torsdag 16 januari 2014

Slantar, vargar och tåg

Sven Tycker funderar på ekonomi: Jag ser att Socialdemokraterna inte riktigt litar på Anders Borg. Jag läser i Dagens Nyheter att man kallat Anders Borg till Finansutskottet för att förklara varför man från Finansdepartementet försöker hemlighålla de senaste prognoserna över det svenska budgetunderskottet och hur mycket statsskulden ska växa. I höstbudgeten gjordes en bedömning att underskottet skulle bli 1,5% av Bruttonationalprodukten. Men i en senare prognos från Ekonomistyrningsverket har underskottet vuxit rejält till 2,3% av BNP. Men Finansdepartementet har vägrat offentliggöra sina egna prognoser. - "Kan ha något att dölja" misstänker Socialdemokraternas Magdalena Andersson. DN har sökt Finansminister Anders Borg, men hans pressekreterare hänvisar till Anna Kinberg Batra, men hon håller sig undan. Anna Kinberg Batra är hon som är ökänd för sitt klavertramp: Stockholmare är smartare än lantisar.

Vargen
Vargjakten stoppas: Högeralliansregeringens eftergift till jägarlobbyn, som innebar en begränsning av antalet rovdjur (allt från varg och lo till havsörn), och som bland annat skulle inneburit en rejäl jakt på varg stoppas nu. Efter överklaganden från olika miljöorganisationer har nu Förvaltningsrätten beslutat att stoppa vargjakten. Jägarlobbyn, som Jägarförbundet, som sett fram emot en ny spännande jakt samtidigt som man på legal väg kunde eliminera en konkurrent om jaktviltet rasar. Enligt rykten gick Centerledaren Annie Lööf in på sin kammaren och grät en skvätt när hon insåg att hennes löfte till jägarlobbyn inte heller detta år kunde infrias.

Järnvägens framtid: SJ offentliggjorde i dag att man ska göra en rejäl satsning på sina SJ2000-tåg (det som förr hette X2000). Tågen ska helt byggas om och rustas upp för 3,5 miljarder, ett uppdrag som till stor del gått till ASEA (som väl en gång byggde tågen). Enligt SJ blir detta bättre än att köpa nytt eftersom tågen är byggda för ett svenskt klimat. Och det ligger kanske något i detta eftersom senare köp från Tyskland och andra ofta fått problem så fort det fallit 0,2 mm snö. Se Dagens Nyheter, SVT och SR bland annat. Fast uppriktigt sagt så verkar inte alla nöjde. Gamle Moderatledaren Ulf Adelsohn, som fick sparken som SJ-chef av Högerregeringen när han dristade sig till att kritisera samma Högerregerings järnvägspolitik, är inte nöjd. Han tycker att SJ borde köpa nytt istället.

För övrigt läser jag att Trafikverket har börjat dra öronen åt sig. Och man presenterar nu fem punkter för att få bättre kontroll över läget på spåren. Spännande är följande citat från Generaldirektör Gunnar Malm: - "Vi ska utvärdera om Trafikverket kan ta tillbaka besiktningsverksamheten som i dag utförs av entreprenörer." Inte illa, kanske ingen dum idé att besiktningen av spåren görs av myndigheten och inte det företag som lämnade billigaste anbudet. Kan vi hoppas att det är fler som inser det vansinniga i den extrema avreglering (och privatisering) av den svenska järnvägen som genomförts. Sverige har i dag Europas mest avreglerade järnväg - och kanske den sämst underhållna? Någon som inte kan se sambandet?

Inga kommentarer: