fredag 7 november 2008

Utrikesminister Calle Stropp sitter på en piedestal

Aftonbladet berättar i dag hur Calle Str... f'låt Bildt får välja vem han ska debattera med i TV. I samband med USA-valet bjöd Aktuellt in Sveriges Utrikesminister Carl Bildt och hans företrädare på posten, f.d. utrikesministern Jan Eliasson, för att i ett studiosamtal diskutera Barack Obamas seger. Men det vägrade Calle Stropp! Han ville inte ställa upp, dom "funkar dåligt ihop" var förklaringen. Och då väljer SVT:S Aktuellt att avboka Jan Eliasson och istället bjuda in EU-kommissionären Margot Wallström. Vad är detta för dumheter? Får verkligen svenska politiker välja vem dom ska prata med i Public Service TV? Skäms dom inte på Aktuellt studion? Den rätta reaktionen hade naturligtvis varit att bjuda in någon annan istället för Calle Stropp och förklara för tittarna att han vägrat ställa upp mot Jan Eliasson. Jag ska erkänna att mitt förtroende för karlen är lågt, men det förtroende som fanns är nu totalt bortblåst. Avgå!

Ibland blir man undrande över vissa högutbildades förmåga att räkna. Professor Hans Lind tycker inte att man ska lösa bristen på bostäder genom att bygga fler bostäder. Hans lösning är att göra det lättare att hyra ut bostadsrätter osv i andra hand. Kan man bara tjäna mer pengar på att hyra ut till desperata bostadssökande så löses problemen tyckte fastighetsekonomen. Det betyder alltså att det finns en massa svenska bostadsrättsinnehavare som har dubbla boenden. Eftersom dom har en bostadsrätt att hyra ut? Jag menar, när dom hyr ut sin bostadsrätt så måste dom ju fortfarande ha en egen bostad också. Och om förenklad uthyrning skulle frigöra en massa bostäder så måste det ju finnas en massa som har flera bostäder. Jag tror professor Hans Lind lever kvar i den värld som gällde innan slipsnissarnas krasch kom. Den tidsåldern som sade att girighet löser alla problem.

Den amerikanska bilindustrin (dvs GM, Ford och Chrysler) redovisar fortsatta katastrofsiffror. Och den fria företagsamheten i den fria företagsamhetens förlovade land ber om ännu mer stöd från staten. Man har redan fått låna 25 miljarder dollar för utveckling av bensinsnåla bilar, och vill nu låna ytterligare billiga lån för att överleva. Nu passar skattebetalarna!

Noterar förresten att den högst kompetente vicepresidentkandidaten Sarah Palin trodde att hela Afrika var ett land. Man kan inte begära allt av en ledande politiker, men...... Förbaskad tur att inte den damen hamnade ett hjärtslag från kärnvapenknappen!

Till slut vill jag gotta mig lite till i den "eniga" Högeralliansens magplask. Att höra Förskingringsminister Mats Odell spela försmådd partner var en riktigt humoristisk upplevelse i går. Han var både "bestört och besviken". Jag kan berätta att jag rent allmänt är både bestört och besviken över hela Mats Odells politik. Men för övrigt verkar det som om det utbrutit mer eller mindre öppet krig mellan M och KD. Senaste beskyllningen är att Anders Borg och Fredrik Reinfeldt stulit mediauppmärksamheten från Mats Odell när det gäller finanskrisen. Men det var väl ren självbevarelsedrift? Att låta Mats Odell gå ut och deklarera att det inte var någon fara på färde var ju rena parodin.

Inga kommentarer: