torsdag 18 juli 2013

Om Tobias Billström bland annat

Tobias Billström: Enligt Sveriges Radio verkar det kunna vara på gång en lösning för i varje fall en del av de tolkar som den svenska militären utnyttjat i Afghanistan. En utredning verkar kunna föreslå att i varje fall en del av dom kan få komma till Sverige som kvotflyktingar. Men SVT verkar inte lika optimistiska. De flesta länder som ställt upp på den amerikanska sidan i kriget i Afghanistan verkar ha löst säkerheten för de tolkar och liknande som arbetat för "fienden" och därför känner sig hotade. Men för Sverige verkar det vara ett stort problem. Ansvarig minister, moderaten Tobias Billström, som ju är en paragrafryttare av rang tycker att regler är till för att följas. Dvs ska man söka asyl i Sverige ska man göra detta i Sverige, inte från sitt hemland, dvs Afghanistan. Ska dom söka asyl i Sverige ska dom alltså först ta sig illegalt till Sverige - utan att passera något annat EU-land. För passerar dom andra länder och råkar bli registrerade där så ska dom enligt Dublin-förordningen omedelbart återsändas dit från Sverige om dom sedan lyckas ta sig till Sverige. Jag vidhåller vad jag skrivit tidigare. Jag tror faktiskt att frågan kommer att lösas. Tobias Billström kommer på ett eller annat sätt att bli överkörd. Om inte annat genom att den svenska militären helt enkelt tar tolkarna med sig till Sverige när dom flyger hem. Och sedan finns dom ju i Sverige och kan söka asyl här.

Tobias Billström 2: Och på tal om Tobbe Moderat så blev det ganska tyst om hans ekonomiskt tvivelaktiga affärer. Han verkar ha ärvt lite av Calle Str... f'låt Bildts teflonlager. Medan andra nyvalda regeringsledamöter fick gå ganska snabbt igen sedan det avslöjats deras fusk med t.ex. TV-licensen så slapp Tobbe Moderat någon skandal trots många års licensfusk. Och nu senast det blev ganska snabbt tyst om hans, troligtvis lönsamma, affär att köpa närmare 70.000 aktier i det krisande gruvbolaget Northland Resources strax före att den svenska Staten räddade bolaget.

Olika syn på demokrati: Under rubriken "Snowden är ingen frihetshjälte" går författaren (och högerpolitikern) Mario Vargas Llosa till angrepp mot Edward Snowden (och även Julian Assange). Dom är ju bara förrädare mot den stora idolen USA. Snowden har blivit en idol för, som han uttrycker det "den frivola proggvänstern". Han har inte alls avslöjat sanningen utan han har bara brutit sitt sekretessavtal med den stat han arbetat för. Mario Vargas Llosa står i dag för en klart nyliberal politik och ställde för några år sedan upp som presidentkandidat i Peru för högerpartiet Frente Democrático.

Olika mål: Under rubriken "Applåder och protester efter grekiskt krispaket" berättar Privata Affärer att mottagandet av det senaste krispaketet i Grekland är varierat. Tyskland är nöjda och grekerna är missnöjda! Men det är alltså tyskarna som bestämmer.

Inga kommentarer: