torsdag 25 juli 2013

Vattenfallet

De nya moderaterna
Alltid något positivt: Vattenfalls förluster på sina europeiska äventyr motsvarar kostnaden för att bygga ett helt nytt kärnkraftverk, som ju Folkpartiet går och hoppas att dom ju ska göra. Så det är väl alltid något positivt med de bortkastade pengarna i Nordsjön. Vi slipper kanske mer kärnkraft!

Ansvariga politiker ljuger: För övrigt verkar numera ansvarig minister, moderaten Peter Norman som är Finansmarknadsminister, ha lite svårt för sanningen. Först hävdade han att han inte alls var informerad om uppdelningen av Vattenfall. Men sedan styrelseordföranden i Vattenfall, Lars G Nordström, envisats med att påpeka att han hade informerat ägarna om planerna för flera månader sedan så fick Peter Norman erkänna att det hade dom kanske sagt.

Är Ryanair seriösa? Både Aftonbladet och Expressen rapporterar i dag om ett nytt fall som visar att Ryanair inte är seriösa. Det handlar om ett 100-tal svenska resenärer som blivit strandsatta i Venedig. Flygningen blev inställd pga dåligt väder i går, och nästa flygning som erbjuds är 10 dagar senare! Ska man vara billig måste man ju faktiskt spara in på något. Det handlar om flygplanen, dessa utnyttjas till bristningsgränsen och det innebär att det inte finns någon reservkapacitet om något händer. Det handlar om att dra in på service. Det handlar om att utnyttja personalen till max, alltså stopp för all facklig verksamhet till exempel. Och det handlar om att flyga från "billiga" flygplatser där man förhandlat till sig rabatter så att flygplatserna inte får sina kostnader täckta. Ryanair är inte ett seriöst serviceföretag. Men den som väljer att flyga med dom får skylla sig själv. Bojkotta Ryanair!

Lars Ohlys snoppogram: Och sedan är det väl ingen som missat att förre Vänsterledaren Lars Ohly är en manlig individ. I varje fall om man har riktigt snuskig fantasi så kan man ana en sådan på den bild som Lars Ohly lade ut för att visa sin nya tatuering. Själv är jag mest upprörd över att den gode Lasse varit så korkad att han tatuerat sig. Någon snopp hade jag aldrig sett eftersom jag saknar den snuskiga fantasi som krävs för att kunna se denna i mörkret. Men snuskhumrar är vi ju alla - nästan!

Dom borde göra det försiktigt: En som tydligen däremot inte är en snuskhummer är den danska dam i Roskilde som ringde polisen mitt i natten för att anmäla ett misstänkt inbrott hos grannen. När polisen strax efter kom visade det sig att det inte alls var ett inbrott på gång. Det var ett igelkottspar som förlustade sig i en buske. För den som hört två igelkottar förlusta sig så låter det faktiskt inte orimligt. Det LÅTER! Man kan tycka att igelkottar skulle vara mycket försiktiga och klara av akten snabbt. Men icke, sade Nicke Igelkott. Det är långa och livliga akter.

Lägst skatt, men...: Inspektionen för vård och omsorg riktar allvarlig kritik mot förlossningsvården vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö. Det är brist på rätt utbildad personal och otillräckliga vårdplatser i en så stor omfattning att vårdsäkerheten hotas. Men när en ansvarig moderatpolitiker, Regionrådet Pontus Lindgren, uttalar sig i TV så råder det ingen brist på resurser i varje fall. Det handlar bara om planeringen. Tydligen ska personalen inte bli sjuka, ha semester eller vara lediga av någon annan anledning. Om inget sådant händer så räcker personalen - kanske! Men en moderatpolitiker kan naturligtvis inte erkänna att det anställningsstopp som gällt sedan länge kan skapa problem. Det skulle ju vara att erkänna att man anslår för lite pengar. Men skatten lyckas man ju hålla låg i varje fall. Och lite svinn bland patienterna får man väl räkna med verkar man från femklövern resonera som.

Inga kommentarer: