torsdag 6 november 2008

Kristdemokraterna är purkna

Trots att Fredrik Reinfeldt försökte smyga ut beskedet om att Högeralliansen inte lyckats enas om en ny äktenskapslag så har under dagen den ena kristdemokraten efter den andra gråtit krokodiltårar i media över hur illa behandlade dom är. Det finns nu tre intressanta frågor som återstår. Det handlar om det blir ett Socialdemokratiskt förslag som Riksdagen kommer att anta, eller ett Trefjärdelshögeralliansförslag som kommer att antas. Nästa fråga är om Kristdemokraterna känner sig så förolämpade att dom lämnar Regeringen (jag hörde Thomas Österberg från KD:s husorgan Dagen argumentera för detta). Och den tredje frågan är om KD räddas kvar i Riksdagen genom sitt motstånd, eller om partiet splittras eftersom man inte lyckats stoppa det könsneutrala äktenskapet. Jag tror att det blir ett sosseförslag som går igenom, jag tror inte KD vågar lämna Regeringen och jag tror att några kristna fanatiker lämnar partiet men att man sedan räddas av kamrat-4% från de andra högerpartierna. Att förresten höra Förskingringsminister Mats Odell vara lissen i radion var nästan humoristiskt.

I Afghanistan vädjar presidenten Hamid Karzai till Barack Obama att han ska få ett slut på de amerikanska attackerna mot civila i landet. Bushs cowboykrigföring (skjut först - fråga sedan) skapar en mycket ilsken stämning mot USA bland befolkningen. Kan man hoppas att Barack Obama kan ändra taktiken till att fråga först och möjligen skjuta sedan?

Och på tal om Barack Obama, varför påpekas det alltid att han är svart. Om jag förstått det hela rätt så är han lika mycket vit som svart. Vit mamma och svart pappa! Hur många procent "vita gener" krävs för att man ska betecknas som vit? Varför är det så viktigt att dela upp oss?

Och sedan har jag läst en ny gnölika från entreprenören Johan Staël von Holstein i Metro. Han skriver dessa krönikor på automatik. Det finns bland annat ett kortkommande i hans ordbehandlare för att "alla problem är sossarnas och fackets fel". Den här gången berättar han bland annat om hur bra det är i Singapore¨. Där kan man få ett filipinskt hembiträde som jobbar långa arbetsdagar och bara är ledig en dag i veckan och som för en billig penning ställer upp och gör det mesta. Jättebra tycker Johan. Annat är det i Sverige där facket och sossarna förstört allt så här går det ju inte att få en "maid" på dom villkoren. Jag tycker Johan ska stanna i Singapore. Att han ens gitter sitta och skriva en gnölika? Det är tur att det tidigare nämnda kortkommandet finns.

Slutligen har jag sorg i sinnet. Lillknugen Carl Philip har gjort slut med sin Emma Pernald, efter 9 år. Taskigt. Men han roar sig visst redan med nå'n ny brutta, så det är inte så farligt. Det är ingen statskris. Får han bara en en snabb bil, en fin båt, ett jaktgevär och en snygg tös så är han glad. Fast det är en sak i själva artikeln som jag inte förstod. Det stod att Emma under de senaste åren varit folkbokförd på en massa olika ställen, men hela tiden bott i lillknugens lilla lya i Gamla Stan. Hur kan folkbokföringen godta en folkbokföringsadress som är fel? Det går minsann inte för sig för vanligt folk. Man ska vara folkbokförd där man verkligen bor, inte på nå'n annan adress som man själv väljer. Ja, det är väl andra regler för sån't folk!

Inga kommentarer: