tisdag 7 januari 2014

Förstatliga Järnvägen

Avreglering av järnvägen
Kräv Catharina Elmsäter-Svärds avgång: Folkpartiet och många andra kräver ett förstatligande av skolan. Och det är möjligt att en centralisering av skolan skulle vara bättre. Men något som det verkligen finns anledning att förstatliga är Järnvägen! I dag har det återigen hänt, en svår urspårning av ett tåg vid Stockholm. En urspårning som får mycket svåra konsekvenser för järnvägstrafiken under lång tid. En urspårning som inträffat på ett ställe där det gjorts upprepade anmärkningar med krav på reparationer. Reparationer och underhåll som inte blivit utförda! En representant för Facket SEKO kallade det hela för "Kalle Anka Järnväg" och pratade om hur man på Trafikverket sov en "Törnrosasömn". Medan antalet personer som arbetar med underhåll och reparationer har minskat så har antalet byråkrater på Trafikverket ökat. Anslagen till underhåll av det svenska järnvägsnätet har under många år varit på tok för lågt. Sverige ligger i en internationell jämförelse lågt. I årets nya budget SÄNKS anslaget. Trafikverkets byråkrater är uppenbarligen fullt upptagna med att köpa upp arbeten istället för att se till att utföra arbetet. Det att dags att inse att privatiseringen av järnvägsunderhållet är ett fiasko. Att ha en myndighet (Trafikverket) som ska ansvara för både järnvägar och vägar är ett fiasko. Gör om! Det är dags för vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd att avgå - NU! Läs mer hos SR, Aftonbladet, Dagens Nyheter och SVT.

Inför republik: Om det svenska Knugahuset gjort bort sig rejält genom att vägra åka till Norge för att delta i 200-årsfirandet av den Norska grundlagen så är det trots allt inget emot vad som just nu drabbar det Spanska kungahuset. Den spanska prinsessan Christina, dotter till Kung Juan Carlos, står nu anklagad för medhjälp till skattebrott och penningtvätt. Hon dras allt mer in i sin make Inaki Urdangarins mörka affärer.

Dagens moderata klavertramp: Det måste vara den Moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson som apropå en utredning som visat att hälften av alla fångar i våra fängelser lider av psykisk ohälsa tycker att detta är riktigt bra och målet med det hela. Maria Abrahamsson verkar tycka att syftet med att sätta brottslingar i fängelse är att dessa ska bli så psykiskt sjuka som möjligt. Vilket verkligen vore ett idealt förhållande när fångarna en dag ska släppas ut? En stor del av de som döms för brott mår dåligt. Ofta är det den psykiska dåliga hälsan som är just orsak till brottsligheten. Målet måste väl då vara att dom tills dom släpps ut ska ha blivit "friska" så att dom inte fortsätter med brottslighet. Men sån't begriper uppenbarligen inte Moderata riksdagsledamöter i jakten på väljarna. Snälla Maria tänk ett par gånger till innan du Twittrar! Det är inte första gången hon trampar i klaveret i jakten på kortsiktiga och klatschiga uttalanden.

Inga kommentarer: