fredag 16 november 2012

Alla PK sparkar på SD

Säg Nej till sverigedemokraterna
Eftersom den här bloggen, Sven Tycker, är Politiskt korrekt så tänkte jag fortsätta att sparka en del på Sverigedemokraterna. Jag är medveten om att det är fult att sparka på den som ligger. Men när det gäller SD så kan jag tänka mig att frångå den principen. För de som inte vet vad Politiskt korrekt (förkortat pk) egentligen är, så kan jag berätta att det är allt som inte tycker som Sverigedemokraterna. I varje fall är det detta uttryck som SD använder så fort någon tycker annorlunda än dom. Just nu arbetar SD hårt på att försöka förvandla fylleskandalen till något där svenskarna egentligen ska tycka synd om SD och deras företrädare. Alla är ju så stygga mot dom. Hela händelsen inträffade ju så olyckligt just i en svår personlig period och dom var ju fulla så dom visste inte riktigt vad dom gjorde. Nu är detta ju inte enda fylleskandalen som drabbats Sverigedemokraterna. Snarare är mitt intryck att just Sverigedemokrater verkar ha mycket svårt för att hålla sig nyktra. Nu är mitt intryck när jag ser filmerna att våra kära SD:are Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling visst är påverkade av alkohol. Men bara så mycket att dom säger vad dom tänker utan att tänka efter, men inte plakat så att dom inte vet vad dom gör. Jag tycker att det helt enkelt bara är att erkänna att Sverigedemokraternas rötter kommer från rasistiska, främlingsfientliga och extremt högerhåll. Sedan försöker i dag Jimmie Åkesson göra partiet rumsrent. Men det räcker inte med fernissa och lite uteslutningar när hela basen består av rasistiska grupper. Det är bara att hoppas att SD rämnar inifrån, Och att det är detta som inletts nu.

För övrigt ser jag att Sverigedemokraterna är sura på Expressen för att dom släpper bitar från hela orginalfilmen varje dag. Man kräver att hela filmen släpps i oredigerat skick. Men det var väl just det som Kent Ekeroth och Sverigedemokraterna själva började med för några år sedan dvs att klippa i filmen. Då släppte man ett väl redigerat klipp för att bevisa sin oskuld, och resten undanhölls. Expressen är en kommersiell tidning, alltså gäller det för dom att dra ut på guldägget flera dagar så att man kan sälja många lösnummer.

För övrigt har nu även den tredje deltagaren Christian Westling fått ta konsekvenserna av sina dumheter.

Helsingborgs Dagblad berättar i dag om Mura Obaire. Mura sitter inlåst på Migrationsverkets Förvar här i Åstorp sedan nästan exakt ett år. Mura har sökt asyl i Sverige och säger att han kommer från Kongo-Kinshasa. Men de bevis han kan visa tror inte Migrationsverket på, men man kan inte heller bevisa något annat. Alltså får Mura sitta inlåst medan utredningen pågår. På Migrationsverkets Förvar hålls personer som ska utvisas eller avvisas. Det är alltså inte kriminella, utan personer som t.ex. fått avslag på asylansökningar men inte frivilligt kunnat / velat åka tillbaka. Men dom har alltså inte begått några brott. Eftersom det anses inhumant att hålla oskyldiga människor inlåsta hur länge som helst finns det en lag som säger att man inte får hållas inlåst mer än 12 månader. Vilket alltså Mura har suttit inlåst nu. Men han släpps ändå inte ut. Anledningen är att Migrationsdomstolen tolkar lagen konstigt, Mura har nämligen först suttit inlåst enligt en paragraf, men sedan enligt en annan paragraf. Och då menar Domstolen att han inte suttit mer än 12 månader "av samma anledning". Alltså ska ha sitta inlåst ännu ett antal månader. Och den tolkningen kan INTE vara enligt lagstiftarnas syfte med lagen. Syftet var att det ansågs inhumant att hålla icke-kriminella inlåst mer än 12 månader. Mura är icke-kriminell och har nu suttit inlåst 12 månader. Det är bara att hoppas att Migrationsöverdomstolen beviljar prövningstillstånd och ändrar beslutet till att följa det EU-direktiv som lagen bygger på och lagstiftarnas syfte med lagen. Läs även här och här.

Inga kommentarer: