torsdag 25 oktober 2018

Senaste nytt från USA

» Högerterrorister slår till

Så har då uppenbarligen högerterrorn nått USA på riktigt. Minst 10 brevbomber har skickats till politiker eller andra som uppfattas som kritiska mot Donald Trump. Drabbade är allt från rena politiker som Hillary Clinton och Barack Obama (som ju är politiska motståndare), nyhetsmedia som CNN (som anses vara kritiska mot Trump), skådespelare som Robert de Niro (som yttrat sig kritisk mot Trump) eller miljardären George Soros (som bidragit med pengar till det Demokratiska partiet). Lyckligtvis hittades, än så länge, alla postade försändelser innan dom nådde sitt mål och hann explodera. FBI utreder det hela som terrorism i varje fall.

Donald Trump sänder ett fredsbudskap
Kolla gärna in det här klippet från Donald Trump när han uttalar sig om vad som hänt. Donald Trump tycker att den politiska debatten måste bli mogen. Det måste bli ett slut på grova beskyllningar och förolämpningar i debatten, att kalla politiska motståndare för olika tillmälen. Media måste sluta sprida lögner uppmanar Donald Trump!

Visst är det spännande att just dessa uppmaningar om att lugna ner sig i debatten och på social medier kommer från just Donald Trump. Jag har ett tips till Donald Trump - föregå med gott exempel! Om det är någon högt uppsatt politiker som gjort sig känd för just denna typ av övertramp i debatten så är det väl just Donald Trump. Kolla in hans Twitterflöde..

Jag håller med om det där om ett mer moget språk i den politiska debatten. Lyssna en gång till på Donald Trumps uppmaning. Undrar om det kan vara så att han har fått dåligt samvete?

Inga kommentarer: