onsdag 8 januari 2014

Hacka mer på Knugahuset

För Sverige - i skamvrån: Vår Knug Carl Gustav Bernadotte och hans hustru Silvia Sommerlath vill inte åka till vårt Broderfolk i Norge för att den 17 maj fira landets 200-årsjubileum av den norska grundlagen. De svenska och danska Kungahusen har fått en speciell inbjudan, men i motsats till det danska Kungahuset vill Knugen och Silvia inte åka. Av ren princip hävdar man! Ett beslut som fått berättigad kritik från i stort sett alla håll. Och jag tror faktiskt att Knugahuset kommer att tvingas krypa till korset och kommer på något lämpligt att skylla på att det blev missförstånd. Jag har försökt att hitta något stöd för den rojalistiska ståndpunkten, men har misslyckats. Jag har sökt på rojalistiska sajter men där är tomt. De flesta verkar vara ytterst inaktiva och har inte uppdaterats på flera år. Som sagt, Knugens förolämpning mot Norge kommer att få tas tillbaka. De andra planer som fanns för den 17 maj kommer att få skrinläggas och Carl Gustaf och Silvia kommer att stå där dom ska stå och sköta sitt jobb med att le och vinka framför kamerorna på Karl Johan den 17 maj.

Göran Hägglund
Panikåtgärd från Högerregeringen del 1, skolan: Våra styrande politiker har börjat inse att den svenska skolan är på fel väg under Skoltalibanen Jan Björklund. Alltså måste något göras. I dag har därför de fyra partiledarna meddelat att man ska tillsätta en utredning i syfte att göra den svenska obligatoriska Grundskolan 10-årig! Detta ska ske genom att den s.k. "0:an" i Förskolan ska göras obligatorisk och istället förvandlas till "1:an" på Lågstadiet. Och Voilà, vi har en 10-årig grundskola "som alla andra länder har", som Fredrik Reinfeldt uttryckte det. Nu gör det inte så stor skillnad eftersom i stort sett alla 6-åriga barn redan går i 0:an. Och de flesta av de som inte går i 0:an går faktiskt redan i 1:an istället. Kd:s Göran Hägglund hade lite svårt att förklara hur han gått med på detta eftersom Kd:s stämma helt nyligen beslutade att INTE göra Grundskolan 10-årig! Kanske hade det varit bättre att se till att barngrupperna inte fortsätter att växa. Men istället har ju precis direktiven om högst 15 barn slopats. Men Göran Hägglund har en del han har svårt att förklara. Allt tidigare betyg är en annan skolfråga där Högeralliansen går åt motsatt håll än Kristdemokraterna. Det är inte lätt att vara minst och egentligen bara vara röstboskap. Fast det får han kanske inte heller vara i fortsättningen. Jag hörde att det bildats ett nytt Kristet parti som placerar sig rejält till höger om Kd. Nej till abort och homosexualitet verkar vara huvudingredienserna. Risken (chansen...) är att dom lyckas stjäla tillräckligt många röster för att kasta ut Kristdemokraterna ur Riksdagen.

Panikåtgärd från Högerregeringen del 2, tåg: Ett annat område där man från Högeralliansen insett att man ligger risigt till är järnvägstrafiken. Alltså kom det i dag besked om att man ska tillsätta en utredning om att bygga nya Stambanor från Stockholm till Göteborg och Malmö. Ja det lär inte bli inom min livstid! Någon gång efter 2025... Det är bara några veckor sedan samma politiker sade Nej till önskemål från Danmark och Norge att göra något åt järnvägen mellan København och Oslo, dvs Västkustbanan Malmö - Göteborg och vidare till Norge.

Lita aldrig på någon: Ett mejl från Umeås socialdemokratiska kommunalråd Lennart Holmlund till en reporter på Västerbottensnytt där han kallade honom "ungjävel" fick våldsam publicitet. Politiker som trampar i klaveret är populära ämnen att skriva om. Det räcker att läsa Sven Tycker för att regelbundet hitta bevis för detta. Men den här gången visade det sig att media, bloggar, twittrare och andra hade lite för brådis. Det visade sig nämligen att mejlet inte hade skickats från kommunalrådet utan var en förfalskning. Något som nog var lite snopet för en del. Förhoppningsvis är det samma förklaring till det mejl jag fick i julhelgen från en elev vid Danderyds Gymnasium. Jag tänker inte sprida snuskigheterna och dumheterna, men min första tanke var att undervisningen på gymnasiet i fina Danderyd har en del ytterligare att önska. Fast jag har lite tvivel om äktheten, för inte ens i Danderyd är dom väl så korkade att dom skickar dumheterna i eget namn?

Inga kommentarer: