tisdag 30 juli 2013

Många som bör skämmas

Skånsk sjukvård: I går kunde SVT berätta mer om krisen i den Skånska sjukvården. I den mastodontkoloss som skapats genom att administrativt slå ihop Lunds Universitetssjukhus (LUS) och Malmö Allmänna Sjukhus (MAS) till en bamse vid namn Skånes Universitets Sjukhus (SUS) är krisen akut. Man vill inte anslå pengar i tillräcklig omfattning så under en mycket lång tid har det gällt anställningsstopp. Personal som slutar ersätts alltså inte. Och när nu semestrarna kommer räcker personalen verkligen inte till. Nu berättar Sydnytt att man tvingas prioritera mellan de prioriterade sjukfallen. Men om de ansvariga får säga sitt så är det inga problem. I dagens Helsingborgs Dagblad skriver det Kristdemokratiska regionrådet Birgitta Södertun under rubriken Patientsäkerheten är inte i fara just detta. Undrar om de patienter som det fastslagits har dött pga bristande platser på sjukhusen håller med uppe i himlen? Men än så länge har man inte från femklövern som styr velat erkänna några problem. Det viktigaste är att hålla skatten nere. Lite svinn på sjukhusen får man väl räkna med bara vi slipper betala skatter!

Säg Nej till Sverigedemokraterna
Den Moderata / Sverigedemokratiska alliansen: I ett mycket uppmärksammat debattinlägg i Hallandsposten med rubriken Reinfeldt förkastar demokratins principer går den Moderata lokalpolitikern Jerzy Golovkin tillsammans med två Sverigedemokratiska vänner till storms mot Fredrik Reinfeldts löfte om att han efter valet inte har för avsikt att göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Får de Rödgröna partierna fler mandat än Högeralliansen så är det helt enkelt de Rödgröna partiernas ansvar att bilda regering. De tre, alla med rötterna i gamla Östeuropa, tycker att detta är ett brott mot demokratin och mot folkets röster. Och dom drar paralleller till kommunismen. Jag antar att Jerzy hade skrivit samma debattartikel tillsammans med två kommunister om det istället hade varit Kommunistiska Partiet som Fredrik Reinfeldt förklarat sig inte vilja bli beroende av. Vad det i verkligheten handlar om är att Jerzy tillhör den Främlingsfientliga och Rasistiska ådran inom Moderaterna. Enligt Jerzy omfattar denna mer än 50% av de Moderata väljarna. Och man har ju i varje fall tyst stöd av vår Utvisningsminister Tobias Billström! Se även i Svenska Dagbladet, Metro, Expressen mm.

Effekten av Tobias politik: Hassan är en av dessa som drabbas av hårda regler och paragrafrytteri. En rar och trevlig påg som om han fått stanna i vårt land hade kunnat göra mycket nytta för det svenska samhället. Men, paragrafer är till för att följas. Här ska inte finnas några undantag.

Jag gör väl som jag vill: Har man gott om pengar har man också rätt att ställa krav och göra som man vill. I varje fall verkar Percy Nilsson i Moderatghettot Vellinge tycka det. Han har tydligen tidigare lyckats få Hemglass att låta bli att spela sin trudelutt just på Hans Gata. Men när en sommarvikarie som körde inte visste om detta löfte så råkade hon illa ut. Det blev borrmaskin och punka! Fast Percy vågar tydligen i efterhand inte ens stå för vad han gjort. Läst i Sydsvenskan.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Den stora bristen i konflikten mellan Israel och Palestina är Israels oförsonliga prat om sin säkerhet. Samtidigt motarbetar man all utveckling i de palestinska områdena och hindrar i den mån man kan bistånd utifrån. Det framstår väl rätt klart att Israel även denna gång kommer att kräva mer än man har rätt till och därmed grusar allt hopp även denna gång. Min respekt för demokratin Israel är låg, man påstår sej vara en judisk stat och det trots alla icke judar med israeliskt pass. En demokrati skall väl ha religionsfrihet - på den berömda 'marken' - inte bara som retorik

Janne

Sven Tycker sa...

Jo, det finns stora grupper inom Israel som inte vill ha någon form av överenskommelse med palestinierna. Men vi ska erkänna att det också finns palestinska grupper som inte heller vill acceptera någon överenskommelse med Israel som innebär att det finns någon stat Israel. Och tyvärr är det så att allt för många sätter likhetstecken med Israelkritik och antisemitism.