lördag 15 november 2008

Idrottsstjärnor som föredöme

Jag ser att HIF:s fotbollsstjärnor firat säsongsavslutning och tillsparkad bronsmedalj på Le Cardinal i Helsingborg. Och i sedvanlig ordning intogs det av en del lite för mycket av de destillerade dryckerna. Hela gänget på 23 man portades från nattklubben sedan man inte kunde uppföra sig på ett anständigt sätt. Efteråt stod man utanför och skrek och visade fingret mot de vakter som inte accepterade vad som helst - inte ens från kända fotbollsstjärnor. Visst är det skönt när idrottsstjärnorna är ett gott föredöme för den uppväxande ungdomen och visar var skåpet ska stå...

Jag ser också att Hummern är till salu - 20 miljarder! Ja, nu är det alltså inte nå'n exklusiv välsmakande hummer utan det är General Motors som vill sälja den där bilen som kräver dubbla parkeringsplatser. Det finns tydligen fortfarande människor som vill köpa missfostret. Undrar vad Saab kan kosta? Eller vad Ford vill ha för Volvo? Undrar om mitt tips från för en tid sedan om att Volvo snart har en kinesisk eller indisk ägare snart slår in?

Jag lyssnade på P1:s lördagsintervju, i dag med Förskingringsminister Mats Odell (kd). Det hela handlade om två saker, dels om Carnegie och hans ansvar för den skandalen och dels om en ny könsneutral äktenskapslagstiftning. Att höra Mats Odell hylla alla miljarder som det statliga ägandet i Nordea levererat in till statskassan var riktigt humoristiskt. Synd att inte utfrågaren frågade varför man då ska förskingra lönsamt ägande! Men allra roligast var att höra kristdemokraten Mats Odell slingra sig när det handlade om ett könsneutralt äktenskap. KD:s stora problem är ju att ordet äktenskap ska få användas för homoäktenskap. Det är därför man nu driver frågan om att skilja kyrkan från staten i den frågan. Staten sköter det formella registrerandet av gifta par. Och sedan får dom som vill gå till kyrkan och ha en högtid. Men ordet äktenskap får inte användas av andra än kyrkan enligt kristdemokraterna. Men Mats Odell inser att det hårklyveriet för de flesta låter som rena struntpratet. Därför höll han på och slingrade sig som en hal ål i en kvart, och svarade inte på de direkta frågorna utan pratade runt frågan hela tiden. DET var riktigt humoristiskt. Man skulle kunna sända den delen av intervjun som en övertydlig parodi på slingrande politiker.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Den ekonomiska utvecklingen inom EU ligger nu på minus. Länder som Tyskland, Italien, Irland, Estland osv har nu recession, dvs sjunkande BNP. De länder som är medlemmar av Euron klarar sig INTE bättre än de länder som valt att ställa sig utanför -. tvärtom! Vi klarar oss faktiskt bättre, troligtvis främst pga en mer flexibel ekonomi.

Och på tal om EU så ser jag att man kommit fram till att detaljstyrningen av hur grönsakerna får se ut resulterat i att en mycket stor del av skörden får slängas istället för att ätas upp. Vilket är ett enormt slöseri. Snart ska alltså gurkor få lov att vara lite krokiga!

Och ännu mer EU. En av mina älsklingspolitiker när jag vill få mig ett gott skratt, Stureplanscenterns Fredrick Federley gläds i sin blogg över att en motion från honom om att Riksdagens plenisal alltid ska "prydas" av en EU-flagga gått igenom. Och det är väl egentligen självklart. Eftersom det ändå är EU som bestämmer, så är det väl lika så gott att Storebror hänger högt och håller ett öga på riksdagslakejerna!

1 kommentar:

Anonym sa...

Homoäktenskap - ett sovjetiskt experiment

Homoäktenskapet har sitt ursprung i ett sovjetiskt sexualexperiment på 1920-talet. Då ville de kommunistiska ledarna avskaffa äktenskapet.

Den sovjetiske ledaren Krilenko sa: ”Varför skulle staten bry sig om vilka som gifter sig med vem?…Den fria kärleken är det ultimata målet för en socialistisk stat… I denna stat kommer äktenskapet att befrias från varje plikt och den kommer att omvandlas till en absolut fri förening mellan två personer”.

Agendan hos gaylobbyn, hos de radikala feministerna och hos de sekulära ateisterna har kusliga likheter med den sovjetiska modellen. Gud är död och allt är tillåtet. Människan är blott en sofistikerad schimpans med djuriska drifter, lustar och impuler.

Glöm inte att kyrkor attackerades, brändes ned och skövlades i modernitetens namn. Kristna människor avrättades, förvisades till Gulag och sattes på sinnessjukhus för omskolning. Människan skulle bygga en ny värld och en ny framtid där allt som var ålderdomligt förkastades.

Vad rör sig i Reinfeldts och Ohlys huvuden? Hur långt tänker de gå i sin iver att slakta äktenskapet på ateismens destruktiva altare?