torsdag 31 januari 2013

Dagens bästa

Dagens sensation: Fredrik Reinfeldt fick lite bekymmer när Överbefälhavaren Sverker Göranson ville ha mer pengar till Krigsmakten och därför berättade att om Ryssland plötsligt bestämde sig för att invadera just Sverige så skulle vi bara kunna hålla emot i en vecka. Att sannolikheten för att Ryssland helt plötsligt skulle välja att invadera just Sverige (och det alltså inte brutit ut ett rent allmänt krig i området) är mindre än att Sverige skulle träffas av en stor meteor från himlen var ovidkommande. Fredrik Reinfeldt verkar vara den enda som inser att det hela naturligtvis var en myndighetschef som ville ha mer pengar. Fredrik Reinfeldt sade att det handlade om ett "särintresse" som andra. Men det skulle han inte ha gjort. Upprördheten blev stor hos alla, från övriga Moderater till Socialdemokraterna. Men, sensation, jag tycker faktiskt att Fredrik Reinfeldt har helt rätt och skäms över attackerna från de som kallar sig vänster. Överbefälhavaren är väl inget annat särintresse än någon annan myndighetschef som vill ha mer pengar. Heja Fredrik!

Dagens skandal: 2006 var ca 84.000 arbetslösa tvingade att leva på socialbidrag. Sedan dess har A-kassan gröpts ur och försämrats och till 2011 hade siffran ökat till 152.000 arbetslösa hänvisade till socialbidrag för att få mat på bordet. På tre år har antalet arbetslösa som inte får någon A-kassa tredubblats och det handlar i dag om 152.000. Och detta är helt enligt en medveten politik från dagens styrande Högerpolitiker. Dom anser nämligen att den som är arbetslös är detta pga lathet. Och hen kommer inte att skaffa ett jobb om hen inte straffas rejält för sin arbetslöshet. Att antalet arbetslösa är mycket högre än antalet lediga jobb har ingen betydelse. Arbetslösa är egentligen arbetsslöa och ska sättas åt - allt enligt Anders Borgs princip.

Bankerna
Dagens ilska: Det är extra försenad julafton för de svenska storbankerna och deras ägare. Försämrad service till kunderna, obefintliga räntor på bankkontona samtidigt som ränteskillnaden mellan inlåningsränta och utlåningsränta har ökat har gett effekt. Lägg till detta att Anders Borg sänker bolagsskatten så att bankerna får till skänks ytterligare hundratals miljoner kronor från oss andra skattebetalare. Bankerna får många sköna miljarder att dela ut till sina ägare. Swedbank höjer för tredje året i rad sin utdelning, denna gång nästan en fördubbling och delar nu ut 75% av sin rekordvinst. Och Anders Borg som tidigare kaxigt sagt till bankerna att vara försiktiga med vinstutdelningen har plötsligt inte ett knyst att säga. Men sjuka och arbetslösa får fortsätta att suga på tummen. Att skämmas? Icke sade Nicke! Den ekonomiska makten är i dag allierad med den politiska makten! Swedbank utdelningsfest och bankfest.

Dagens varning: Det går åt skogen för svensk ekonomi. Svensk ekonomi krymper och vi är på väg att få recession varnar Konjunkturinstitutet. Men Anders Borgs besparingshysteri fortsätter och hans stora budgetsatsningen handlar istället om att skänka ägarna till svenska storbolag många sköna miljarder genom att sänka bolagsskatten. Och dom pengarna kommer INTE att sätta fart på konsumtionen.

Dagens dumhet: Amatörboxningen är på väg att avskaffa det obligatoriska huvudskyddet och ska samtidigt ge extra poäng om man slår sin motståndare medvetslös. Bakom beslutet måste stå ett antal f.d. boxare - med hjärnskador. Goodbye!

Dagens skratt: En ny bok av amerikanen Tom DeWeese som heter Agenda 21 - And how to stop it, har släppts och den avslöjar att hela miljörörelsen inte är något annat än ett kommunistiskt trick för att störta kapitalismen och begränsa vår frihet. Visst är det skönt när någon äntligen vågar prata ur skägget. Men man blir inte förvånad, Jag läste att affärstidningen Veckans Affärer ska skära ner till utgivning varannan vecka. Och en kommentar till detta gick ut på att det inte gjorde något eftersom VA ändå bara var ett språkrör för Miljöpartiet. Och ser man världen på det viset så är det inget som förvånar. Jag läser VA ibland, och med min utgångspunkt, att beskylla tidningen för att vara ett språkrör för Miljöpartiet, säger mer om den som gör kommentaren än om VA.

Inga kommentarer: