torsdag 3 januari 2013

Om hotet från höger

Enligt en rapport från Hanaholmens Kulturcentrum i Finland och tidskriften Expo ökar det högerextrema våldet i Finland. Kopplingarna mellan högerextremister i Finland och Sverige stärks. I Tyskland har det nyligen avslöjats att ett stort antal mord i Tyskland under en följd av år hade utförts av en nynazistisk och rasistisk organisation som man inte känt till. I flera f.d. Östeuropeiska länder växer rasistiska och fascistiska organisationer. I helgen framkom att ett uppmärksammat mord i USA då en kvinna knuffat ner en man framför ett tunnelbanetåg hade rasistiska motiv. I Norge hade vi Anders Behring Breivik som drevs av högerextremism och rasism. I Sverige har vi haft Lasermannen John Ausonius och senare Peter Mangs som drivna av rasistiska tankar gav sig ut i Stockholm och Malmö och sköt ihjäl helt oskyldiga människor. Och vi kan se på rapporter hur högerextremister och rasister terroriserat journalister som haft fel åsikt enligt deras sjuka sätt att se på verkligheten. Vi har haft svenska riksdagsledamöter från ett speciellt parti ute på högerkanten som lätt berusade beväpnat sig med järnrör för att göra upp med oliktänkande. Det är från dessa grupper som hoten mot vår säkerhet kommer.

Stoppa Sverigedemorkraterna
Sverigedemokrater som trampar i klaveret har vi blivit vänjda vid. Partiet har under alla sina år lockat till sig supportrar med den ena sjuka idén efter den andra. Och när dom sedan via de källor som sprids inom partiet och närstående grupper översköljs med lögnaktig och felaktig information så är det inte så underligt om sjuka tankar sprids. Skulle man samla in alla klavertrampen och övertrampen på ett ställe så skulle man nog få ihop något varje dag. En av de senaste läser vi om i Expressen där SD:s fullmäktigeledamot i Älmhult Annika Rydh tycker att muslimer ska förbjudas föda barn. Dom föder ju så många barn att dom inom några år kommer att ta över världen. Det sjuka är att hela denna sjuka idé bygger på förfalskad statistik. Muslimer föder inte exceptionellt många barn. Däremot föder fattiga människor många fler barn. Fattiga muslimer som flyttar till Sverige föder inte fler barn sedan dom kommit in i det svenska samhället än vad andra svenska familjer föder. Det finns vissa små grupper som skaffar exceptionellt många barn. Det kan vara muslimer, kristna, judar och andra. Men Annika Rydhs sjuka idéer bygger på förfalskad statistik. Men det gör ju stora delar av hela Sverigedemokraternas ideologi, så det är inget underligt med det. För övrigt skäms jag just nu över att ha delar av mina rötter från Älmhult.

Enligt en mängd forskare så visar analyser att det som kallas "småfeta" (som jag själv hellre vill använda ord som mullig eller kramgo om) har större chans att överleva länge jämfört med smala människor. Det är först de som är kraftigt överviktiga som riskerar att dö i förtid. Lätt överviktiga lever längre än smala eller normalviktiga. Det är helt enkelt inte den lätta övervikten som är farlig. Det farliga är att äta onyttig skräpmat och att inte motionera. Sedan kvittar det om du bantar. Dvs, ät nyttig mat och rör på dig, men strunta i bantningstipsen. Fram för ett rundare kroppsideal!

Och så till de riktigt dåliga nyheterna. Jag läser att uppskattningsvis 120 miljoner EU-medborgare lever under den europeiska fattigdomsgränsen. I Grekland är Röda Korset på väg att gå i konkurs. I allt fler EU-länder har Röda Korset tvingats att helt eller till större delen koncentrera sina insatser på hjälp i det egna landet. Den ekonomiska krisen är svår, och den försämras många gånger ytterligare av den nedskärningspolitik som förs för att rädda banker och investeringar. Detta sker medan samtidigt börserna går mer upp än ner.

Inga kommentarer: