fredag 9 november 2012

Fram för den naturliga kvinnan

I går skrev jag ju en del om bloggaren och kändisen Katrin Zytomierska som på sin blogg gick till våldsamt angrepp på modellen som användes i en annons för SATS. Ord som: "Vem fan i helvete vill identifiera sig med det här? Vill någon se ut så här?" använde Katrin på sin blogg. Nu har den utpekade Josephine i ett debattinlägg svarat på okvädesorden. Och det Josephine skriver jämfört med vad Katrin vräker ur sig visar med önskvärd tydlighet att den LCHF-diet som Katrin Zytomierska just nu tjänar bra med pengar på att sälja faktiskt sätter sig på hjärnan och skadar intelligensen. För övrigt föredrar jag naturliga kvinnor som ser ut som Josephine än konstlade kvinnor som ser ut som Katrin. Ett intressant faktum är att det tydligen under en tid förts förhandlingar mellan Katrin Zytomierska och just SATS om ett samarbete. Förhandlingar som strax innan Katrins våldsamma angrepp bröt ihop! Läs även här t.ex.

Bahrains flagga
Dagens Nyheter skriver i dag om det faktum att den arabiska våren gjorde en rejäl halt i Bahrain. Det har blivit tyst om demokratiprotesterna i Bahrain. Det är tyst ifrån Sverige trots att svensk-bahrainiern Mohammed Habib al-Muqdad sitter fängslad och torterad för sina demokratiprotester. Men DN glömmer att berätta VARFÖR västvärlden håller tyst om Bahrain. USA har nämligen en flottbas i Bahrain, en flottbas som är mycket viktig för krigen i Irak och Afghanistan och för att upprätthålla hoten mot Iran. När demokratiprotesterna i Egypten, Tunisien, Libyen osv störtade diktaturerna var stödet från västvärlden inte långt borta. När demokratiprotesterna i Bahrain slogs ner brutalt med hjälp av militären från grannländernas diktaturer hyllades istället Bahrain för att ha slagit ner protesterna. Demokrati är bra, bara den inte går ut over oss själva!

En av vakterna på Sagerska palatset där Fredrik Reinfeldt bor valde tydligen att ta sitt liv på arbetsplatsen. Och det är naturligtvis tragiskt. Och det är verkligen tur att vakten inte valde att skjuta Fredrik Reinfeldt istället för sig själv. Men det ställer också frågan om var gränsen går för privatiseringen i vårt samhälle. För statsministerns säkerhet så tycker jag faktiskt att det är bättre att bevakningen av honom sker från av samhället anställda och kontrollerade poliser eller motsvarande. Inte av privata vaktbolag. Sätt stopp för privatiseringsvansinnet!

En ekonomisk faktor i vårt samhälle som utgör en stor riskfaktor är den stor skuldsättningen som många befinner sig i. Allt för många har tagit enorma lån för att köpa bostäder för priser som består av en uppblåst bubbla. Allt för många har tagit så stora lån att man sedan bara har råd med räntan. Någon amortering av lånet finns det inte utrymme för. Allt bygger på tanken att priserna på bostäder ska fortsätta att stiga och stiga och stiga så att det inte gör något att skulden inte minskar. Man räknar ändå med att kunna sälja en dag med vinst. Men, det kommer en dag när räntan stiger så att många inte ens har råd med räntan. Den dagen börjar priserna på bostäder att sjunka. Den dagen kommer många att tvingas sälja sina bostäder med förlust och får inte längre tillräckligt betalt för att lösa sina lån. Och bubblan spricker med ett stort kaboom. Ett sätt att undvika en allt för stor krasch är att bankerna kräver att man gör amorteringar på sina lån. Och det är bankerna eniga om att kräva. Men en undersökning för några dagar sedan visade att flera banker (värst var Swedbank) ändå inte gör detta i mycket stor utsträckning. I dag går Riksbankschefen Stefan Ingves ut och menar att lån inte ska beviljas till ett högre belopp än 200% av årsinkomsten. Genomförs den regeln blir det en rejäl inbromsning. Vi lever ju tyvärr i en låneekonomi som fungerar så länge vi har dagens mycket låga räntor. Men vad händer den dag då räntan stiger rejält och de som i dag inte ens har råd med amortering på sina lån inte heller har råd med bara räntan. Bubblan spricker!

Inga kommentarer: