söndag 18 november 2012

Om politikers snackesjuka

Moderaterna skapar arbete?
Helsingborgs Dagblad har granskat politikerna i Åstorps Kommunfullmäktige och bland annat tittat på närvaro och hur mycket av pratkvarn dom olika politikerna är. Vissa politiker kan säga väldigt mycket på kort tid medan andra politiker säger nästan ingenting under mycket lång tid. Enligt HD:s granskning så är den värsta pratkvarnen i Åstorp kommunfullmäktige moderaten Pontus Pålsson. I genomsnitt var han uppe för att prata 5.29 minuter åt gången. Du kan t.ex. läsa om Pontus Pålssons eskapader på Sven Tycker 11/9-2010, 20 och 21/10-2011 och senaste 22/4-2012. Och det här med att använda munväder måste ligga i släkten eftersom Pontus mamma och partikamrat Margareta Pålsson ligger på andra plats (hon var tidigare lärare och sedan riksdagsledamot och nu senast landshövding) med en snittid på 4.17. Trea ligger Folkpartisten Åsa Holmén med 3.51 och på fjärde plats vår andra riksdagsledamot, Sverigedemokraten Tony Wiklander med 2.50 i snitt. Jag har ju själv en gång i tiden suttit några perioder i Åstorps kommunfullmäktige och har många gånger funderat på att jag skulle gå ner och lyssna på debatten i fullmäktige någon gång. När jag läser den här statistiken tackar jag min skapare för att detta inte har blivit av. Hade jag fått lyssna på långa utläggningar från dessa personer så hade det inte varit någon trevlig upplevelse. Det ska påpekas att firma Pontus och Margareta ligger på 4:e och 5:e plats när det gäller hur ofta dom är uppe i talarstolen. Leder den statistiken gör av naturliga skäl vårt kommunalråd, socialdemokraten Ronny Sandberg före en annan representant för Pajaspartiet Sverigedemokraterna, nämligen Rolf Ottosson.

Under valrörelsen 2010 var Svenskt Näringslivs VD Urban Bäckström så upprörd över att politiska aktiviteter stal arbetstid på arbetsplatserna att han skrev ett brev till alla sina 60.000 medlemsföretag och varnade dessa för att tillåta politikerbesök på arbetsplatserna: - "Det har blivit allt vanligare att politiker besöker företag under valrörelsen. Initiativet tas i många fall av fackliga organisationer. Politisk verksamhet bör inte förekomma på arbetsplatserna på arbetstid." skrev Urban Bäckström bland annat. Nu har Moderaterna meddelat att partiet ska besöka 2.000 arbetsplatser i Sverige "för att hitta framtidens jobb" som man säger. Jag utgår ifrån att Svenskt Näringslivs VD, som fortfarande heter Urban Bäckström, går ut med ett nytt brev till sina medlemsföretag där man uppmanar dessa att inte ta emot Moderaterna på arbetstid då det inte bör förekomma politiska aktiviteter på arbetsplatserna då detta stjäler alldeles för mycket arbetstid från produktionen! Eller?

För övrigt hoppas jag att ni har tagit det lugnt under dagen. Enligt Bondepraktikan är den 18 november en av de cirka 30 kritiska dagarna då allt går fel. Den 18 november ska man inte gifta sig, det går bara åt skogen. Man ska inte ut och resa eftersom man riskerar att inte komma hem igen. Det är bara trist, negativt och dumt i dag. Fast det finns ett litet problem. När det här ursprungligen skrevs gällde en annan kalender. 1753 fick vi den gregorianska kalendern istället och dagar och månader stämmer inte längre. Så det kanske inte är den 18 november utan den 17:e...

Inga kommentarer: