söndag 27 januari 2013

Polishatet mot Olof Palme

Spekulationerna om Palmemordet har tagit ny fart. I Aftonbladet i dag berättas om ännu ett vittnesmål som pekar mot ett s.k. polisspår. Det handlar om en man som uppges vara affärsman och vapenexpert som vid den här tidpunkten var bekant med flera poliser som delade hans starka motvilja mot Olof Palme. Han uppger att han erbjudits pengar av en av dessa polismän för att skjuta Olof Palme, men tackat nej. Han uppger också att han berättat om detta för Polisen, men som så många andra som vittnat mot poliser så anser han att han bemötts med ointresse. Han är en av väldigt många som vittnat om polisplaner, palmehatande poliser, poliser som jublat efter mordet och poliser som uppträtt konstigt i samband med mordet. Fast från utredande kollegor har intresset för att verkligen gå till botten med dessa spår varit lågt. Man har katalogiserat dessa vittnesmål under mappen "knäppgökar" bland alla andra knäppgökar som vittnat om allt från marsmänniskor till självmord. Det är iskallt enligt polisen!

I Dagens Nyheter skriver Inga-Britt Ahlenius om en hemlig motståndsrörelse som existerat under många årtionden för att kunna aktiveras om Sverige skulle ockuperas. De s.k. Stay behind-rörelserna har funnits i olika skepnader i många Europeiska länder. Inom dessa grupper fanns en stark rädsla för vad Olof Palme kunde göra.

Sätt stoppö för rasismen
Det bästa argumentet mot rasistpacket inom Sverigedemokraterna och andra ljusskygga grupper ute på högerkanten är verkligheten och sanningen. Jag såg att en Researchgrupp "roat" sig med att skanna av namnen på alla som dömts till fängelse i Sverige under de senaste 4 åren. Och om man skulle tro på rasistpacket så är ju våra fängelser fulla med kriminella muslimer eftersom dom uppenbarligen är kriminella av födseln. Men när man tittar på namnen så heter dom Johansson, Andersson, Karlsson, Nilsson, Eriksson, Persson osv. Dom heter Mikael, Peter, Lars, Daniel, Anders, Jan, Andreas, Per, Johan och Thomas. Det här var de 6 vanligaste efternamnen och de 10 vanligaste förnamnen. Tittar man på listan så kommer faktiskt Mohamed på 27:e plats. Och då ska vi ha i åtanke, som en arbetskamrat till mig sade, (han heter Mohammed) att minst en av sönerna i familjen alltid döps till Mohammed. I en annan lista kan vi se de vanligaste namnen i våldtäktsmål. Tio i topp är Andreas, Mikael, Daniel, Robert, Stefan, Sebastian, Marcus, Jimmy, Jan och Magnus. Här hittar vi Ahmed på 35:e plats ihop med Kim och Kent. Kanske är det dags för rasistpacket att kontrollera innan dom sprider sina fördomar.

Och när vi nu ändå är inne på namnstatistik så har det ju från rasistpacket ibland hävdats att dom där muslimerna kommer hit i massor och tar över vårt samhälle genom att föda en massa barn. Och enligt någon myt så skulle Mohamed vara det vanligaste namnet i dag på nyfödda barn. Så kanske är SCB:s statistik intressant. Och den visar att 2012 hamnade Mohamed på 54:e plats i popularitetsligan bland pojknamnen. Gå och dra en gammal filt över er och håll tyst!

Slutligen börjar jag undra över om jag misstagit mig på Stefan Löfven? I varje fall har han stigit lite i aktning hos mig. Detta sedan han tydligen fått hård kritik från Moderaterna som uppger att man är besvikna på Socialdemokratins "förnyelse". Om Moderaterna är missnöjda så kan det ju inte vara helt fel!

Inga kommentarer: