torsdag 11 juli 2013

Fjollträsk - fiffelträsk

Svarta pengar till det Svarta laget: I början förnekade AIK att dom fått pengar från fiffelföretaget Skyddsteknik som var kopplat till det stora bedrägeriföretaget Panaxia - som var AIK:s huvudsponsor och Thomas Gravius som dömts till 2 års fängelse för bedrägerierna satt också i AIK:s styrelse. Men nu verkar man erkänna det hela. 12 miljoner kronor har betalts ut från Skyddsteknik till AIK. Pengar som AIK nu riskerar att få betala tillbaka eftersom pengarna var brottsliga pengar. SR och SR.

Skolk: Antalet gymnasieelever som skolkar och får sitt studiestöd ökar. Under det senaste läsåret var det sammanlagt 6,2% av eleverna som fick sitt studiestöd indraget. Totalt 21.422 elever enligt CSN. Ökningen har varit från 4,4% till 5,5% och nu 6.2% de senaste åren. Det är vanligare att pojkar "drabbas" än flickor, nästan 2/3 är pojkar. Och det är vanligare på Friskolor än på Allmänna kommunala skolor. Det är också klart att det är vanligare på yrkesförberedande utbildningar än på högskoleförberedande. Vad tänker ni på grabbar? Se även SVT.

Svinen har vaknat: Och så ser jag att damfotbollens EM-turnering väckt upp ett antal verkliga svin. På Twitter har det dykt upp en hel del riktigt vidriga kommentarer från ett antal herrar som uppenbarligen bara använder sin hjärna till att fylla ut tomrummet innanför pannbenet. Som manlig individ skäms jag för att det uppenbarligen finns manliga individer totalt utan vett. Min gissning är att detta är ungefär samma svin som kommer med rasistiska kommentarer. Se Metro och Metro och Aftonbladet och Expressen.

För övrigt blir det en kort blogg i dag pga migrän.

Inga kommentarer: