tisdag 20 november 2012

This land is your land

Så sjöng Woody Guthrie redan 1940. Kanske något för rasisterna i Sverigedemokraterna att tänka på när dom tror att dom vita renrasiga arierna har ensamrätt till det här landet. Dagens SD-skandal handlar om att Sverigedemokraterna i början av förra året ville att Riksdagens utredningstjänst skulle utreda vilka av Riksdagens ledamöter som hade dubbelt medborgarskap. Allt naturligtvis i syfte att förbjuda dessa att vara riksdagsledamöter. SD fick Nej eftersom det bröt mot lagen menade Utredningstjänsten. Ett halvår senare lade ändå Sverigedemokraten Kent Ekeroth en riksdagsmotion där han krävde att den som hade dubbelt medborgarskap inte skulle kunna väljas till Riksdagen. Två riksdagsledamöter som har dubbelt medborgarskap är moderaten Hanif Bali och centerpartisten Abir Al-Sahlani. Hanif kom till Sverige när han var 9 månader gammal. Och enligt iransk lag kan han inte avsäga sig sitt iranska medborgarskap. Men såna bagateller bryr sig inte Sverigedemokraterna om i sin jakt på det renrasiga ariska Sverige.

Det är egentligen inte bara Sverigedemokraterna som har företrädare som uttrycker sig så att man blir mörkrädd. Ett antal folkpartister verkar ha missat Folkpartiets officiella syn på alla människors lika värde. Ett par exempel är de båda Göran; Göran Lundbom och Göran Benedeicks. Den senare folkpartisten har nu tvingats lämna in. Okunnigheten och fördomarna är vitt spridda. Något som är grymt tragiskt. Jan Björklund har en hel del jobb att sköta. Sätt er ner innan ni läser dumheterna.

Region Skåne
Jag berättade i går bland annat om protester från anställda inom sjukvården på Region Skåne. I dag hör jag att en grupp mellanchefer inom sjukvården som skrivit ett debattinlägg i Sydsvenskan fått utskällning av divisionschefen för att dom sagt vad dom tyckte. Och dom har hotats med att förlora sina chefspositioner. Men det är inga problem inom vården enligt huvudansvarig politiker, moderaten Pia Kinhult. En av cheferna säger så här i dag: - "Systemet här är uppbyggt på en räddhågsen kultur där man i alla chefspositioner får förhålla sig lojalt. Politikerna har omgett sig med en skyddsvall i form av våra sjukhusdirektörer och divisionschefer som gör allt för att tysta kritik nedifrån."

Jag fick brev från Villaägarna i dag. Dom tyckte jag skulle bli medlem. Och egentligen är ju Villaägarna en typ av "fackförening" för villaägare. Och det tycker jag man ska vara medlem av. Men sedan hamnar tyvärr Villaägarna i sina kampanjer på helt fel sida än vad jag själv tycker. Jag tror jag fortsätter att avstå.

Fick brev från Amnesty också i dag. Jag tror att jag satsar på att stötta dom istället.

Åsså ser jag att Per Schlingmann ska byta jobb igen. Han har inte blivit gammal på jobben på senare tid. Efter en lång tid som Propagandaansvarig hos Moderaterna blev han ju för inte så länge sedan överflyttad till att bli "Propagandaminister" i Högerregeringen. Det verkar inte ha blivit så lyckat för kort tid efter så återvände han till Moderaterna igen. Och nu lämnar han allt för att bli egen "entreprenör". Vem blir nästa att tröttna, Fredde?

Inga kommentarer: