onsdag 29 januari 2014

Amnesty trampar i klaveret

Amnesty International
Dagens klavertramp: Det måste vara det förslag som dykt upp på Amnestys centrala kontor i London som ska innebära att Amnesty ska arbeta för en "legalisering" av prostitution. Vad är det för intelligensbefriad klåpare som tänkt till här? Det svenska systemet där man kriminaliserat köparen och officiellt ska försöka hjälpa den som utnyttjas tycker jag är ett alldeles utmärkt system. Men någonstans på Amnesty finns det uppenbarligen de som inte tänker. Själv kommer jag att allvarligt överväga om jag skall stanna kvar som medlem i Amnesty om detta går igenom. Men, än så länge är det alltså bara ett förslag som inte godkänts och Amnesty som organisation ska kanske inte dömas - än!

Dagens sämsta affärsidé: Det måste verkligen vara den i dagarna så omdiskuterade sladdersajten Lexbase där man ska kunna se var brottslingarna bor. På en karta är det alltså utmärkt adressen som finns i domen. Förutom det direkt förkastliga i hela idén som sådan så visar den dessutom inte aktuella uppgifter. Vilket gör att helt oskyldiga människor också utpekas som brottslingar. Affärsidén är ju att man sedan ska betala för att få ut domen. Men de flesta nyfikna som går in (som er bloggare...) kommer ju bara att kolla i vilka hus "det bor brottslingar". Vilket alltså inte ens är korrekta uppgifter. Jag kan till min glädje konstatera att när jag vid skrivögonblicket ska kontrollera länken så fungerar den inte. Kan det vara så att man redan lagt ner? Eller handlar det helt enkelt om överbelastning! Se här bland annat. Affärsidén är VIDRIG!

Dagens pinsamhet: Det måste vara när jag såg Fredrik Reinfeldt försöka förklara i SVT den undersökning som visar att svenska folket är på väg att förlora förtroendet för Moderaterna när det gäller att sköta ekonomin. Enligt den undersökning SVT nu gjort är i dag förtroendet lika stort för Moderaterna som för Socialdemokraterna. Och detta är det område där man tidigare haft ett stort övertag. Men att se Fredrik Reinfeldt försöka kommentera detta var direkt pinsamt. Den annars så självsäkre Moderaten vågade inte ens titta tittarna i ögonen utan tittade ner på sina skor och lät mycket osäker. Dessutom hänvisade han till att det var andra siffror i den undersökning som Svenska Dagbladet publicerad för några dagar sedan och som jag skrev om i söndags. En undersökning som visade att förtroendet för Moderaterna inom samtliga de 25 områden som undersökts var klart sämre i dag än vid samma tid inför förra valet. Fast det sade den stackarn inte ett ljud om! Läs även om undersökningen i Dagens Nyheter. Jag tror vår kära Fredrik börjar bli orolig och i stort sett har gett upp.

Kärnkraften igen: Jag ser att Oskarshamns äldsta aggregat återigen fått stoppas pga teknisk problem. Nu verkar man till och med i Oskarshamn börja tala om att det snart är dags för att skrota först detta aggregat och sedan även de andra så småningom. Det är något man skulle börjat fundera på för ett antal 10-tal år sedan.

Inga kommentarer: