onsdag 1 oktober 2008

Arbetslinjen gäller inte alla

Irma Rosenberg, förste vice riksbankschef, lämnar Riksbanken vid årsskiftet. Rosenberg som är 63 säger: - "...med tanke på min ålder har tiden kommit för att kunna ägna mer tid åt familj, vänner och fritidssysselsättningar." Har hon inte hört talas om Högeralliansens arbetslinje? Vi måste jobba mer, vi kan inte gå i pension i förtid. Men hon har väl råd att ta bestraffningen och betala straffskatten!

I en artikel om att köpa hus i Thailand läste jag om ett annat par som valt att sluta jobbet lite tidigare och istället bosatt sig i Thailand under halva året. Han hade varit chef inom näringslivet och hade inte fyllt 60 år än. Det är uppenbart att den där arbetslinjen bara gäller vissa i samhället!

Ibland kan det vara riktigt roligt att läsa gamla texter. Medan jag letade efter en uppgift på nätet så hamnade jag på ett gammalt blogginlägg. I en kommentar, skriven i början av 2006 dvs för mer än 3 år sedan, hittade jag följande rader: - "Dr Kurt Richebächer som ger ut investeringsbrevet, The Richebächer Letter, tror att de amerikanska bubblorna spricker under 2006 - skuldbubblan, fastighetsbubblan och aktiebubblan." Dvs redan för mer än tre år sedan var det hela en bubbla, och sedan dess har den med konstlade medel av våra nu välkända pengakåta slipsnissar blåsts upp ännu mer. Bara för att förorsaka en ännu större krasch!

Vi här i Skåne har haft fint besök. Vickan har varit på officiellt besök i vår vackra landsända. Men det har varit så synd om henne. Dels har det regnat på den stackarn, och de blåblodiga mår nog inte bra av att bli fuktiga. Se'n fick hon bese Vattenriket i Kristianstad, från vad tidningen Kvällspesten beskriver som Sveriges fulaste båt. Stackare! Till råga på allt var flyget försenat. Men hon kan nog få någon form av kompensation från flygbolaget så det blir väl inte så illa. Värst av allt var nog att Länsstyrelsen i ett pressmeddelande stavade namnet fel - Viktoria. En så'n skandal! Vickan får trösta sig med att även om det blev en jobbig vecka med jobb flera dagar så fick hon ju så många fina blombuketter av utkommenderade dagisbarn så hon kan pynta hela Slottet. Fast hon riskerar väl att få betala straffavgift för allt bagaget?

I helgen var det folkomröstning i Ecuador om en ny författning. Och det blev ännu en motgång för USA:s maktambitioner i regionen. Ännu en gång så lyder inte folken i Latinamerika storebror.

Jag läste en notis om ett piratdåd i Indiska Oceanen. Ett ukrainskt fartyg har kapats av pirater som kräver lösensumma för besättning och last. Båten är lastad med 33 stridsvagnar, granatkastare och ammunition. "Alltihop på väg till en kund i Sudan" skriver tidningen. En kund i Sudan? För befolkningen i Sudans bästa så kan man väl sänka hela skiten!

Skolverket har granskat betygssättningen på ett antal skolor i Skåne. Störst kritik får den fina friskolan Procivitas i Helsingborg. Skolverket tycker att det är underligt att eleverna här får så mycket högre betyg än vad de nationella provens resultat visar. Dessutom har man synpunkter på rättningen av dessa prov. Det kan löna sig att gå på fina Procivitas!

Slutligen noterar jag att Calle Stro.. f'låt Bildt inte är så välkommen till Ryssland längre. Hans liknelse mellan Nazityskland och Ryssland och mellan Hitler och Putin var inte populär i Moskva. Och när han sedan åkte till Georgien och uttalade sitt stöd för den angripande parten blev det inte bättre. Och när sedan Europarådets utrikesministrar skulle träffas för att diskutera valde Calle att åka med knugen till Ukraina istället. Den ryska ledamoten lämnade salen sedan har deklarerat: "Det är oförskämt". Men inte bara ryssarna var ilskna. Även andra ledamöter reagerade, som schweizaren Andreas Gross sade: "Det är obegripligt". Men det är mycket som är obegripligt med mannen högt uppe på pistalen.

I kväll ska jag gå på Åstorps Kulturhus och lyssna på om en annan bedragare, den lokalt välkända Bildsköne Bengtsson. Vi ska få veta hur mycket av myterna och sägnerna som är sanna...

Inga kommentarer: