fredag 12 juli 2013

Medveten politik

Höjd hyra: Sedan reglerna för andrahandsuthyrning ändrades nyligen av Högeralliansen och det gjorde det möjligt att ta ut en högre andrahandshyra än tidigare så har just andrahandshyrorna stigit rejält och antalet lägenheter som gjorts tillgängliga för uthyrning i andra hand har ökat. Och det var väl precis vad man hade förväntat sig. Samma dag hör jag att antalet utannonserade bostadsrätter har minskat och priserna har också gått ner. Man kan undra om det finns något samband mellan dessa båda nyheter som publiceras samma dag. Kan det vara så att många fler låter bli att sälja sin bostadsrätt och istället hyr ut den när man kan få kostnaderna betalda - med ränta och lite vinst?

Säg Nej till Sverigedemokraterna
SD ej utlandsfientliga: Jag såg en liten notis som berättade att det partis supportrar som åt mest utländsk mat var de Sverigedemokratiska supportrarna. Jag får alltså ta tillbaka mina tankar om SD som utlandsfientliga. SD:s supportrar föredrar tydligen mer än alla andra icke-svenska produkter istället för den inhemska produktionen. Men observera att det handlar om matvaror, inte människor. När det gäller människor har man inte alls samma liberala och positiva syn på import eller invandring. Det är ju skillnad på folk och annat! I varje för Sverigedemokrater.

Riksbankens fiasko: Riksbankens huvudsakliga uppgift med sin ekonomiska politik är att hålla den svenska inflationen på 2%, i ett intervall mellan 1-3%. Hur lyckas man då med detta? Jo, uselt! Den svenska inflationstakten ligger sedan länge på minus. I juni var den -0,1%, i maj var den -0,2%. Vi har alltså ingen inflation, vi har formellt en deflation. Den politik som Riksbanken för har totalt misslyckats. En effekt är att arbetslösheten istället blir högre.

Apropå skolk: Med tanke på alla svenska skolelever som skolkar från den skolutbildning som erbjuds (se gårdagen) så kanske att lyssna på 16-åriga pakistanskan Malala Yousafzai som i dag höll tal i FN vore en god idé. Det var Malala Yousafzai som förra årets sköts i huvudet av extremister som inte tyckte att flickor skulle gå i skolan. När ni skolkar, tänk på att ni är lyckligt lottade - trots allt! Malala Yousafzai kan gå långt, om hon inte missbrukas.

Inga kommentarer: