lördag 8 november 2008

Med moderaterna för 6-timmars arbetsdag

En moderat arbetsgrupp under ledning av nå'n Henrik Ripa föreslår att barn bara ska få vistas i förskolan i maximalt 40 timmar per vecka (dvs 8 tim/dag). Och det är ett bra förslag. Men, hur ska moderaterna lyckas kombinera detta med alla andra moderatkrav, som att vi måste jobba mer, som krav på att man måste acceptera att pendla långt för att ta ett jobb osv. Det låter bra att man från moderaterna uppenbarligen nu ska arbeta för ett gammalt sossekrav på 6-timmars arbetsdag. Jobbar man 6 timmar så hinner man ju med lite pendlingsresor, ha lunch osv och klarar ändå av att inte behöva lämna barnet mer än 8 timmar på förskolan. Rösta på de nya moderaterna för 6-timmars arbetsdag!

Europas ledande politikertönt, Silvio Berlusconi, har gjort bort sig igen. När han skulle kommentera valet av Barack Obama så var det första han kom att tänka på att han var "ung, vacker och solbränd". Jag vet inte om jag tycker synd om italienarna eller att dom får skylla sig själva?

Jag såg siffror på hur resandet i de tre storstadsområdena har utvecklats sedan början av 2000-talet till för något år sedan. I Stockholm har kollektivresandet bara ökat med 5,7% och bilresandet också ökat med 1,3%. I Västra Götaland har kollektivresandet ökat med hela 42,4% medan bilresandet här har minskat med 11,5%. I Skåne har kollektivresandet också ökat ordentligt med 28,5% och bilresandet även här minskat med 9,8%. Det är också just i Stockholm man helst vill bygga mer motorvägar medan Västra Götaland och Skåne främst satsar på kollektivtrafiken. Jag tror 08-orna borde göra en studieresa i väst och söder!

Att utnyttja spelberoende svenskar är big business. Jag roade mig med att detaljstudera Aftonbladets sportbilaga. i dag. De 24 sidorna innehåller totalt 10 annonser (om jag inte räknar 12 småannonser för tjejnummer och intern Aftonbladet annonsering). Annonsörerna är Bet365.com, Betway.com, High5action.com, Expect.com, Fulltiltpoker.com, Oddset,, Betway igen, Expect igen, Bet365 igen samt en nöjesannons. Hela sportbevakningen är alltså finansierad av spelmissbrukande svenskar. Flera av dessa annonser är helsidesannonser, vilket ju innebär att det är mycket pengar att tjäna för dessa bolag, oftast registrerade i olika skattesmitarparadis.

Slutligen kan jag berätta att jag fortfarande är förbannad på SVT:s Aktuelltredaktion som låter Utrikesminister Calle Stropp bestämma vem han ska samtala med i TV-studion. Som jag berättade i går vägrade han diskutera USA-valet med sin företrädare på posten, Jan Eliasson. Han förstod väl vilken slät figur han visar sig vara bredvid den mycket kunnige och diplomatiske Jan Eliasson. Men att Public Service låter Bildt sitta på sin piedestal och diktera villkoren är skandalöst.

Inga kommentarer: