eller också får hon klättra ut genom fönstret. För färgen kommer inte att torka innan hon svultit ihjäl. Det är alltså nu kommit till den punkt då Annie Lööf är tvungen att bryta ett löfte. Antingen accepterar hon en borgerlig regering med Ulf Kristersson som statsminister och som gör sig beroende av Sverigedumokraterna eller också accepterar hon någon form av koalition med Stefan Löfven som socialdemokratisk statsminister. Eller också får hon välja att svinga sig ut på en lian i form av att själv bilda en minoritetsregering som försöker överleva på hoppande majoriteter.

Du har inga andra alternativ nu Annie. Du får bestämma dig!

Inga kommentarer: