tisdag 6 november 2012

Om att trampa i klaveret

Ett av den gångna veckans större klavertramp står väl Borgholms kommun för. Den skola som öppnats för en grupp flyktingbarn skiljer sig från alla andra skolor i landet. Man serverar nämligen inte någon skollunch! Motivet för att just denna skola inte skulle servera skollunch som alla andra skolor i Sverige gör var att föräldrarna ju får bistånd till sitt uppehälle, och i detta (mycket låga) belopp ingår ju även kostnaden för mat. Alltså skulle familjerna bli överkompenserade. När företrädare för Borgholms kommun sedan skulle vidareutveckla sin ståndpunkt dök det upp ett antal ännu värre argument som riktigt dröp av rasism. Jag gissar att barn till föräldrar som får Försörjningsstöd t.ex. inte heller får äta skollunch i Borgholm. Dom blir ju då också överkompenserade. Nu insåg till slut Borgholms kommun att man växlat in på ett nedlagt stickspår och efter kritik från i stort sett alla har man enligt senaste uppgifter ändrat sitt beslut. Men Borgholms kommun har för lång tid fått en rejäl prick på sitt anseende, en prick som nog kostar mer än skollunchen skulle kostat.

Försämringskassan
Jag ser att Moderaterna är kritiska mot att Försäkringskassan informerar om sina förmåner. Enligt Moderaternas livsfilosofi är det bättre om våra medborgare inte får information om vilka förmåner som finns. Jag väntar nu bara på att se samma Moderater kritisera Skatteverket för deras reklam för RUT-avdraget? För övrigt tycker jag att Försäkringskassans reklam numera är USEL och TRAMSIG. Tacka vet jag den gamla klassiska Hoa Hoa reklamen för Föräldrapenningen. DET var lyckad samhällsinformation!

Och när vi nu är inne på Försäkringskassan så berättade jag ju i går om min gamla "arbetskollega" på Försäkringskassan, Bo-Anders Thornberg. Han gick och blev kommunalråd i Hässleholm för moderaterna medan jag själv blev handledare på Migrationsverket. Men sedan slutade han som kommunalråd och började istället pyssla lite med sina tre olika egna företag. Och nu har han blivit ordentligt omskriven i media sedan han plockar ut en rejäl politikerpension efter att han slutat som kommunalråd. Samtidigt som han plockar ut rejäla summor pengar från sina företag. Dock inte som lön för då hade ju pensionen reducerats. Nu har den stackaren till och med blivit polisanmäld. Stackars Bo-Anders! Att man inte kan få leva gott på andras bekostnad utan att folk ska lägga sig i det.

Och så ser jag att byggandet av bostäder spås minskas nästa år. Kan det minska mer? Det är ju öka det skulle göra. Hoho Högerregeringen, gör nå't!

Inga kommentarer: